Trump: Virüsün laboratuvardan çıkmış olma ihtimali mantıklı geliyor

Trump: Virüsün laboratuvardan çıkmış olma ihtimali mantıklı geliyor

ABD Başkanı Trump, Covid-19 salgınında en çok ölümün olduğu ülkenin ABD değil Çin olduğunu ve virüsün Vuhan'daki bir laboratuvardan çıktığı yönündeki iddiaları 'mantıklı' bulduğunu söyledi.

ABD Başkanı Donald Trump, Koronavirüs Görev Gücü'nün Beyaz Saray'da düzenlediği günlük basın toplantısında gündemi değerlendirdi ve soruları yanıtladı.  

Bazı eyaletlerdeki "virüs önlemlerini kaldırın" protestolarına da destek veren Trump, "Bazı eyaletlerin aldığı önlemler aşırı sıkı. Evde kalınması talimatlarından bahsetmiyorum ama bazıları çok aşırıya kaçan önlemler alıyor" dedi.

'En çok ölümün olduğu ülke Çin olmalı'
Trump, Çin'deki ölümlerin ABD'dekinden daha fazla olduğu iddiasının kendisine sorulması üzerine, "Dünyada en çok koronavirüs ölümünün olduğu ülke biz değiliz, bu Çin olmalı. Biliyorsunuz virüs ilk orada ortaya çıktı. Çin çok büyük bir ülke ve ciddi sorun yaşadı. Bugün ölü sayılarını revize ettiler ama sadece Vuhan için. Vuhan dışında çok konuşmuyorlar" diye konuştu.

''Laboratuvar' ihtimalini mantıklı buluyoruz'
Trump, koronavirüsün Vuhan'daki bir laboratuvardan çıktığı iddialarına ilişkin de "Bu konuyu araştırıyoruz ama şu anda bu ihtimal mantıklı geliyor. Virüsün bir tür yarasadan bulaştığını söylüyorlar ama bu yarasa Vuhan'daki canlı hayvan pazarında satılmıyordu. 40 mil ötedeydi. Çok tuhaf şeyler oluyor. Araştırıp göreceğiz" dedi.

'Salgın artışının bittiğini düşünüyorum'
Ülkede salgınının artışının bittiğine inandığını belirten Trump, virüs nedeniyle can kayıpları konusundaki beklentilerinin 60 ila 65 bine düştüğünü açıkladı.  

Trump "Aldığımız önlemlerle belki de milyonlarca hayat kurtardık. Yakın zamana kadar virüs nedeniyle 100 ila 240 bin kişinin ölmesi bekleniyordu. Ancak artık 100 binin altında ölüm olacağını düşünüyoruz. 60 ila 65 bin ölümün yaşanacağı bir döneme doğru gidiyoruz" dedi. 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ