Ermenistan Azarbeycan'a saldırdı: 7 asker öldü

Ermenistan Azarbeycan

Azerbaycan-Ermenistan sınırında çıkan çatışmada Ermenistan ordusundan 4 asker öldü, Azerbaycan ordusundan 1 asker şehit oldu.

Azerbaycan-Ermenistan sınırında çıkan çatışmalarda, Azerbaycan ordusundan biri tümgeneral olmak üzere 7 asker yaşamını yitirdi. 

Azerbaycan Savunma Bakan Yardımcısı Kerim Veliyev, iki gündür devam eden çatışmalarda, Ermenistan ordusunun çok sayıda askeri araç ve mevzilerinin imha edildiğini açıkladı.

Veliyev, karşı saldırılarla Ermenistan ordusundan yaklaşık 100 askerin öldürüldüğünü ileri sürdü.Veliyev bu sabahki çatışmada, Tümgeneral Polad Heşimov ile Albay İlgar Mirzeyev'in öldüğünü açıkladı.Ermenistan Başbakanı Peşinyan dünkü kabine toplantısında "Azerbaycan'ın provokasyanlarının" karşılıksız kalmayacağını belirtmişti.Ermenistan Savunma Bakanı David Tonoyan da Bakü'nün eylemlerine cevap verileceğini açıkladı.
ALİYEV GÜVENLİK KONSEYİNİ TOPLADI
Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, dün Azerbaycan-Ermenistan sınırında yaşanan
çatışmalar nedeniyle Güvenlik Konseyini topladı.

Çavuşoğlu, "Azerbaycan'ın yanında olacağız"
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu: "Elbette Azerbaycan ordusu gereğini yaptı ve bu saldırıları püskürttü. Buradan şunu görüyoruz, Ermenistan özellikle işgal ettiği topraklardan, dikkati başka yerlere çekmek istiyor yeni çatışma alanları oluşturarak." dedi.
"Ermenistan'ın yaptığı kabul edilemez. Aklını başına toplasın. Azerbaycan yalnız değildir. Biz Türkiye Cumhuriyeti ve Türk milleti olarak tüm imkanlarımızla Azerbaycan'ın
yanındayız. Azerbaycan işgal edilmiş topraklar ve Karabağ konusunda hangi çözümü tercih ediyorsa biz Azerbaycan'ın yanında olacağız."


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ