Büyükşehir’de haciz tartışması
YEREL 13.07.2020 17:31:00 697 0

Büyükşehir’de haciz tartışması

Cumhur İttifakı sözcüleri 10 Temmuz 2020 Cuma günü Başkanlık makamına gelen haciz işlemlerini gündeme getirdiler. CHP Grup Başkan Vekili de icra işlemi nedeniyle Cumhur İttifakı’nın Belediyeyi çalıştırmamasına ve gerekli desteği vermemesinin yol açtığın

Adana Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Temmuz ayı dördüncü oturumunda geçen hafta Başkanlık makamına gelen haciz işlemi damgasını vurdu.

Adana Büyükşehir Belediye Meclisi Meclis 1. Başkanvekili Mustafa Bayar, katipler Cemal Demirdağ ve Sevil Can tarafından açıldı. Gündem dışı ilk sözü alan MHP Grup Sözcüsü Cemal Demirdağ, Ayasofya Müzesinin cami haline dönüştürülme kararına değindikten sonra 10 Temmuz 2020 Cuma günü Adana Büyükşehir Belediye Başkanlık makamına gelen haciz işlemine değinerek,”Ne oldu bize, ne oldu Adana Büyükşehir Belediye’sine? Bu olay çok üzücü ve düşündürücüdür” dedi.

CHP Grup Başkanvekili Serdar Seyhan, Ayasofya camiye dönüştürülmesine yönelik destek konuşması yaparak,”Mustafa Kemal ve arkadaşlarının İstanbul’un geri alınması göz ardı edilmemelidir” dedi.

Seyhan,”Hangi sebeple olursa olsun Büyükşehir Belediye Başkan makam odasının hacze girişilmesi hiç sevinilecek ve zafer naraları atılacak bir şey değildir. O koltuk Zeydan Karalar’ın değil, tüm Adanalılarındır. Buranın saygınlığı, itibarı sadece CHP’nin değil, hepimizindir” dedi.

Seyhan, makama gelen haciz olayının gerçekleşme nedenlerinin altına bu mecliste Cumhur İttifakının gerekli desteği vermemesinin yattığını söyledi.

AK Parti Grup Sözcüsü Vedat Gündoğan ise haciz olayını bir tiyatroya benzeterek, “Bu oyunu tiyatro salonunda tiyatro olarak sürdürülmektedir” dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili ozan Gülaçtı da, Adana Büyükşehir Belediyesi makamının bir sembol olduğunu belirterek, makamın icra memurlarına tesliminin kendilerini sevindirmediğini, aksine yıktığını söyledi. Şov amaçlı yere oturarak, ucu açılmamış kalemle son sahnenin oynandığını ifade eden Gülaçtı, belediyeye haciz işlemi gönderen avukatın belediye personeli olmasına dikkat çekti. Bundan dolayı kamu zararı oluştuğunu da iddia eden Gülaçtı, bunun bir suç olduğunu söyleyerek, “Başkan isteseydi bu haciz işlemini durdurabilirdi. Zeydan Karalar başkanlık koltuğunu temsil edemeyen başkan olarak tarihe geçmiştir” dedi.

Daha sonra gündem maddelerine geçildi. Gündemin 27. Maddesinde encümen üyelikleri için gizli oyla seçime geçildi. 8 aday içinden en yüksek oyu alan Cumhur ittifakından Vedat Cengiz, Yusuf Eroğlu, Abdullah Avcı, İhsan Topçu ve Hasan Karaoğlu encümen üyesi seçildi. Encümen Üyelerinin her Çarşamba günü toplanılması kararlaştırıldı. Daha sonra 8 madde daha karara bağlandı.

ASKİ FAALİYET RAPORU REDDEDİLDİ

ASKİ Genel Kurulunda ise ASKİ’nin 2019 yılına ait faaliyet raporu Cumhur ittifakının oylarıyla reddedildi.

Adana Büyükşehir Belediye Meclisi ve ASKi Genel Kurulu çalışmalarında yarın saat 14.00’ten itibaren devam edecek.

(VŞ)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

BARBAROS MAHALLESİNE MODERN SEMT PAZARI

ADASO’DAN VALİ YAVUZ SELİM KÖŞGER’E ZİYARET

KUM ZAMBAĞI FARKINDALIK ETKİNLİĞİ

SİLİVRİ KADIKÖY’DE KARPUZ FESTİVALİ COŞKUSU YAŞANDI

YÜREĞİR’E 25 YENİ MUHTARLIK BİNASI

Ceyhan’da binlerce insan ‘Zafer’i kutladı

Bodrum Belediye Meydanında Hatay Arsuz Dostluk Anıtı açıldı

AKAY’DAN BİR GÜNDE 5 MAHALLE ZİYARETİ

SEYHAN’DA KREŞ KAYITLARI BAŞLADI

İSTANBUL'DA BÜYÜK ZAFERE BÜYÜK KUTLAMA

Çukurova’da çifte bayram

KARAİSALI KAYMAKAMI MERT KUMCU'YA FAHRİ HEMŞERİLİK BERATI

SİLİVRİ DEĞİRMENKÖY’DE DOMATESLER YARIŞTI

Adana Büyükşehir Belediyesi, iş makinesi filosunu büyütmeye devam ediyor

KOZAN GÖLLER YAYLA ŞENLİĞİ YAPILDI

Ceyhan’da 30 Ağustos coşkusu Koray Avcı ile başlıyor

Türk-İş heyetinden Vali Köşger’e ziyaret

BAŞKAN KOCAİSPİR YENİDOĞAN MAHALLESİ SAKİNLERİ İLE BULUŞTU

VALİ KÖŞGER “HAYIRLI OLSUN” ZİYARETLERİNİ KABUL ETTİ

ÇGC Yönetimi Vali Köşger’i ziyaret etti

Ceyhan’da yazlık sinema keyfi

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,35% 0,15
  • EURO

    34,93% -0,09
  • GRAM ALTIN

    2322,96% 0,18
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.3 ° / 15.7 ° Güneşli