Emel Erkayıran-EMEKÇİ KADILARIN SESİ


“Yurdum ateşlerde”

Orman yangını, sadece ağaçların yok olması anlamına gelmiyor. Ormandaki tüm canlılar ölüyor, yıllarca geri dönüşü olmayan kayıplara yol açıyor ve en önemlisi dünyamız kirleniyor, mevsimler değişiyor.


 

Ne yazık ki Ülkemin dört bir yanı tam bir haftadır ateşler altında !
Geçtiğimiz hafta içinde başlayan orman yangınlarının bir kısmı halâ kontrol altına alınamadı. Bu durum duyarlı her Türk vatandaşının kalbini acıtmalı!
Sosyal medya üzerinden yapılan paylaşımlar artık kısıtlanmaya başladı. Galiba çok fazla yayın yapılıyor ve psikolojik sorunlara yol açabilir diye düşünülmüş.
Zaten salgınla mücadelemiz devam ediyor. Bir de ülkemizin belirli yerlerinde çıkan orman yangınında pek çok yaşam alanı zarar gördü. Toprak üzerindeki canlılar ( böcekler ) dahil, hayvanların çoğu ağaçlara sarılı vaziyette, veya bir boşlukta ölmüş olarak bulundu.
Geçtiğimiz haftaki köşe yazımda TÜRKİYENİN İlk açık hava müzesi KARATEPE Aslantaş tan bahsetmiştim. Ertesi gün, KADİRLİ Kazmaca Köyünde bir orman yangını başladı. Ve o kadar büyüdü ki, Karatepe köyüne kadar ilerledi. Neyse ki Müzemiz zarar görmeden büyük çabalarla söndürüldü.
Fakat etkileri halâ sürüyor . Evi yanan insanlar var. Bu yüzden de akrabalarının evlerinde kalanlar var.
Hayvanlarını kaybedenler var. Hiçbir şey anlamadan ateşler arasında kalmışlar. Uzaktan davulun sesi hoş gelirmiş. Bölgeyi ziyaret ettiğimde yakından görünce gerçekten çok etkilendim.
Orada yaşayanlar, canlarını zor kurtardıklarını söylüyorlar. Çocuklar perişan halde korku içindeler.
Her birine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Allah tekrar yaşatmasın.
Biz ne kadar yürekleri bedenlerinden büyük insanlarız ki, bölgedeki kurtarma çalışmalarını gözlerimle gördüm. Afad ekipleri, Türk Kızılayı, Belediyeler ve STK temsilcileri birlikte hareket ederek tek yürek olmuşlar. Ve bunlar bana büyük gurur verdi. Ahbap Genel Başkanı Haluk LEVENT de OSMANİYE Ahbap aracılığıyla, bölgeye gıda vb. yardımlarında bulundu.
Elbette beden gücü yıkılabilir ama sağlam yürekleri kimse yıkamaz.
Biz asil Türk Milleti bir ölür, bin diriliriz. Tarihimiz şanlı zaferlerle doludur. Bizi yıkmaya çalışanlara kolay kolay yenilmeyiz ve işte böyle sağlam kenetleniriz.
Hala pek çok yerde gk yangın devam ediyor . Böylece söndürme çalışmaları da aynı şekilde devam ediyor.
Dilerim artık yurdumun üstünden şu kara bulutlar dağılır .
Önümüzdeki günlerde 30 Ağustos Zafer Bayramımızı kutlayacağız. İnşallah o zamana kadar her şey yolunda gider. Özlemle beklediğimiz o güzel günlere kavuşuruz.
Bu yangınların nedenini, herkes gibi ben de sorguluyorum. Hiçbir canlının bunu kasıtlı olarak yapabileceğine inanmak istemiyorum. Çünkü böylesi bir ruh hali, ancak canavarlarda olabilir.
Bir kaç gün önce KADİRLİ Dervişpaşa Mah muhtarı Mustafa HATAOĞLU nun kızı Azra Gülendam HAYTAOĞLU nun vahşice öldürüldüğünün haberini aldık. Kızımıza Allah’tan rahmet , yakınlarına sabırlar ve başsağlığı diliyorum .Onu hayattan koparan katil, Mustafa Murat AYHANIN, en ağır cezayı almasını diliyorum. Hatta ölüm cezasını almalı. Çünkü nerde olursa olsun nefes alacak. Bütün yaşam fonksiyonlarını yerine getirebilecek. Ama Azra artık yok ve hiç olmayacak. Anne babasının koklamaya kıyamadığı yavruları bu dünyadan koparıldı.
Yine aynı günlerde İzmirde öğretmenlik yapan Hemşehrimiz Emine GÖKKIZ hanım , tatil için geldiği Andırın ilçesinde ormanlık alanda ağaca asılı bir vaziyette ölü olarak bulundu.
Öğretmenimize de Allah’tan rahmet tüm yakınlarına baş sağlığı ve sabırlar diliyorum.
Tüm ilçe halkı kızımızın ve öğretmenimizin ölümüyle kenetlenmiştir. KADİRLİ Eğitim ve Kültür Vakfı yönetimi, ailelerin yanında yer almış, hemşehrilerine sahip çıkmıştır. Buradan tüm Ka-vak yönetim kurulu üyelerine ve Ka-vak gönüllülerine teşekkür ediyorum. Selam ve sevgiler gönderiyorum.
Elele verirsek tüm zorluklar karşısında mücadele edebiliriz.
Son olarak 8 Ağustos günü Ka-vak KADİRLİ Şube yönetimi ile KADİRLİ Belediyesi tarafından DELAĞRA Şenlikleri düzenlenecektir. Detayları sizinle haftaya paylaşacağım.
Haftaya tekrar görüşebilmek dileğiyle sağlıkla kalın mutlu kalın.

YAZARLAR

  • Perşembe 31.6 ° / 17.1 ° Güneşli
  • Cuma 24.9 ° / 15.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false
  • BIST 100

    9548,57%0,19
  • DOLAR

    32,49% 0,16
  • EURO

    34,80% 0,25
  • GRAM ALTIN

    2487,88% 1,05
  • Ç. ALTIN

    4157,48% -1,05