Zekai BULUÇ


NEO LİBERALLER, EN ÇOK NEYİ SEVERLER ?


 NEO LİBERALLER , EN ÇOK NEYİ SEVERLER ?

                                                                               

       Özgürlüğün kayıtsız koşulsuz sermayede olmasını severler. Sigortasız ve sendikasız emekçi çalıştırmayı severler ! Birkaç aylık maaşını istemeyip; boynu bükük çalışan emekçilere bayılırlar! Sendika isteyen emekçilere,Washington portakalı sendikacılığı yapan sendikaları önerirler. Bu tür sendikaları istemelerinin tek sebebi,Washington Portakalı sendikacılarıyla  ‘’Al gülüm,ver gülüm! ’’yapıldığı için zevkten dört köşe olurlar !

       İşçinin hakkını gerçekten savunan sendikalara gitmek isteyen işçileri tazminatsız çıkarmak için , iş kanununun ‘’ Ahlaka aykırı hareket’’ maddesini uygulayarak kapı önüne koymaktan pek hazlanırlar ! İşsizliği körüklerler ! Niçin mi ? Ne kadar çok işsizlik olursa ; emekçileri o kadar çok düşük fiyata çalıştırırlar! 

       Emekçileri sigortasız sendikasız ve iş emniyeti sağlamadan çalıştırıp; akşam eve döndüklerinde eşlerine ve çocuklarına hangi vicdanla ve hangi sevgiyle sarılırlar ? Bir türlü anlayamıyorum! 

       Neo liberal abilere ve ablalara sevabına NOT: Üretim için , emek ,sermaye ve hammadde üçlüsü ; üretimin sac ayağıdır! Bu üç sac ayağından birisi olan emek,kırılırsa eğer ; yeşil banknotlarınız ve hammaddelerinizin kıymeti harbiyesi kalmaz! Yeşil banknotlarınız,ancak ithal etle yapılan köfte yemeye ve ithal boyalı gazoz içmeye yarar!  

                                                               *****

       Yakın bir geçmişte bir siyasetçi ‘’ Kamu mallarını babalar gibi satarım ! ‘’ dedi ve sattı! Kamu malları babalar gibi satılınca ; en önce babalar işsiz kaldı ! Bir insan kendisine yapılmasını istemediği şeylerin başkasına da yapılmasını istememeli ! İşsiz babaların , babalar günü mü kutlanırmış ? Ben elindeki 10 kilo bulgurun 4 kilosunu Tekalif-i Milliye yasası dolayısıyla , Kuvayi Milliyeye veren dedelerin torunu olduğum için ilk gençlik çağımda bile ,seyyar kebapçılardan bir dürüm yaptırıp ,yolda yiyemezdim !

Nedeni mi? Küçük bir çocuk elimdeki kebap dürümünü görünce ,nefsi çeker diye düşünür ve korkardım!

       Evde kalın.

       Sağlıcakla kalın.

YAZARLAR

  • Çarşamba 35.2 ° / 19.1 ° Güneşli
  • Perşembe 35.8 ° / 20.3 ° false
  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false
  • BIST 100

    9670,53%0,26
  • DOLAR

    32,52% -0,08
  • EURO

    34,78% -0,23
  • GRAM ALTIN

    2421,67% -0,33
  • Ç. ALTIN

    3982,08% -0,92