Ahmet Yaşar Aktaş


AKP’den Bal Damlalar!

Çok değerli okurlarım, bu virüslü günlerde size bir çiçek demeti sunmak yerine Türkiye’nin parıldayan (!), gönülleri hoş (!) tutan akp gerçeklerinden bal damlalar sunduğum için umarım beni bağışlarsınız!


Kozmik Oda’ya girenler, devletin yabancı istihbarat servisleri ile terör örgütlerine yerleştirdiği 848 yurtsever görevlinin tamamına yakınının öldürüldüğünü öğreniyoruz. Kozmik Oda’ya niçin girildiği açığa çıkıyor mu?

“Sosyal medya” Kızılay’ın kan rezervinin tükenmek üzere olduğu ve kanlarımızın başka ülkelere satıldığı iddiası var. Satılmadık bir kanımız kalmıştı, onu da babalar gibi sattılar!

Diyanet ve Gençlik adlı kitaptan bir tümce: “Anne ve babalara sesleniyorum, çocuklarınıza lütfen zeka geliştirmeyen oyuncaklar verin.”

İslam dünyasında son bin yıldaneden bilim insanı yetişmediği anlaşılıyor!

Merkez Bankası’nın rezervlerinin yılsonuna doğru sıfırlanacağı iddiası,bizigelecek aylarda, yıllarda iyi günlerin özlemle beklemediğini söylüyor.

18 yılda 115 milyon metrekare toprak yabancılara satıldı.Yabancılar, ekonomiyi, siyaseti etkilemiyor, topraklarımıza da el atıyor. Kutlu olsun!

Bir yanda tükenen kaynaklar, diğer yanda savurganlık, örnek mi? Bir valinin bindiği makam aracının fiyatı 1 milyon 700 bin TL olduğu basına yansıdı. İreis’inin 200 arabası, 13 uçaklık filosu, yazlık, kışlık sarayları olunca, valiler de öykünüyor olmasın? Çökmüş olan Hollanda’nınBaşbakanı bisikletle makamına gidiyor…

Meksika Devlet Başkanı, lüks bulup girmediği başkanlık sarayınıvirüsle savaşan sağlık çalışanlarının hizmetine sunarken,Atatürkçü Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Güneşli’de 30 oda ayırttı. İreis’ten böyle bir jest bekler miydiniz?

Enflasyon verilerinin gerçeği söylediğine kim inanıyor? Diyanet bile fitreyi %17,4 oranında arttırdı: 2019’da 23 TL iken, bu yıl, 27 lira. Daha ilginci enflasyonun açıklamasının ardından hemen akaryakıta zam! Petrol fiyatları mı yükseldi, hayır. Bizi ne yerine koyuyor bu siyasal ahlak? Aptaldan da kötü…

***

Beslenme konusunda endişeler var. Tarım Bakanlığı, hazine arazilerinin ekilmedik bir karış tarım alanı kalmayıncaya dek süreceğini duyurdu.

Peki, tarıma açılacak bu hazine arazisi ne kadar dersiniz?Önce 970 hektar dendi, ardındanher nedense, alanı 2300 hektara çıkarıldı.

Tarım yapılan alanımızın38,4 milyon hektar olduğunu düşününce,  bu tarıma açılacağı iddia edilen alanın ne denli büyüüük olduğu,beslenmeyi güvence altına alacağı anlaşılıyor. Atalarımız ne demiş: Büyük lokma ye, büyük laf etme!

Girdinin pahalı, ürünün ucuzluğundan çiftçilerin3,5 milyon hektar tarım arazisini boş bıraktığındansayın bakanın haberi yok mu?18 yıldır çiftçinin yanında olduklarını göğsü kabararak savunanlar, 2019 desteklerinin çoğunu daha ödemediler.Türk tarım üreticisini korumaya başka taptaze bir örnek:

Yerli ile milliği en koyan Ankara her konuda kavgalı olduğu Sisi’den patates dışalımı yapıp Niğde’de bir tekstil fabrikasında depolandığını öğrendik. Neden mi? Türkiye’de hiçbir yerde patates yetişmiyor da! Yeni tür “Niğde Patatesi” yiyeceğiz!

***

Ankara’nın abd karşıtı söylemleri, gönderilen tıbbi malzemeler mektubuyla, “Türkiye, abd’nin güçlü ve güvenilir ortağı”boyutuna döndü.Bir tür rüşvet mi ya da bir tür vergi mi? Neden acaba? Rusya çıkarlarından ödün vermedi; Ankara idlip’tedesteklediği cihatçı teröristleri kendi eliyle temizlemeyi Moskova’da sevinçle kabul etti, deniyor. Ankara’nın dostu (!) Hafter, Şam’da temsilcilik açtı.Se 400’ler hala gelmedi, virüs bahanesiyle aktive edilmedi.

En iyisi uygun fiyatla satmak mı? Hem sıcak para gelir, hem de abd ambargosundan kurtuluruz!!!

Kamu bankalarının dolar satmalarına karşın, doların 7 liranın üstüne çıkması,iç finansal olanaklarla engellenemediğindenabd’nin her tür desteğine migerek var?

Doların yükselmesi, köprü, hava alanı, tünel yapan şirketlerin devletten alacağı doları acayip arttırdı. Ödeyen devlet değil, biziz!!!

***

Tutuklu gazeteci sayısında çin’den sonra ikinciyiz? İkincilik bize yaraşır mı hiç?

***

Kovid 19 krizi, yayılım hızı, boyutu, süresi, bakımından daha önceki krizlere benzemediği,bize etkisinin ise çok köklü olacağı ileri sürülüyor.

Aklını başına toplaması gereken yoksul, geri bıraktırılmışlar toprak anaya yapmadığını bırakmayan, gökyüzünü, evreni delik deşik eden ve dünyayı dehşet kötü yöneten kapitalist sistemisorgular mı? Refahı, tüm dünyada eşit ve adil bölüşmenin gereği kavrar mıdersiniz? Tersi durumda kimbilir daha ne tür virüsler gelir, eşitsizlik, adaletsizlik doruğa tırmanır.

6 Mayıs 1972’de katledilen antiemperyalist üç devrim çiçeğinin anısı önünde saygıyla eğilirken,halkımız özgürlüğünesarılır mı diye sorarım kendime.

Müslümanlar; Cuma, Teravi namazlarına gidemediler.Bilim ile us mu, yoksa imam mı?

Sağlıcakla, sevgiyle Atatürk ile kalınız!

 

Durmuş Sığırcı
7.05.2020 15:25:49
Yaşar bey çok değişik konularda yaptığınız açıklamalar için teşekkür ederim. Neler oluyor dünyada şarkısını bestelemek itiyoruz artık. Selam sevgi ve saygılar.

M. Rifat ULUSOY
9.05.2020 14:39:08
Hocam, yazılarınızı çok beğeniyorum, okurken karşılıklı sohbet ediyormuş ben soruyor siz yanıtlıyormuşum gibi hissediyorum. Yüreğinize, kaleminize sağlık.

YAZARLAR

  • Salı 31.1 ° / 13.6 ° Güneşli
  • Çarşamba 35.2 ° / 19.1 ° Güneşli
  • Perşembe 35.8 ° / 20.3 ° false
  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,56% 0,14
  • EURO

    34,81% 0,49
  • GRAM ALTIN

    2417,74% -0,61
  • Ç. ALTIN

    4073,33% 0,00