Venezuela'da ABD'liler hakkında tutuklama kararı

Venezuela

Yüksek Mahkeme'den yapılan açıklamada, "Terörizm ve İlişki Suçlara Yönelik 4. Mahkeme, ABD vatandaşları Luke Alexander Denman ve Airan Berry hakkında terörizm ve yasadışı silah ticareti suçlamalarından dolayı serbest bırakmama kararı almıştır" denildi.

Venezuela'ya geçen hafta saldırı girişiminde bulunan paralı askerler arasında bulunan iki ABD'li Denman ve Berry hakkında tutuklama kararı verildi.

Venezuela Yüksek Mahkemesi tarafından yapılan açıklamada, "Terörizm ve İlişki Suçlara Yönelik 4. Mahkeme, ABD vatandaşları Luke Alexander Denman ve Airan Berry hakkında terörizm ve yasadışı silah ticareti suçlamalarından dolayı serbest bırakmama kararı almıştır" denildi.

Açıklamada 10'dan fazla kişinin de tutuklamalara dahil olduğu belirtildi.

Venezuela Başsavcılık Ofisi, cuma günü ABD'li özel askeri şirket Silvercorp'un CEO'su Jordan Goudreau ve ülkeye saldırı teşebbüsüne dahil olan diğer 21 kişi hakkında tutuklama emri çıkarmıştı

Venezuela İçişleri Bakanı Nestor Reverol, 3 Mayıs tarihinde bir grup paralı askerin Kolombiya'dan Venezuela'ya deniz yoluyla sızma girişimini püskürttüklerini duyurmuştu. Saldırıya yönelik operasyonda 8 paralı asker öldürülmüş, 7 paralı asker tutuklanmıştı.

Saldırıya dahil olmak için Silvercorp şirketi tarafından işe alınan Luke Denman, soruşturmada Caracas hava alanını ele geçirmek ve Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro'yu buradan ABD'ye kaçırmak için görevlendirildiğini belirtmişti.

ABD,"OLAYA DAHİL DEĞİLİZ"

Beyaz Saray Güvenlik Konseyi ve ABD Başkanı Donald Trump, cuma günü yaptıkları açıklamada, Washington'ın Venezuela'ya saldırı girişimine dahil olmadığını savundu. ABD destekli Kolombiya hükümeti de, saldırıya dahil olduklarına ilişkin suçlamaları yalanladı.


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ