Emel Erkayıran-EMEKÇİ KADILARIN SESİ


İNTİKAM!

Bir grup İsviçreli bilim insanı, intikam alma sırasında beyinde meydana gelen süreçleri incelediler. Aralarında bir oyun oynayan bir grup arasında birbirlerine haksızlık yapanlar bulunuyordu.


Araştırmacılar haksızlığa uğrayanlara öç alma şansı verdiler. Bu şansa kavuşan grup üyelerinin tamamı öç almayı kabul etti ve intikam aldıklarında kendilerini daha iyi hissedeceklerini düşündüler.
Öç almayı düşünme süreçleri esnasında beyin aktivitelerini gözlemlenmiştir. İntikam alanların beyinlerinin caudate nucleus bölgesinde (beynin ödül süreçlerini yöneten bölümü) aktivite görülmüştür. Benzer bir aktivite uyuşturucu alındığında da gözlemlenebilmektedir.

İntikam alma şunu ortaya koydukları:. Öcünü alan bireyler büyük bir ödül duygusu yaşıyormuş. Fakat bu uzun süreli değildir. Öfke azalmaz aksine çoğalırmış. Kişi kontrolden çıkabilir ve olaylar çok tehlikeli sonuçlara yol açabilirmiş.
Önce sakinleşir sonra karar verebilirsek olayları daha doğru görebiliriz.

-Babam her zaman öfkelendiğinde başını iki elinin arasına koy ve yere bakarak sakinleşmeye çalış. İçinden “Allahım yardım et bana” diyerek bekle derdi. Ne kadar doğru dermiş. İnsan acelesi var gibi davranıyor çoğu zaman. İşte en büyük davranış bozukluklarından biri . Sakince yaşamalı tadına vararak ……

Yaşadıklarınızdan kazandığınız tecrübelere odaklanın. Kendi kontrolünüzde olan şeylere ve bir sonraki adımınıza odaklanın. Bu şekilde Başarıya ulaşabilir, amaçlarımızı elde edebilirsiniz. En büyük intikam da başarıdır zaten. Böylece usulca intikamımızı almış kendinizi de başarıya ulaştırmış olursunuz.

Öfke yıkıcı bir güçtür ve çok büyük bir enerjidir. Affederek de farklı bir intikam almış olabilirsiniz. Böylece, kendinizi yüceltir, intikam almak istediğiniz kişiyi de küçük düşürürsünüz. Yani bir şekilde intikamınızı da almış olursunuz.
Unutmamak lazım hiçkimse dört dörtlük değildir. Herkesin hataları vardır affetmek büyüklüktür. İstisnalar hariç!!!

-SMA hastası Sevgi bebeğimiz için valilik onayıyla yardım kampanyası başlatılmıştır Kadirli Defakto mağazası önünde bir stand kurulmuştur. Bu anlamda yardım standını ziyaret eden Kadirli Kaymakamımız Sayın Vehbi BAKIR Beye destekleri için teşekkür eder çalışmalarında başarılar dileriz. Yoldan geçen duyarlı tüm vatandaşlarımıza , dolmuş şoförleri hemşehrilerimize , çevre esnaflarına çok teşekkür ederiz. Allah size daha fazlasını versin. Hesap numarası :-

Akbank TL hesabı

TR520004600310888000134539
Alıcı SEMA HOPURCUOĞLU
Açıklama SEVGİYE Umut ol

YAZARLAR

  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.3 ° / 15.7 ° Güneşli
  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,35% 0,15
  • EURO

    34,93% -0,09
  • GRAM ALTIN

    2322,96% 0,18
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00