Av.Serra Taşköprü - KARDELENLER DURAĞI


DİKKAT BOMBA VAR!!


Hayat öyle güzel olaylar sunduğu kadar kötü olaylar da sunar tüm canlılara. Hayattan mı yoksa insanlardan mı korkmak gerekir ya da kaçınmak? Bazen muammadır. 

Her türlü ideolojinin var olduğu toplumumuzda saygı ve sevgiyi sağlıklı kılacak olan empati maalesef ki yoktur genel olarak. 

Bomba gibi hissettiğimiz yani aşırı iyi hissettiğimiz bir gün bir bomba patlamasıyla hayatımız sonlanabilir ya da farklı bir aşamaya evrilebilir. 

Örneğin terör maalesef ki faşist bir yaklaşım türüdür. Faşizm herhangi bir ideolojinin maddi ve manevi zarar verişini sağlayan bir yokedici ve tüketici akımdır. 

Evet. Bu da bir görüştür ama olumsuz bir örnektir. Bu tip bir olumsuz örneği kopyalayıp yapıştırmak yerine olumlu örnek olan tam tersi hümanizm daha genel tabirle natürizm diyebileceğimiz tüm doğayı yani canlıları kapsayıcı görüşlere ve yaklaşımlara ihtiyacımız vardır. 

Terör adil değildir, hiçbir zaman da olmamıştır. İçimizdeki terörü ve faşizmi maalesef ki bazen tetikleyerek ya da birilerinin tetiklemesine izin vererek intihar bombacısı insanlardan dahi olabiliyorsak aidiyeti ve varoluşu yokederek ve zarar vererek gerçekleştirmek istiyorsak, çözüm üretmek yerine problem ve kaos yaratmakla ilgileniyorsak, travmalarımızın acısını canlılardan çıkarıyorsak, bu bizim güçlü olduğumuzu değil aciz olduğumuzu gösterir. 

Aciz hissetmek ve aidiyet problemi bizim ya aile içinde ya da çevrede terör estirmemize yolaçacaktır. Terör her yerdedir. Sevgi nasıl ki bakmasını bilene her yerdeyse terör de kaos da bakmasını bilmeyen herkestedir. 

Terör sadece siyasi değil hukuki değil sosyolojik ve psikolojik bir haldir. 

Tüm canlıların acılarından beslenen esasen acınası teröristleri sevindirmeyelim. Her şer birlik olmak için bir basamaktır. Ben yine de her yerdeki terörü sevgiyle reddediyorum. 

AHMET KAYA PARÇASINDAKİ GİBİ HEP SONRADAN GELMESİN AKLIMIZA..

EY OKUR ÖFKENİ VE ACINI YOKSAY DEMİYORUM ANCAK ASLA NEFRETE DÖNÜŞTÜRME YOKSA SEN DE TERÖRİSTİ OLURSUN KENDİ KENDİNİN. 

KİN, FAŞİZMİN TEMEL DUYGUSUDUR. DUYGULAR VAROLUŞU SAĞLAR YA DA VAROLUŞU KAYBETTİRİR..

EY OKUR VAR OL...  

YAZARLAR

  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • BIST 100

    9716,77%-0,05
  • DOLAR

    32,47% -0,17
  • EURO

    34,91% 0,40
  • GRAM ALTIN

    2434,93% 0,50
  • Ç. ALTIN

    3991,84% -0,04