Ahmet Yaşar Aktaş


h harfi ile akp

Rumeli’nden göçen soydaşlarımız ”h” harfini kullanmaz. Örneğin “Hüseyin” sözcüğünü “üseyin” biçiminde söyler. Bu, Trakya’da şöyle bir güzellemeye dönüşür: “Ayrabolu’ya gittik hayran içtik, ayran kaldık!”


İktidarın Mustafa Kemal Atatürk ayranlığını gösteren sayılamayacak denli örnek var.  En canlı ayranlık “23 Nisan Egemenlik ve Çocuk Bayramı” ile “Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayram”larını kovid 19 nedeniyle balkonlarda marşlarla kutladık.

Size gözden kaçan Atatürk Havalimanı ayranlığından söz etmek isterim. İlgili bakan ve akp genel başkanı ve cumhurbaşkanı artık normalleşme sürecine girdiğimizi uzmanların inanmadığı sayılarla başlattılar. Normalleşirken, önlemleri elden bırakmayıp normalleşmeyiniz!

Yeşilköy Havalimanı olarak 1953 yılında hizmete girenAtatürk Havalimanı adını 29 Temmuz 1985’de aldı. Hani amerikan çocuklarının darbesiyle milliyetçiliğin körüklendiği sıralarda. Yerlilik, millilik gereği 7 Nisan 2019’da kapatıldı.

Oysa Atatürk Havalimanı 2018 yılında 68 milyon yolcu kapasitesine ulaştı. Son 5 yılda avrupada en iyi havalimanları arasında hep ilk beşte yer aldı.Birinci olmak için mi Atatürk Havalimanı’nın yerine İstanbul havalimanı oturtuldu dersiniz?

Atatürk Havalimanı’nı işleten şirketin 2021’de bitecek olan işletme süresinin bitmesi beklenmeden tazminat ödenerek sözleşme feshedildi. Ekonomik dar boğazın milleti sık boğaz ettiği bu zamanda,bu ivedilik nedendir acaba? Yandaş varsıllaştırma mı?

Oysa çok az giderle hemen sahra hastanesine dönüştürebilecek kapalı alan varken, iki milyar değerinde olan pistler bir daha onarılmamak üzere niçinkırıldı?

Yerine 45 günde bitirilecek hastane yapımına başlandı. Bir kez daha soralım mı,nedendir bu sorumluluk timsali ayranlık?

Havalimanı niteliğini yitirdiği gerekçesiyle Atatürk Havalimanı milli emlak müdürlüğüne devredildi. O da,  sağlık turizm tesisleri yapılmak üzere sağlık bakanlığına verdi.  Türkiye’mizde bürokrasinin tek adam sayesinde böyle hızlı işlemine ayran kalmak elde değil!

Normalleşme başlarken bugünlerdeyapımı bitecekolan bu sahra hastanesi ne olacak?

Yurtdışından hasta gelecek, hasta bakımevi, saç ekim merkezi, otel konut, alışveriş merkezleri yapılacak. Uzmanlara göre, bu ayranlığın ardında büyük rant var.

Bu hastaneler yalnızca yoğun bakım hizmeti vereceklerdi ama pistler tahrip edilince uçaklar inemeyecek.

Sonuçta,Atatürk Havalimanı arazisinin imara açılmasının önündeki engellerhızlıca temizlendi. Candan kutlarım!Durunuz, daha bitmedi.

Kaldı ki, yasal olarak çevredeki ilçelerde yüksek binaların yapılması yasaktı. Şimdi Atatürk Havalimanı olmadığına göre, belki kentsel dönüşüm ya da bol keseden anılan mekanların satın alınması fırsatı doğdu.Özcesi, az katlı binaların yerini hızla yüksek katlı gökdelenlerin yapımının önü ayranlıkla açılacak. Kim yaralanacak?Bölgedeki mülk sahiplerimi? Kim onlar?

İstanbul havalimanı ihalesinde “avrupa yakasında tek havalimanı olacağı koşulu var.

Kovid 19’udenetim altına aldık bu sahra hastanesini niçin övülesi ayranlıkla ve hızla yapıldığı anlaşılıyor mu bilmem.

Pablo Neruda’dan ayran kaldığım bir deyişle bitiriyorum: “Bütün çiçekleri koparabilirsiniz, ancak baharın gelişini engelleyemezsiniz”

Sağlıcakla, sevgiyle Atatürk ile kalınız!

 

YAZARLAR

  • Cuma 24.9 ° / 15.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false
  • Pazar 25.4 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • BIST 100

    9548,57%0,19
  • DOLAR

    32,49% 0,16
  • EURO

    34,80% 0,25
  • GRAM ALTIN

    2487,88% 1,05
  • Ç. ALTIN

    4157,48% -1,05