SALICI:
SİYASET 19.04.2020 19:42:00 1754 0

SALICI: "DEVLETTEN BİRDEN FAZLA MAAŞ ALANLAR BAĞIŞ YAPTI MI?"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı devletten birden fazla maaş alan kişiler “biz bize yeteriz Türkiyem” adlı "milli dayanışma kampanyası"na "destek olmuşlar mıdır?" diye sordu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı'nın; Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk tarafından yanıtlanması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu önerge şöyle: 
"TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA
Aşağıdaki sorularımın Anayasa’nın 98, TBMM İç Tüzüğü’nün 96. Maddeleri uyarınca Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt SELÇUK tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını arz ederim.
Oğuz Kaan SALICI
İstanbul Milletvekili
COVİD 19 salgını dünya genelinde olduğu gibi ülke ekonomimizi de derinden etkilemiştir. Çok sayıda işyeri alınan önlemler kapsamında mecburen kepenk indirmiş, işsizlik ve geçim sıkıntısı hiç olmadığı kadar kendini hissettirmeye başlamıştır. Zaten boş olan devletin kasasının dibi görünmüş, hükümet tarafından alınan ekonomik tedbirler yetersiz kalmıştır. Gelişmiş ülkeler vatandaşlarına binlerce Dolar ve Euro dağıtırken Türkiye Cumhuriyeti Devleti, tarihinde görülmemiş şekilde vatandaşından bağış toplar hale gelmiştir. Ülkemizdeki işsizlerin, açlık ve yoksulluk sınırının altında yaşayanların nüfusumuzun büyük bir kısmını oluşturduğunu düşündüğümüzde, başlatılan bu bağış kampanyasına vatandaşın nasıl destek olacağı bilinmemektedir.
 Vatandaşın büyük bir bölümü ayın sonunu zor getirip, temel ihtiyaçlarını karşılayamıyorken; hükümet içerisinde farklı zamanlarda farklı görevleri icra eden bazı kişiler, hem mevcut hem de önceki görevleri nedeniyle birden fazla maaşı evlerine sokmanın lüksünü yaşamaktadırlar.
•    Fahrettin Altun (Borsa İstanbul), Ali Taha Koç (Türksat), Metin Kıratlı (Borsa İstanbul), Uğur Ünal (Devlet Arşivleri), Yunus Arıncı (VakıfBank, Borsa İstanbul), Arda Ermut (THY, Varlık Fonu), Mehmet Zahid Sobacı (BİK Yönetim Kurulu Başkanı), Maksut Serim (Halkbank), Sefer Turan (TTNET), Hamdi Kılıç (BİK), Fecir Alptekin (BİK), Saadet Oruç (BİK), Mehmet Akarca (BİK), Muhammet Mücahit Küçükyılmaz (BİK), Ahmet Karayiğit (Kamu Görevlileri Etik Kurulu), Hasan Nuri Yaşar (YÖK), Yiğit Bulut (Türk Telekom), Meltem Taylan Aydın (Halkbank), Cemil Ragıp Ertem (VakıfBank), Gülnur Aybet (Ziraat Bankası), Asım Aykan (Etik Kurulu Üyesi) gibi isimler hem Cumhurbaşkanlığı’ndaki görevlerinden hem de adı geçen kurum ve kuruluşlardaki görevlerinden dolayı, 
•    Mehmet Uçum, Seyit Sertçelik, Gülay Samancı, Reha Denemeç, İhsan Şener, Oktay Saral, Mustafa Akış, Ayşe Türkmenoğlu, Gülşen Orhan, İsrafil Kışla ve Hamza Yerlikaya gibi isimler hem Cumhurbaşkanlığı’ndaki görevlerinden hem de eski milletvekili olmalarından dolayı,
•    Naci Ağbal (Vakıf Katılım), Faruk Çelik (Ziraat), Atilla Koç (Turkcell), Abdülkadir Aksu (VakıfBank), Mehmet Hilmi Güler (Turkcell, Belediye Başkanı), Köksal Toptan (Kamu Görevlileri Etik Kurulu Başkanı),Şahap Kavcıoğlu (VakıfBank), Sadık Yakut (VakıfBank), Halil Aydoğan (VakıfBank), İsmail Alptekin (VakıfBank), Mahmut Kaçar (Ziraat Bankası), Gülseren Topuz (Takasbank), Nureddin Nebati (Türk Telekom), Salim Dursun (Türk Telekom), Edibe Sözen (BİK, Rektör), Ziyaeddin Akbulut (Kamu Görevlileri Etik Kurulu Üyesi) gibi isimler hem eski bakan ya da eski milletvekili olmalarından hem de adı geçen kurum ve kuruluşlardaki görevlerinden dolayı,
•    Egemen Bağış, Lütfullah Göktaş, Ayşe Hilal Sayan Koytak, Merve Kavakçı, Hasan Murat Mercan, Abdülkadir Emin Önen, Şaban Dişli, Tülin Erkal Kara, Zekeriya Akçam gibi isimler hem eski bakan ya da eski milletvekili olmalarından hem de büyükelçi olmalarından dolayı,
•    Fatih Metin, Zekeriya Birkan, Ahmet Koca, Halil Erdemir, Mehmet Ersoy, Suay Alpay, Alpaslan Kavaklıoğlu gibi isimler ise hem eski milletvekili olmalarından hem de şu an bakan yardımcısı olmalarından dolayı birden fazla maaş almaktadırlar. 
Dolayısıyla taşın altına elini koyması gerekenlerin başında da bu kişiler gelmektedir. Kuşkusuz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN’ın “biz bize yeteriz Türkiyem” adlı “milli dayanışma kampanyası”na bağışta bulunmalarını istediği siyasiler de bu kişilerdir.
Bu bağlamda;
1.   Adı geçen kişiler söz konusu bağış kampanyasına destek olmuşlar mıdır, oldularsa yaptıkları bağışların miktarı ne kadardır?"


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,35% 0,15
  • EURO

    34,93% -0,09
  • GRAM ALTIN

    2322,96% 0,18
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.3 ° / 15.7 ° Güneşli