Ahmet Yaşar Aktaş


Yurdumuzun Güleç Yüzü!

Hepimizin hayatında sevinçten kahkahalarla gülerken gözlerimizden yaş gelip ağladığımız anlar olmuştur.


Şu anda yurdumuz da biraz benzer durumda. Örnek olsun diye farklı konularda yüzümüzü güldüren haber ve bilgileri basından derleyerek okumanıza saygıyla sunarım. Belki gözünüzden kaçmıştır…

Kovid 19

Deep knowledge group konsorsiyumu’na göre, kovid 19 güvenliği açısından yurdumuz, 40 ülke içinde 37.inci sıraya oturmuş. En birinci isviçre, arkasında almanya vb.

Çok değerli sağlık bakanı açıkladı: ”Koronavirüs nedeniyle ölenlerin %93’ü 65 yaş üstü.” Üç aya yaklaşan ev hapisliği olmasaydı, kovid 19’dan ölenlerin oranı daha mı az olurdu? Sonuçta ev hapisliği, çekilen mahrumiyetler de boşa…

Depresyon altında ruhsal ve bedensel yapısı bozulan yeni bir toplumsal katmanı boşuna mı yarattık?

Uzmanlara göre, koronavirüs pusuda, salgın henüz bitmedi. Maske takılmaz, mesafe korunmaz ise, ikinci dalga kapıdan içeri izinsiz dalacak!

Aydın Efeler’de salgın sürecinde doğayı tahribe yönelen jeotermal santral şirketlerine karşı çıkan 35 köylü yurttaşımıza üç bin küsur lira para cezası gönderildi. Yasaklar bahane…

Virüs salgınında yurttaş, 709 milyar lira kredi borçlandı. Yurttaş dediğin kaç kişi dersiniz? 32 milyon. Neredeyse her iki kişiden biri… Kişi başına ortalama 22 bin lirayı aşıyor. Siz varın hesabını yapınız!

Varılan nokta nedir? T.C. Merkez Bankası para basıp daha çok kredi mi versin? Kasa tam takır, lira bakır… Yükselen ekonomi niçin batsın?

Doların hızını kesmek için kamu bankalarımız 44 milyar dolarcık satmış. Dökme suyla değirmeni döndürmeye mi çalışıyorlar?

Duydunuz mu, yurdumuzda işsizlik azalmış! Son zamanların en kıyak esprisi!

Adalet mülkün temelidir!

Dünya Hukukun Üstünlüğü Endeksi’ne göre, akp Türkiye’si 126 ülke arasında 109.uncu sıraya yükseldi. Nal toplamaya devam, kutlarım!

            Her yıl 3,5 milyon kişiye soruşturma açarak, açık ara en önlerdeyiz maşallah!

            Anayasa Mahkemesi başkanı uyardı: “Yüzde 52 oranında adil yargılama ihlal ediliyor.” Kim, kimi, neden uyarıyor? O ırkçı polisin bir karaderiliyi gaddarca öldürmesinden sonra abd, avrupa ayaklandı; izleme-gözleme üstadı yurttaşlarımız sessiz sedasız…

            Son günlerde muhalif gazeteciler, birer birer gözaltına alınıyor ya da tutuklanıyor, muhalif kanal Tele 1’e en yüksek cezalar yağdırılıyor, nedendir acaba?

Yazılı, sözlü basında doğru gerçek görüşe hoşgörü yok. Kırk gün bal yesen, baldan bıkarsın, demiş atalarımız. İstenen 40 yıl yalnızca ballı haber mi yedirmek? Zaman, asılı kalıp durur mu hiç?

Atatürk’ün Türk Ulus’una bağışladığı tüm arazilerin “millet bahçesi” adıyla yok edilmek istendiğinden haberiniz oldu mu acaba? Örnek mi? Yalova’da Atatürk’ün “Yürüyen Köşk’ü” toki’ye tahsis edildi. Oysa bu arazinin amaç dışı kullanılamayacağı hukuksal sabit.

 Ana muhalefetin sesi biraz gür çıkmaya başladı, kutlarım!

Savurganlığa devam

30 yıldır merkez ezan sistemini yenilemeyen diyanet işleri başkanlığı (dib),  toplam dokuz milyon küsur liralık peyzaj ihalesi yaptı. Milletimize yerli ürün kullanın diyen dib, Harput’ta, İzmir’de ithal ağaç olma şartını koymuş! Yerli, milli!

Tarım

Tarım Sigorta şirketleri, iklim değişikliği nedeniyle Adana, Mersin, Antalya narenciye üreticisinin zararlarını karşılamak istemiyor. İlgili bakanın, iklimsel değişikliğini sigorta riskler kapsamına aldırıp aldırmayacağı merakla bekleniyor. Boşuna mı bekleriz?

Tarım ve orman bakanlığının virüs ile ilgili ve sonrası için tarımsal üretimi, üreticileri koruyucu herhangi bir politikasının olmadığı ortaya çıktı. “Saldım çayıra, mevlam kayıra” işte çiftçilerimizin desteklenmesinin, halkımızın beslenmesinin güvencesi…

Yumurtalık İlçesi deniz kıyısı?

Ta Bakü ve Kerkük boru hattından gelen petrolü işleme amacıyla özelleştirilmesi planlanan çok değerli arazilerin kime tahsis edileceğini henüz bilmiyoruz ama onlar ya da siz?

Ölümünün 57.inci yıldönümü kutlanan dünya mirası Nazım Hikmet “Gece leylak ve tomurcuk kokuyor…” diye yazmış.

Sağlıcakla, sevgiyle Atatürk ile kalınız!

 

 

Durmuş Sığırcı
13.06.2020 10:40:24
Güncel sorunlara dokunarak geçmişsiniz. İsteyen benin dokunduklarıma düğüm atarak kaçırmasın der gibi...

YAZARLAR

  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.8 ° / 18.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,58% 0,30
  • EURO

    35,07% 0,29
  • GRAM ALTIN

    2457,40% 0,88
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00