BAKIŞ AÇISI/SAFTER ÇEVİRGEN


DÜNYANIN DENGESİ SANATTIR


25 Kasım 2022 tarihinde Mersin çok güzel bir sergiye sahne oldu. Ege Sanat Birliği ve Anatolia Art işbirliğiyle gerçekleştirilen sergiye 26 sanatçı resim ve heykelleriyle destek verdi. Farklı disiplinlerden bir araya gelmiş sanatçıların ortaya koyduğu çok sayıda eser sanatseverlerin beğenisine sunuldu.
Dünyanın dengesinin sanat olduğunu belirtmek isterim. Dili, ırkı, rengi ne olursa olsun ortak değerlere sahip insanların ortak noktası sanattır. Üretim ve dışavurum, insanın sanata olan çabasıdır. Bu düşünceden yola çıkarak İnsanın olduğu her yerde sanat da vardır. İnsanın herhangi bir yöntem ya da araçla kendisini ifade edebilme kaygısı sanatı ortaya çıkaran
temel unsur olmuştur.  Sanatçı, yaşadığı duygunun aynısını, başkasına da hissettirebilme yeteneğine sahip kişidir. Sanatçının üreticiliği, hayal gücü, gelişim çizgisi, sürekliliği çok önemli başlıklar olsa da sanatçı da asıl olan özellik sabır ve inattır.
Sergide yer alan; yöneticiliğini Nurettin Ataman ve Birsen Koç'un yaptığı, Hasan Canel, Orhan Tural, Ahmet Koyu, Beyhan Oflu, Birsen Koç, Cansu Temizsoy, Çağla Aydın, Derya D. Adıgüzel, Dilber Küçük, Duygu Ak, Emre Yüksel, Ersin Uçak, Esin Küçüktatıl, Ezgi Kaya, Fatmagül Yetim, Gül Koyugül, İlknur Ata, Koray Zırhlı, Meryem Uçak Kuş, Nilüfer Pekcan, Rabia Maatouk, Rahime Uçmak, Safter Çevirgen, Semra Tunç Çelik, Suzan Kaya, Züleyha Arslan'ın sanatseverlere sunduğu bu sanat gösterisi 3 gün boyunca sergilenmeye, sanat severleri konuk etmeye devam edecek.


YAZARLAR

  • Pazartesi 20.4 ° / 11 ° Günesli
  • Salı 21.5 ° / 13.7 ° Parçali Bulutlu
  • Çarşamba 20.5 ° / 13.2 ° Günesli
  • BIST 100

    4.922%0,98
  • DOLAR

    18,6289% -0,03
  • EURO

    19,4332% 0,14
  • GRAM ALTIN

    1.047,1% -0,45
  • Ç. ALTIN

    1727,715% -0,45