Fransa Başbakanı Edouard Philippe istifa etti

Fransa Başbakanı Edouard Philippe istifa etti

Philippe'in yeni hükümet kurulana kadar görevine devam edeceği bildirildi.Fransız hükümeti koronavirüs krizini iyi yönetememekle eleştiriliyordu. Tepkilerin odağına yerleşen Başbakan Philippe ve bakanlar hakkında 63 suç duyurusu yapılmıştı.

Elysee Sarayı'ndan yapılan açıklamada Fransa Başbakanı Edouard Philippe'in görevinden istifa ettiği duyuruldu.Macron'un istifaları kabul ettiği belirtildi.İstifaların sebebi ise belirtilmedi. Philippe'in yeni hükümet kurulana kadar görevine devam edeceği bildirildi.
Philippe'in istifasının ardından hükümet değişikliği bekleniyor. Fransız hükümeti koronavirüs krizini iyi yönetememekle eleştiriliyordu. Tepkilerin odağına yerleşen Başbakan Philippe ve bakanlar hakkında 63 suç duyurusu yapılmıştı.
İstifa haberi, Fransız basınında 'yeşil dalga' olarak adlandırılan, Yeşiller Partisi'nin (EELV) yerel seçimlerdeki tarihi başarısının ardından geldi. Görevdeki son iki yılında tekrar popülerlik kazanmak adına yerel seçimlere umut bağlayan Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ise sandıkta hezimete uğradı. Macron'ın merkez sağ partisi Cumhuriyet Yürüyüşü Hareketi (LREM) hiçbir büyük şehirde kazanamadı.

(VŞ)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ