Zekai BULUÇ


AMERİKA'YI YENİDEN KEŞFETMEK!

Sayın Bakan bu tespitiniz biraz fazla geç olmadı mı?


                                                                                  Zekai BULUÇ

            Yazılı ve görsel medyaya düşen haberlere göre, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa VARANK, Covid 19 tedavisinde kullanılan Favipiravir ilacının yerli sentezi olan Favicovir’in tüm Türkiye’de hastalara verildiğini belirterek, “İlaç endüstrisinin savunma sanayi kadar önemli olduğuna inanıyoruz. Bu endüstriyi stratejik olarak destekliyoruz” demiş.

            Sayın Bakan bu tespitiniz biraz fazla geç olmadı mı?

            Hemen hemen yaklaşık 50 (Elli) yıl önce, Türkiye’de bir hekim yerli ilaç sanayisinin kurulması yönünde mücadele verdi.

            Bu kişinin ismi Cengiz YURTOĞLU’ydu! Tam Bağımsız Türkiye’ye gidilecek yollardan birisinin, Milli ilaç sanayisinin kurulması gerektiği yönünde, bilimsel olarak halkımızı ve siyasileri uyardı fakat kimse oralı olmadığı gibi Dr. YURTOĞLU’nun ne sermaye düşmanlığını, ne komünistliğini ne de dinsiz-imansız olduğunu bırakmadılar!

Merhum YURTOĞLU, emperyal ilaç şirketlerinin ve yerli işbirlikçilerinin parasal iştahlarını önleyemedi ve bu  yurtsever hekim gözleri açık gitti.

İşbirlikçi sermaye babalarından kalan milyon dolarlarla ulus ötesi emperyal ilaç şirketlerinden  ilaç getirip depolara ve eczanelere servis yaptılar. Türkiye’de imal ettikleri ilaçlar için emperyal şirketlere isim hakkı ödediler. Ödedikleri isim hakkı paraları ise Türk halkının cebinden çıktı!

Yıllar önce dünyanın en kalabalık ülkelerinden birisi olan Hindistan, “Grip aşısını kendimiz yapacağız” dedi ve yaptı!

            İlaçta, savunma sanayisinde, finans sektöründe katı ve sıvı enerjide dışarıya bağımlı olan ülkelerde tüyü bitmemiş bebeler bile borçlu doğar!

Çok yakın zamanda yerli ilaç sanayisinin kurulması ve silahlı kuvvetlerimizin ihtiyacını kendi teknolojisiyle karşılaması dileğiyle…

Evde kalın.

Sağlıcakla kalın.

NOT= Merhum İlhan SELÇUK “Yüzbaşı Selahattin’in Romanı” isimli bir belgesel kitap yazmıştı. Dr. Cengiz YURTOĞLU, belgesel romanı yazılan Yüzbaşı Selahattin’in oğludur! Baba ve oğulun anıları önünde saygıyla eğiliyorum.

Taner kanan
24.09.2020 19:13:46
Bu bilgilere çok ihtiyaç var üstad.

YAZARLAR

  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.3 ° / 15.7 ° Güneşli
  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,35% 0,15
  • EURO

    34,93% -0,09
  • GRAM ALTIN

    2322,96% 0,18
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00