Emel Erkayıran-EMEKÇİ KADILARIN SESİ


SİBER TUZAKLAR

Bu yazımda daha çok yanlış ve tehlikeli internet kullanıcılarına hitap edeceğim. Nedenine gelince, günümüzde insanlar bu nedenle büyük tuzaklara düşüyorlar


Ne yazık ki internet üzerinden pek çok dolandırıcıların oyunlarına her geçen gün yenileri ekleniyor. Adına fiber suçlar deniyor. Nasıl olduğunu anlamak mümkün değil.
Sosyal medya hesabına Bilinçsizce saçma sapan ahlak dışı resimli mesajlar geliyor . Kendinizle alakalı olunca gayriihtiyari, birden tıklayarak psikolojik olarak travma yaşıyor ve uzun süre toparlanmıyorlar.

Bana şey olmaz demeyin sakın. Müthiş numaralar çeviriyorlar. Resimlerinizi kullanarak hesabınızı elde ediyor daha sonra da ustaca kendi çaldıkları sosyal medya hesabınızı da kurtaracaklarını söyleyerek , (müthiş inandırıcı şekilde) sizi tamamen kontrol altına alıyorlar. Sonrasında sırasıyla çirkinlikler .

Tanımadığınız kişi ya da şirket hesaplarına sakın itibar etmeyin. Gönderilen mesajları ne olursa olsun açmayın. Hele hesabınızı kurtaracağım diyenlere hiçbir şekilde güvenmeyin. Her türlü oyun oynuyorlar ve sizi de bu oyuna alet ediyorlar.

Hakkınızı sonuna kadar savunun ve kişisel verilerinizin korunması adına lütfen gerekli yerlere itirazınızı yapın. Sosyal medya hesabının çalınması ve kurtarma bahanesiyle diğer bilgilerin elde edilmesi şikayet edilmediği takdirde artmaya devam edecek. Bizler vatandaş olarak haklarımızı sonuna kadar kullanmalıyız ki önlemler alınsın.

Tüm bunların hepsini bizzat yaşadık. Şikayet etme noktasında insanlar ikiye ayrılıyor. Bir kısmı, şikayet etmeniz bir işe yaramıyor, boşuna yorulmayın diyenler, bir kısmı da vatandaşlık görevinizi yerine getirmek ve sonrasında pişman olmamak için şikayetçi olun diyenler. Biz şikayetimizi yaptık ve bekliyoruz. Umarım suçlular cezasını çekerler….
Yeni ADANA gazetesi okurlarına sevgilerimle…

YAZARLAR

  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.3 ° / 15.7 ° Güneşli
  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,35% 0,15
  • EURO

    34,93% -0,09
  • GRAM ALTIN

    2322,96% 0,18
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00