faça okurun huzuruna çıkmaya hazırlanıyor      
DÜŞÜNCE - SANAT VE TOPLUM 26.10.2022 13:12:00 18882 0

faça okurun huzuruna çıkmaya hazırlanıyor      

Levent Karataş’ın on birinci kitabı olan “faça” okuyucuyla buluşmaya hazırlanıyor. Şu anda ön siparişte olan kitap yakında internet satış noktalarında ve kitapçılarsa satışa sunulacak.

Pikaresk Yayınları’nın öykü serisinden çıkan 96 sayfalık kitap, aforizma biçimindeki “Küçürekler, Epizotlar, Notlar, Anılar”dan oluşuyor. Kitabın kapak desenini Deniz Şensöz, kitabın editörlüğünü ise Pelin Özer yaptı. Son okumayı Suat Hayri Küçük yaparken, arka kapak yazısı da yine Suat Hayri Küçük’e ait.

“Matrak” ve “Cizoz” isimli iki bölümden oluşan kitap yazarın hayat deneyimlerinin değerlendirilmesinden oluşuyor. Çocukluk, vatansızlık, devrim, tanrı, devlet, baba, anne gibi temel kavramlar etrafında dönen metinler, hayatın yetersizliğiyle harmanlanarak karşımıza çıkıyor. Böylece metinler içinden çıktıkları hayatı kuşatıyor, onun üzerine kapanıyor.

Hayatın yetersizlikleri ve olmayan şeyler kitaptaki yazının temelini oluşturuyor. “Ne uzun ne uzun sürdü kıyınç melankolisi” deyişinde de görülebileceği gibi melankoli, yas, nostalji, çocukluk özlemi metin boyunca bize eşlik ederken radikal bir nihilizm de göze çarpıyor; söz konusu nihilizm tüm varlıkları temelinden reddediyor.

“Bizi tedavi edecek hiçbi’şey kalmadı. Ağaçlar mı? Kesiyorlar. Aile mi? Obez hastalıklı Amerikan ailelerine benzedik. Sanat mı? O da emperyal mutfaktan çıkıyor artık. Şiir mi? Bkz. Üst şık. Deniz manzaraları mı? Lağım kokuyor. Sahil kasabaları mı? Or’dalar artık. Sinema mı? Geçici bir 90 dakika tedavisi Televizyon mu? % 50’lerine sesleniyorlar. Psikiyatri mi? Yetersiz artık. İnsan mı? Bulunamıyor. Tanrı mı? O da Amerika’nın denetimi” diyen kitabı şu adresten edinmek mümkün: https://shopier.com/ShowProductNew/products.php?id=13943356

 


Haber Kaynak : ÖZEL HABER

faça okurun huzuruna çıkmaya hazırlanıyor      

ÖYKÜLER: Kafiye Müftüoğlu

ÖYKÜLER: Gülşen Öncül

Öykü: BAŞAR UYMAZ TEZEL

ÖYKÜLER: Sema Canbakan

ÖYKÜ: Nazire K. Gürsel

ÖYKÜ: Başak Savaş

ZİNCİR ÖYKÜLER: GÜLSER KUT ARAT

ŞİİR: SEMA GÜLER

ZİNCİR ÖYKÜLER: TUBA ÖZKUR AKSU

ZİNCİR ÖYKÜLER: AYŞEGÜL DAYLAN

ZİNCİR ÖYKÜLER: ADALET TEMÜRTÜRKAN

ÖYKÜ: İLKNUR GÜNEYLİOĞLU ŞENGÜLER

ÖYKÜ: Neriman Ağaoğlu

ŞİİR:  Yonca YAŞAR

ÖYKÜ: İlkay Noylan

ÖYKÜ: Güngör Ağrıdağ Mungan

SÖYLEŞİ: Nefise Abalı

Öykü: İlknur Güneylioğlu Şengüler

SÖYLEŞİ: AYŞEGÜL DİNÇER

Söyleşi: Ebru Yavuz

  • BIST 100

    9548,57%0,19
  • DOLAR

    32,49% 0,16
  • EURO

    34,80% 0,25
  • GRAM ALTIN

    2487,88% 1,05
  • Ç. ALTIN

    4157,48% -1,05
  • Cuma 24.9 ° / 15.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false
  • Pazar 25.4 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı