Zekai BULUÇ


KİMİLERİNİN BEĞENMEDİĞİ ATIK KAĞIT TOPLAYICILARI… !


             Evlerine bir yemek parası götürürken ;farkında olmadan ormanlarımızı koruyorlar! Çocuğu,genci ve yaşlısı bir kısım insan bıkmadan usanmadan çöp konteynerlerini karıştırıp kağıt topluyorlar.Çöp konteynerlerinin içini karıştırırken göğüs hastalığına tutulma risklerini göz ardı etmeyeyim! Atık kağıtçılar topladıkları kağıtları alan yerlere satıyorlar.Atık kağıt alıcıları ise bu kağıtları makinadan geçirip paramparça ediyorlar.Balya haline getirip bunları kağıt hamuru imal eden işletmelere satıyorlar.hamur gazete,dergi,defter vb. haline getirilip piyasaya arz ediliyor.

             15 yıl öncesi teknolojiye göre 1 ton kağıt hamuru elde etmek için 25-30 yaşındaki ağaçlardan 10-15 adet yok ediliyordu. Atık kağıtçıları,alıcıları ve kağıdı hamur haline getiren işletmeler sayesinde ;1 ton kağıt hamuru elde etmek için,artık 10-15 ağaç yok edilmekten kurtuldu ! Kimileri ormanlar yok edilirken,yakılırken seyrediyor kimileri ise bilmeden ağaçları koruyor. İskandinav ülkeleri ormanlarıyla ünlüdür.Ormanları korumak için belirli yerlerde,okunmuş gazeteleri atılacak konteynerler bulunur.Oranın yurttaşları bir gün önceki gazeteyi oraya bırakırlar ve böylelikle  defter,kitap,gazete vb. şeylere zam gelmez.Bizler dünyanın en güzel ülkesini çocuklarımızdan ve torunlarımızdan emanet aldık ! Emanete hıyanet olmaz! Hiç kimsenin çıkarı için güzelim Anadolu’yu Orta Asya’ya çevirme hakkı yoktur. Bırakın çam ağaçlarını,zeytin ağaçlarına ,odun diye bakanlar var!

              SÖZÜN ÖZÜ : Orta Asya’yı kuruttuk,şimdi sıra,güzelim Anadolu’ya mı geldi? Ormanlar oksijen deposudur.Odun deposu değildir!

               Evde kalın.

               Sağlıcakla kalın.

YAZARLAR

  • Perşembe 35.8 ° / 20.3 ° false
  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false
  • BIST 100

    9670,53%0,26
  • DOLAR

    32,52% -0,08
  • EURO

    34,78% -0,23
  • GRAM ALTIN

    2421,67% -0,33
  • Ç. ALTIN

    3982,08% -0,92