Av.Serra Taşköprü - KARDELENLER DURAĞI


SAPLANTI


İkiye ayırdığım saplantı, olumlu ve olumsuz olarak tarafımca ortaya konmaktadır. Uzmanlıkların olumlu saplantı örneği olduğu aşikardır. Bir konuda, bir alanda düşünmezseniz ve o konuyu ve alanı içselleştirmezseniz gerçek anlamda uzmanı olamazsınız. 

Annie G. Rogers, yaraları olanların, hasta diye damgalananların çok daha başarılı danışmanlar ve terapistler olabildiğini ima eder.    

Yaran kadar empati kurup yardımcı olabilirsin gerçekte. Anlamak çok daha kolaydır çünkü. Zorlanmazsın terapi sürecinde ya da hiç bulaşmazsın yanlış terapilere. 

Kim “normal” kim “anormal” diye kast sistemi ve hiyerarşik düzen nispetinde insanlar damgalanırken bazen sistemin kölesi olduğumuz ve korkunun bizleri esir aldığı Dünya düzeninde korkunun üstüne gidebilmek belki olumlu saplantıyı yani iyiniyetli ve üretken bir durumu beslemek gerekir. 

Her insanın saçmalamaya, boşvermeye hakkı vardır ve bu hak temel ihtiyaç sayılır. Otokontrolle bir yere kadar giden insan en sonunda fiziksel ve zihinsel ve de ruhsal olarak olumsuz belirtiler göstermeye başlar. 

Alzheimer ve demans gibi nöropsikiyatrik durumlar belki de bu yüzden başımıza gelir. Otokontrol ve “normal” gözükme çabası içerisinde sosyolojik bağlamda yaşamaya çabalayan insanlığa sanatçı ruhlu dünyanın en deli avukatı, en manyak danışmanı ve de en ruh hastası yazarı olarak bir başkaldırıdır benim geçmişim, varlığım ve aşkım.  

Kalemim daha doğrusu klavyem keskin ve kırar geçerse de daima yaşayacak olan ve bana ürettiren olumlu saplantım yegane aşkım, aile hukukuna aykırı sevdam Kaan Kora’dır. 

DEMET SAĞIROĞLU “Arnavut Kaldırımı” parçasındaki gibi. O, benim gözlerimden öpseydi onu meslekten aforoz ederlerdi. Hiç ederlerdi. 

Hayatını sürdürmek için mesleğini icra etmek zorunda olan kendisi, elbette elaleme ve sosyolojik olarak toplumdaki yerine dikkat edecektir. 

Aşkın Nur Yengi’nin “Çağırma Beni” parçasındaki gibi birbirini çağıramayan iki insanız biz.   

Sen ey okur bil ki aşkın yasağı yoktur. Aşkı yasak, suç hatta günah olarak sana dikte eden insanlardır ki onlar da bilir de yoksayar. Bu, sosyolojik bir durumdur. 

AŞK, SAPLANTININ EN GÜZEL VE EN OLUMLU HALİDİR..

 

 

YAZARLAR

  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,58% 0,30
  • EURO

    35,07% 0,29
  • GRAM ALTIN

    2457,40% 0,88
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00