AHMET ALTAN VE NAZLI ILICAK’A TAHLİYE, MEHMET ALTAN’A BERAAT
SİYASET 4.11.2019 22:59:00 904 0

AHMET ALTAN VE NAZLI ILICAK’A TAHLİYE, MEHMET ALTAN’A BERAAT

Mahkeme Ahmet Altan ve Nazlı Ilıcak’ın şimdiye kadar cezaevinde kaldıkları süreyi de göz önünde bulundurarak iki ismin tahliyesine karar verdi.

FETÖ'nün medya yapılanmasına ilişkin Ahmet Altan, Nazlı Ilıcak ve Mehmet Altan'ın aralarında bulunduğu 6 sanığın yargılanmasına devam edildi. İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuklu sanık Nazlı Ilıcak, tutuksuz sanık Mehmet Altan ve avukatları katıldı. Tutuklu sanıklar, Ahmet Altan, Yakup Şimşek, Şükrü Tuğrul Özşengül ve Fevzi Yazıcı ise SEGBİS yoluyla katıldı.

Esas hakkındaki mütalaaya ilişkin savunmaları alınan sanıklara son sözleri soruldu. Karar öncesi son sözü sorulan sanıklar beraatlerini talep etti.

Sanıklar Fevzi Yazıcı ve Yakup Şimşek'i ‘Silahlı terör örgütüne üye olmak' suçundan 11 yıl 3 ay hapse çarptıran heyet, tutukluluk hallerinin devamına karar verdi.

Heyet, sanık Tuğrul Özşengül, ‘Silahlı terör örgütüne üye olmak' suçundan 12 yıl hapse mahkum ederek, tutukluluk halinin devamına hükmetti.

Üç suçtan ceza verilmesine yer olmadığına karar verildi

Mahkeme, sanıklar Nazlı Ilıcak, Ahmet Altan, Tuğrul Özşengül, Fevzi Yazıcı ve Yakup Şimşek hakkında ayrıca ‘Türkiye Büyük Millet Meclisini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmaya teşebbüs', ‘Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs' ve ‘Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs' suçlarından ceza verilmesine yer olmadığına karar verdi.

Ilıcak ve Altan'a tahliye kararı

Kararı açıklayan mahkeme heyeti, sanık Nazlı Ilıcak'ı ‘Silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte bilerek ve isteyerek yardım etme' suçundan lehine takdir indirimi uygulayarak 8 yıl 9 ay, Ahmet Altan'ı ise aynı suçtan takdir indirimi uygulamayarak 10 yıl 6 ay hapse çarptırdı. Heyet, sanıkların cezaevinde kaldığı süreyi göz önüne alarak, tahliyelerine karar verdi. Mahkeme heyeti, sanık Mehmet Altan'ın ise üzerine atılı suçu işlediğinin sabit olmadığı gerekçesiyle beraatine hükmetti

İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesi Mehmet Altan hakkında beraat, Türkiye’de terör örgütü olarak kabul edilen Fethullah Gülen yapılanmasına yardım suçundan hapis cezasına çarptırılan Ahmet Altan ve Nazlı Ilıcak hakkında da adli kontrol şartıyla tahliye kararı verdi.

Mahkeme daha önce verdiği kararda, Ahmet Altan ve Nazlı Ilıcak’ı, Ankara’nın Temmuz 2016’daki darbe girişimini planlamakla suçladığı ve terör örgütü lideri olarak gördüğü ABD’de yaşayan Fethullah Gülen yapılanmasına yardım etmek suçundan ömür boyu hapse mahkum etmişti.

Mehmet Altan'a delil yetersizliğinden beraat

Altan ve Ilıcak haklarındaki suçlamaları reddetti. İki gazeteci adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Mahkeme, Ahmet Altan’ın yine gazeteci olan ve aynı davada Gülen yapılanmasıyla ilişkili olduğu iddiasıyla yargılanan kardeşi Mehmet Altan için de net delil bulunmadığı gerekçesiyle beraat kararı verdi.

Mahkeme Pazartesi günü aldığı kararda Ahmet Altan’ı 10 yıl 9 ay, Nazlı Ilıcak’ı da 8 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırmıştı. Ancak her ikisi de cezaevinde 3 yıldan fazla süre kaldığı için serbest bırakılabileceklerine hükmedildi.

Ahmet Altan, Mehmet Altan ve Nazlı Ilıcak hakkında daha önce verilen ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası Yargıtay tarafından bozulmuş, dava dosyası yeniden yargılama için ağır ceza mahkemesine gönderilmişti.

haber merkez/iha

 


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9716,77%-0,05
  • DOLAR

    32,47% -0,17
  • EURO

    34,91% 0,40
  • GRAM ALTIN

    2434,93% 0,50
  • Ç. ALTIN

    3991,84% -0,04
  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı