Trenle Adana ve Gaziantep’ten aktarmasız yük taşımacılığı yapılacak

Trenle Adana ve Gaziantep’ten aktarmasız yük taşımacılığı yapılacak

Bakan Karaismailoğlu, daha önce Adana ve Gaziantep'ten trenle Derince'ye, Derince'den feribot ve devamında kara yolu ile Çorlu'da bulunan sanayi tesislerine ulaştırılan yüklerin, artık Marmaray'dan geçerek, aktarma yapılmadan gerçekleşeceğini söyledi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, daha önce Adana ve Gaziantep'ten trenle Derince'ye, Derince'den feribot ve devamında kara yolu ile Çorlu'da bulunan sanayi tesislerine ulaştırılan yüklerin, artık Marmaray'dan geçerek, aktarma yapılmadan, vasıta değiştirmeden varış yerlerine ulaşacağını söyledi.

Bakan Karaismailoğlu, "Adana ve Gaziantep'ten alacağı yükleriyle Marmaray'dan geçiş yaparak Tekirdağ'ın

Çorlu istasyonuna ulaşacak olan ve 16 vagondan oluşan yurt içi blok yük treni bir ilk olacak. Daha önce Adana ve Gaziantep'ten trenle Derince'ye, Derince'den feribot ve devamında kara yolu ile Çorlu'da bulunan sanayi tesislerine ulaştırılan yükler, artık Marmaray'dan geçecek, aktarma yapılmadan, vasıta değiştirmeden varış yerlerine ulaşacak. Marmaray'da yarın bir ilk yaşanacak ve Marmaray'da yurt içi yük taşımacılığı da başlamış olacak. Böylece aktarmalar tarih olacak” dedi.

Karaismailoğlu şunları kaydetti:

"Marmara Denizi'nde feribot geçişi gerekmediğinden önemli miktarda fiyat avantajı sağlayacak. Bu treni önümüzdeki günlerde yenileri de takip edecek. Böylelikle yılda 25 bin konteyner Anadolu'nun sanayi merkezlerinden yüklenerek, Marmaray üzerinden

Avrupa yakasına ulaşacak. Çorlu'da mamul hale gelen ihraç ürünlerinin Avrupa ülkelerine ihracatı da trenle gerçekleşecek. Demir yolu ile sağlanan fiyat avantajı ihracatçımızın rekabet gücünü artıracak."

(VŞ)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ