AB'DEN AYASOFYA AÇIKLAMASI: "KARAR ÜZÜCÜ"

AB

"T ürk Danıştayı’nın modern Türkiye'nin mihenk taşı niteliği taşıyan kararlarından birini bozma ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın [adı geçen] anıtı Diyanet İşleri Başkanlığı'nın idaresine bırakma doğrultusundaki kararları üzücüdür"

Ayasofya kararıyla ilgili olarak Yüksek Temsilci/Başkan Yardımcısı Josep Borrell tarafından yapılan açıklamada, "Türk Danıştayı’nın modern Türkiye'nin mihenk taşı niteliği taşıyan kararlarından birini bozma ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın [adı geçen] anıtı Diyanet İşleri Başkanlığı'nın idaresine bırakma doğrultusundaki kararları üzücüdür" dedi.
Borrell şu açıklamayı yaptı:
"Ayasofya’nın güçlü bir sembolik, tarihsel ve evrensel değeri bulunmaktadır. Türkiye, köklü bir kültürel koruma geleneğinin yanı sıra iyi bilinen bir entelektüel ve kültürel açıklık geleneği de geliştirmiş olan bir ülkedir. Türk Danıştayı’nın modern Türkiye'nin mihenk taşı niteliği taşıyan kararlarından birini bozma ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın [adı geçen] anıtı Diyanet İşleri Başkanlığı'nın idaresine bırakma doğrultusundaki kararları üzücüdür. Medeniyetler İttifakı'nın kurucu bir üyesi olarak Türkiye’nin, dinler ve kültürler arası diyalogun teşviki ile hoşgörü ve birlikte yaşama [kültürünün] geliştirilmesi yönünde taahhüdü bulunmaktadır."

(VŞ)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Anahtar Kelimeler: ' AYASOFYA AÇIKLAMASI: "KARAR ÜZÜCÜ"