Trump: Virüsün laboratuvarda çıkıp çıkmadığına ilişkin incelememiz sürüyor

Trump: Virüsün laboratuvarda çıkıp çıkmadığına ilişkin incelememiz sürüyor

ABD Başkanı Trump, virüsün bir laboratuvarda ortaya çıktığı iddialarına ilişkin 'Bu duruma yönelik yoğun bir inceleme yürütüyoruz' açıklamasında bulundu.

ABD Başkanı Donald Trump, Washington'ın Çin'in Vuhan kentinde bir laboratuvarda ortaya çıkıp çıkmadığına yönelik incelemeleri sürdürdüğünü söyledi.
Trump, Beyaz Saray'da düzenlediği basın toplantısında, gazetecilerin kendisine virüsün bir laboratuvarda ortaya çıktığına ilişkin iddiaları sorması üzerine, "Bu raporlardan haberim var. Bu korkunç duruma yönelik yoğun bir inceleme yürütüyoruz" açıklamasında bulundu.

Konuya ilişkin Çin Devlet Başbakın Şi Cinping'le görüşüp görüşmediğinin sorulması üzerine Trump, "Onunla laboratuvar üzerine konuştuklarımı aktarmak istemiyorum. Şu an için bu uygun değil" dedi.

Çin'in açıkladığı resmi vaka sayısının gerçekten az olduğunu öne süren Trump, "Çin gibi büyük bir ülkede belli bir vaka ve belli bir ölüm sayısı olabileceğine inanıyor musunuz?" dedi.

Trump: ABD'de ekonomik faaliyetlerin yeniden başlamasına yönelik bir açıklama yapacağız

ABD Başkanı Donald Trump, Beyaz Saray'ın yarın ülkede ekonomik faaliyetlerin yeniden başlamasına yönelik prensipleri belirleyen bir açıklama yapacağını duyurdu.Trump, yönetiminin yapacağı açıklamanın, çeşitli eyaletlerde ekonomik faaliyetlere yeniden başlanmasına yönelik olacağını söyledi.

Yarın bazı eyalet valileriyle bu konuda görüşmeler yapacağını belirten Trump, “Bazı eyaletlerde ekonomik faaliyetleri daha önce başlatacağız ve buralarda belirlenen tarih olan 1 Mayıs'tan önce faaliyetlerin yeniden başlayabileceğini düşünüyoruz" dedi.

Trump ayrıca ABD'de bugüne kadar 3 milyon 300 bin kişiye koronavirüs testi yapıldığını belirtti. Bu da ülkede nüfusun yaklaşık yüzde 1'ine test yapıldığı anlamına geliyor.

"Agresif stratejimizin sonuç verdiği net" diyen Trump, New York ve Detroit'te koronavirüs vakalarının azaldığını kaydetti.

(VŞ)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ