AB
KÜLTÜR SANAT 10.12.2020 14:09:00 1036 0

AB'den İnsan Hakları Film Günleri ve Kısa Film Yarışması

Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu, tam 10 yıldır, İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi kabulünün yıldönümünde, Türkiye’de AB İnsan Hakları Kısa Film Yarışması düzenliyor.

"Avrupa Birliği 10. İnsan Hakları Kısa Film Yarışması’nın ödülleri çevrimiçi yapılacak tören ile sahiplerini bulacak.  

Süregelen pandemiye rağmen, tüm tür ve tekniklere açık olan yarışmada, insan hakları konusunda söyleyecek sözü olan tam 87 amatör ve profesyonel yönetmen yer aldı.  Bu yıl, toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda düşünmeyi teşvik eden özgün kısa filmler ayrıca ödüllendirilecek.   

Yarışmanın ana kategoride 11 finalisti, toplumsal cinsiyet eşitliği kategorisinde 7 finalisti Ön Jüri Üyeleri Hacettepe Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Çağla Karabağ, film eleştirmeni ve SİYAD Sinema Yazarları Derneği üyelerinden Hasan Nadir Derin ve Ankara Film Festivali Program Koordinatörü Ozan Gürbüz’ün çalışmalarının ardından 2 Aralık’ta açıklandı. 

2020 yılı etkinliklerinde Delegasyon, bir ilki gerçekleştirdi ve Anadolu Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi ve Sinema Televizyon Başkanı Prof. Dr. Nezih Orhon işbirliğiyle kısa film çekimine dair bilgileri hap haline getirip 1’er dakikalık "Kısa film Çekim Tüyoları" video serisi yayımladı.  Yanı sıra Delegasyon, Birleşmiş Milletler Kadın Birimi işbirliğiyle “Toplumsal Cinsiyet Eşitliğine Duyarlı Senaryo Yazım E-Atölyeleri” düzenledi.  Yoğun ilgi gören bu atölye çalışmaları sonbahar aylarında 3 dönem tekrarlanarak düzenlendi.  Katılımcılar İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi ve Birleşmiş Milletler Sürdürülebilirlik Hedefleri bağlamında olmak üzere insan hakları ve konusundaki beklentilerini ve eşitsizliklere dair seslerini duyurmak istediklerini ifade etti.   

Bu yıl, uluslararası barış ve güvenliği sağlamak, uluslararası dostluk ilişkilerini geliştirmek ve sosyal ilerlemeyi, daha iyi yaşam koşulları ve insan haklarını teşvik etmek amacıyla kurulan Birleşmiş Milletler'in 75. yılını kutluyoruz.  AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı 

“Avrupa Birliği'nde insan haklarının korunmasını, en başından beri, Birliğimizin temeli haline getirdik.  Medeni, siyasi, ekonomik, sosyal ve kültürel haklar arasında fark gözetmeksizin, tüm insan haklarını evrensel, bölünemez ve birbirine bağlı haklar olarak değerlendiriyoruz.

Dünyamız değişiyor ve değişirken de, insan haklarının korunması ve ilerletilmesi her zamankinden çok önem taşıyarak daha fazla çaba gerektiriyor.”

 

Jüri üyeleri Oyuncu ve Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu İnsani Yardım Programı Sözcüsü Sn. Songül Öden, Yapımcı ve Yönetmen Sn. Semra Güzel Korver, Eleştirmen ve Oyuncu Sn. Emrah Kolukısa, Anadolu Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi ve Sinema Televizyon Başkanı Prof. Dr. Nezih Orhon, Gazeteci ve Fox Haber Genel Yayın Yönetmeni Sn. Doğan Şentürk, ödül törenini öncesinde toplanarak, finalist filmler arasından kazananları belirleyecekler.  

(CO)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

“STOA FELSEFESİ VE TARSUS'TA STOACILIK”KİTABI ARATOS YAYINLARI’NDAN ÇIKTI

ADANA ALTIN KOZA FİLM FESTİVALİ KISA FİLM FİNALİSTLERİ BELLİ OLDU

ADANA’DA BAĞLAMA GÜNLERİ’NİN İKİNCİSİ GERÇEKLEŞTİRİLİYOR

Düş ve Gerçek Arasında Çareli Çaresiz Çizgiler Kitabı

Sanatçı Selva Özelli Solo Sergisi ile ABD’de

“Doktordan Az Kullanılmış” bu defa bir kitap adı

HÜSEYİN SÖZLÜ, "AĞUSTOS AYI TÜRK'ÜN ZAFER AYIDIR"

İZMİT ALTIN PİŞMANİYE ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNE VERİLDİ

ALTIN KOZA FİLM FESTİVALİ ‘’BELGESEL FİLM YARIŞMASI’’ FİNALİSTLERİ BELİRLENDİ

EMEKLİLERİN YENİ ADRESİ ‘EMEKLİ KÜTÜPHANESİ’

İZMİR KULLUK İLE TANIŞIYOR

ALTIN KOZA FİLM FESTİVALİ ULUSAL UZUN METRAJ FİLM YARIŞMASI FİNALİSTLERİ BELLİ OLDU

“Soul Müziğin Diva”sı Imany, 7 Eylül’de Türkiye’de

‘ÇOK YAŞA CUMHURİYET’ ÖDÜLLÜ BESTE YARIŞMASI BAŞVURULARI İÇİN SON HAFTA!

TÜRK RESSAMLARIN LONDRA ÇIKARMASI!

YILDIZ TOZU KARAKTER ANALİZLERİ

"ZAFERİN RENGİ" GÜÇLÜ OYUNCU KADROSU İLE ÇEKİMLER İÇİN GERİ SAYIMA BAŞLADI!

Büyükşehir ve YEDAM’dan bağımlılıkla mücadelede iş birliği

AVRUPA HAREKETLİLİK HAFTASI’NDA TÜM TÜRKİYE "ŞEHRİNİ KEŞFEDECEK- GELECEK ENERJİSİNİ KORUYACAK!”

12. ULUSLARARASI İZMİT PİŞMANİYE, MÜZİK ve DANS FESTİVALİ,25-27 AĞUSTOS’TA

‘’20. GELECEĞİN SİNEMASI’’ YARIŞMASININ JÜRİ ÜYELERİ AÇIKLANDI

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,35% 0,15
  • EURO

    34,93% -0,09
  • GRAM ALTIN

    2322,96% 0,18
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.3 ° / 15.7 ° Güneşli