Zekai BULUÇ


YILLARDAN BERİ ZATEN EVDE KAFESTEYDİK! CORONAVİRÜS TUZU-BİBERİ OLDU

Emekli olan bir yurttaş olarak 80-90 metrekarelik bir arsa alıp başımızı bir eve sokmak ve kiradan kurtulmak için temel attırıp inşaata başlıyoruz.


 

     Emekli olan bir yurttaş olarak 80-90 metrekarelik bir arsa alıp başımızı bir eve sokmak ve kiradan kurtulmak için temel attırıp inşaata başlıyoruz. Fakat bazı şeyleri yoksulluktan dolayı eksik yapıyoruz! Peki bu eksikliğimiz nedir? diye soracak olursanız cevabını vermeye çalışayım.Bir kere inşaatta nervürlü demir kullanmıyoruz. Halbuki nervürlü demir çimentoyu daha sağlam tutuyor. 

       Temelde ,kolonlarda ,tablada vb. kullanacağımız demirleri yoksulluktan dolayı kendi inşaatımızda kullanacağımız yere çalıyoruz!  Peki niçin çalıyoruz ? Çünkü evimizdeki televizyonu , milattan önce kalma cep telefonlarını ve de eğer evimizde bilgisayar var ise , bunu hırsıza çaldırmamak için bu yüzden kullanılmasını önlediğimiz demirlerle pencerelerimizi , balkonlarımızı kapatıp kendimizi kafese sokuyoruz!

       Hırsızın eve girmesini önlüyoruz fakat depremin evimize girmesini önleyemiyoruz ! Coronavirüs yaptığımız hataların tuzu-biberi oldu. Coronavirüs öncesi kimi günler kendimize yapmış olduğumuz kafesten ara sıra kaçıp kurtuluyorduk ! Bilim kurulunun kararıyla ki ,bu çok doğru karar biz yaşlılar evde iyice hapis olduk !  TV lerde haberleri izlerken hava durumu verilir gibi Covid-19 dan ölen kişilerin haberlerini izleyip psikolojimiz bozuldu !

                                                         *****

         Bizim evde dört dörtlük demokrasi vardır. Bir konu hakkında herkesin fikri alınır ve bu dört dörtlük demokrasinin gereği , sonunda eşimin dediği olur ! Görümcesi olmayan kadınların dediği dedik ,öttürdüğü düdüktür! 

        Manevi kızkardeşlerim Ayla BALTA,ve Serra BUGAY,eşime görümcelik yapmayıp ; bana var güçleriyle kaynanalık yapıyorlar!

        Evde kalın.

        Sağlıcakla kalın.

NOT: 65 yaş ve üzerindeki yaşlılara bir esneklik yapılmasını dört gözle bekliyoruz.

YAZARLAR

  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.3 ° / 15.7 ° Güneşli
  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,35% 0,15
  • EURO

    34,93% -0,09
  • GRAM ALTIN

    2322,96% 0,18
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00