ATDSK Uluslararası Bir Projeyi Daha Hayata Geçiriyor
YEREL 19.10.2020 10:24:00 514 0

ATDSK Uluslararası Bir Projeyi Daha Hayata Geçiriyor

Türkiye’deki ilk uluslararası tenis akademisini Adana’da hayata geçiren Adana Tenis, Dağ ve Su Sporları Kulübü (ATDSK), Türk Tenisi adına bir büyük projeyi daha hayata geçmenin hazırlığında.

Adana’ya Ulusal Kamp Merkezi

ATDSK, Avrupa’da 4 ülkede bulunan Ulusal Kamp Merkezi’nin (National Training Center-NTC) 5’incisini Adana’da açmak için proje hazırladı.

ATDSK Başkanı Ali Refah Keskin, Yönetim Kurulu Üyesi Tuna Girtine Işık, Uluslararası Tenis Federasyonu’nun Başdanışmanı ve İtalya’nın Milano kentindeki Vavassori Tenis Akademisi’nin Kurucusu RenatoVavassori, Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin’i ziyaret ettiler. Türkiye’deki ilk Uluslararası Tenis Akademisi High PerformanceTennis Center’ın (HPTC) daBaşantrenörü olan RenatoVavassori ve ATDSK Başkanı Ali Refah Keskin, ATDSK’ya entegre olacak şekilde hayata geçirilecek olan NTC hakkında, Başkan Soner Çetin’e bilgi aktardılar. Turnuvada derece yapan, milli takıma giren başarılı sporcuları geçen yıl İtalya’da misafir ettiklerini kaydeden RenatoVavassori, “Kendinize Avrupa hedefi koyduysanız rakiplerinizin hangi şartlarda çalıştığını bilmelisiniz. Bu programla yetenekli Türk tenisçilere rakiplerinin nasıl çalıştıklarını da göstermiş olduk. Yine Adana’da hayata geçirilecek NTC Projesi de Türk Tenisi’nin gelişmesinde önemli bir köprü olacak” dedi.

ÇETİN’E DESTEK TEŞEKKÜRÜ

Kapalı kortların çatısını güneş panelleri ile döşeterek, güneşten elektrik ürettiklerini bildiren ATDSK Başkanı Ali Refah Keskin de, “Türkiye’de kendi elektriğini üreten ilk tenis kulübüyüz. Bu projemizde de bizlere destek veren Çukurova Belediye Başkanımız Sayın Soner Çetin’e teşekkür ederiz. NTC’yi de hayata geçirerek, Türk Tenisi dünya seviyesine yükseltmek adına mega projelere devam edeceğiz. Bu yatırımlarımız ve projelerimizle şampiyon raketlerin çıktığı Adana, Türk Tenisi’nin merkezi kent olacak. NTC Projesi, ilk 100’e giren her ülkeden profesyonel tenisçileri Adana’da tenisçilerimizle buluşturacak. Adana’mızı uluslararası statüye getirecek olan NTC sayesinde, kentimiz tenis dünyasında, Avrupa’da konuşulan ülke olacak. Sadece Avrupa’daki iyi tenis oyuncuları değil, onların antrenörleri, hatta aileleri de Adana’ya gelecekler, spor turizmi ile döviz de bırakacaklar” diye konuştu.

ÇETİN’DEN MÜJDE

Keskin ve yönetimini kutlayan Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin de, tenise katkı olacak bir projenin de müjdesini verdi. 100. Yıl Mahallesi’nde belediyelerine ait 11 dönümlük araziyi Tenis Kompleksi yapılmak üzere Gençlik ve Spor Bakanlığı’na tahsis ettiklerini bildiren Başkan Çetin, yakın zamanda yapıldığında bu merkezde de yeni şampiyon raketlerin yetişeceğini söyledi. Keskin ve ekibini kutlayan Çetin, “Kısa sürede çok büyük projeler, yatırımlar yaptınız. Gururla izliyor, takip ediyoruz. Ulusal Kamp Merkezi de Dünya tenisinde Adana’yı konuşturacak çok önemli bir proje. Kısa sürede hayata geçmesi kentimiz adına çok önemli. Tebrik ediyorum. Adanalı tenisçilerimizin aldıkları başarılarövünç kaynağımızdır” dedi.

(CO)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

BARBAROS MAHALLESİNE MODERN SEMT PAZARI

ADASO’DAN VALİ YAVUZ SELİM KÖŞGER’E ZİYARET

KUM ZAMBAĞI FARKINDALIK ETKİNLİĞİ

SİLİVRİ KADIKÖY’DE KARPUZ FESTİVALİ COŞKUSU YAŞANDI

YÜREĞİR’E 25 YENİ MUHTARLIK BİNASI

Ceyhan’da binlerce insan ‘Zafer’i kutladı

Bodrum Belediye Meydanında Hatay Arsuz Dostluk Anıtı açıldı

AKAY’DAN BİR GÜNDE 5 MAHALLE ZİYARETİ

SEYHAN’DA KREŞ KAYITLARI BAŞLADI

İSTANBUL'DA BÜYÜK ZAFERE BÜYÜK KUTLAMA

Çukurova’da çifte bayram

KARAİSALI KAYMAKAMI MERT KUMCU'YA FAHRİ HEMŞERİLİK BERATI

SİLİVRİ DEĞİRMENKÖY’DE DOMATESLER YARIŞTI

Adana Büyükşehir Belediyesi, iş makinesi filosunu büyütmeye devam ediyor

KOZAN GÖLLER YAYLA ŞENLİĞİ YAPILDI

Ceyhan’da 30 Ağustos coşkusu Koray Avcı ile başlıyor

Türk-İş heyetinden Vali Köşger’e ziyaret

BAŞKAN KOCAİSPİR YENİDOĞAN MAHALLESİ SAKİNLERİ İLE BULUŞTU

VALİ KÖŞGER “HAYIRLI OLSUN” ZİYARETLERİNİ KABUL ETTİ

ÇGC Yönetimi Vali Köşger’i ziyaret etti

Ceyhan’da yazlık sinema keyfi

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,35% 0,15
  • EURO

    34,93% -0,09
  • GRAM ALTIN

    2322,96% 0,18
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.3 ° / 15.7 ° Güneşli