Muhsin Durucan


İKAMİD’DE YENİ BAŞKAN DR. GÜLŞAHİDEN DURUCAN

“Vizyon, görünmez şeyleri görme sanatıdır.”


“Vizyon, görünmez şeyleri görme sanatıdır.”

Jonathan Swift

“Yüzeysel amaçlar, yüzeysel sonuçlar doğurur.”

Attila

“Geçmişten öğren, bugün için yaşa, yarın için umut et.”

Albert Einstein

“Geleceği tahmin etmenin en iyi yolu onu oluşturmaktır.”

Peter F. Drucker

“Gideceğiniz yeri bilmiyorsanız vardığınız yerin önemi yoktur.”

Peter F.Drucker

“Ne yapmamak gerektiğini bilmek stratejinin özünü oluşturur.”

Michael Porter

***

 

2019 yılında kurulan, İKAMİD (İnsan Kaynakları Mesleki işbirliği Derneği), 25 Aralık Cumartesi günü 3. Olağan Genel Kurulunu yaptı.

Kozyatağı Asia Ofis Park’ta yapılan genel kurulda; bir önceki dönem hesap bilançoları, gelir-gider hesapları, yönetim kurulu faaliyet raporları aktarıldı ve aklandı.

Katılımcı üyelerin görüş, dilek ve temennilerinin alındığı genel kurul ile İKAMİD'in 3. Dönem Yönetim Kurulu ve Denetim Kurulu belirlendi. 2019 yılında bu mesleğe gönül vermiş on üç İnsan Kaynakları profesyoneli tarafından, insan kaynaklarının bireysel ve kurumsal anlamda gelişimi, insan kaynakları profesyonelleri arasında işbirliğini sağlamak amacı ile kurulan İKAMİD, kurulduğu günden bu yana, benzer görev ve hedeflerle faaliyet gösteren diğer insan kaynakları dernekleri ile aynı safta çaba göstermektedir.

İKAMİD mevcut Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Özekin, 3. Dönemde Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı dernek kurucu üyelerinden olan ve halen başkan yardımcılığı görevini yürüten Dr. Gülşahiden Durucan' a devretti.

Yeni yönetim kurulunda görev alacak üyeler: Ayhan Özekin, Berrin Yüksel, Erim Hısım, Dr. Gülşahiden Durucan, Hamit Akar, Onur Alparslan, Özlem Helvacı, Alper Girgeç, Cengiz İmeci, Emin Yüksel, Erman Kavlak, Mustafa Çağlayan, Serkan Uygur ve Tolga Eligül olarak…

Denetim kurulunda görev alacak üyeler: Ceyhun Kostak, Murat Durak, Savaş Bardakçı, Sevim Erler, Serkan Kayın ve Zafer Uğur olarak belirlendi. Dernek Genel Sekreterliği görevini de Sevtap Karakoç olarak belirlendi.

Tüm üyelerimiz ve kurullarımız ile birlikte çalışma hayatının insan odağını güçlendirmeye ve insana dair uygulamaları geliştirmeye yönelik çalışmalarımızı sürdüreceğiz.” Diyen Durucan, insan kaynakları profesyonellerinin yanında, yakınında ve işbirliği alanları açan yaklaşımları ile büyümeye devam edeceklerini belirtti.

Dr. Gülşahiden Durucan Kimdir?

İKAMİD Başkanlığına seçilen Gülşahiden Durucan, 1992 yılında İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünü, ardından 1994 yılında İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi’nde İnsan Kaynakları Yönetimi alanında yüksek lisans eğitimini, 2000 yılında aynı alanda doktora eğitimini tamamladı. 

Durucan, kariyerine 1993 yılında Trakya Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde akademisyen olarak başladıktan sonra, insan kaynakları alanına ilk adımını 1998 yılında Tahincioğlu Holding İnsan Kaynakları ekibine katılarak attı. Kent & Cadbury Schweppes ortaklığında da aktif rol aldığı toplam 8 yıllık süreçte son olarak Eğitim Müdürü görevini yürüttü.

2007 sonrasında Turkon Holding İnsan Kaynakları Grup Müdürü, Kahve Dünyası İnsan Kaynakları Müdürü ve Ulusoy Uluslararası Yatırım Holding İnsan Kaynakları Direktörü görevlerinde bulundu.  Alışan Grup bünyesinde İnsan Kaynakları Müdürü olarak uzun süre görev yapan Durucan, Şubat 2021’den bu yana Batı Innovative Logistics şirketinde İnsan Kaynakları ve Kalite Sistemleri Direktörü ve İcra Kurulu Üyesi olarak görev yapmaktadır.

Eğitim, üretim, perakende ve lojistik sektörlerini kapsayan yaklaşık 26 yıllık kariyeri boyunca insan kaynakları odak olmak üzere, idari işler ve kalite sistemleri fonksiyonlarını yönetti. Aile şirketlerinde kurumsallaşma, şirketlerin yeniden yapılanması, insan kaynakları yönetim sistemlerinin kurulumu ve geliştirilmesini içeren çeşitli dönüşüm projelerini yönetti. Aynı zamanda Kent Üniversitesi'nde Öğretim Görevlisi olarak bilgi ve deneyimlerini gençlere aktaran Durucan, çeşitli üniversitelerde misafir öğretim görevliliği ve Lojistik Eğitim Standartları çalıştayı katılımları gerçekleştirdi.

*

YAZARLAR

  • Cuma 24.9 ° / 15.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false
  • Pazar 25.4 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • BIST 100

    9548,57%0,19
  • DOLAR

    32,49% 0,16
  • EURO

    34,80% 0,25
  • GRAM ALTIN

    2487,88% 1,05
  • Ç. ALTIN

    4157,48% -1,05