SEVİM TEKİN ANADOLU LİSESİ
EĞİTİM 6.04.2021 12:35:00 3035 0

SEVİM TEKİN ANADOLU LİSESİ'NDEN AVRUPA BİRLİĞİ ERASMUS PROJELERİ ÇALIŞMALARI

Sarıçam Sevim Tekin Anadolu Lisesi'nin 2018 yılında hibe almaya hak kazanan Avrupa Birliği Erasmus+ KA229 Okullararası Stratejik Ortaklıklar projesinin öğrenme ve öğretme faaliyetlerini gerçekleştirmeye devam ettiği bildirildi.

Sarıçam Sevim Tekin Anadolu Lisesi'nden verilen bilgi şöyle:
"Çekya’nın koordinatör ülke olduğu proje kapsamında geri dönüşüm bilincinin öğrencilere kazandırılması hedeflenirken, bu konudaki iyi uygulamalar proje ortağı ülkeler arasında paylaşıldığı ifade edildi.
Çekya koordinatörlüğünde yürütülen projede Türkiye dışında, Letonya, Bulgaristan ve Romanya’dan liseler yer almakta ve geri dönüşüm bilincinin artırılarak gelecek nesillere yaşanılabilir bir dünya bırakılması hedeflenmektedir.
Projenin faaliyetleri kapsamında 2019 yılında Çekya, Bulgaristan ve Letonya’da yüz yüze gerçekleştirilen faaliyetler sırasında öğrenciler atölye çalışmalarına katılarak geri dönüşüm konusunda bilgilerini artırırken, bir yandan da ziyaret edilen ülkenin kültürel öğelerini tanıyarak kültürler arası köprüler kurulmasına katkıda bulunma fırsatı yakalamışlardır.
Projenin 2020 Mart ayında yüz yüze yapılması planlanan Türkiye Hareketliliği, 22-26 Mart 2021 tarihleri arasında Sanal olarak düzenlenmiş, ana konusu “Katı Atık Geri dönüşümü” olan hareketliliğe 5 ülkeden 40 öğretmen ve 85 öğrenci olmak üzere 125 kişi katılmıştır. Her gün gerçekleşen faaliyetler proje yürütücü kişisi Şerife YÜKSEL’in proje ekibi ve hareketlilik programını tanıtmasından sonra okul müdürümüz İdris TEL’in açılış konuşmasıyla başlamıştır. Okulumuz proje ekibinde yer alan Özlem BOĞA, Esra ÖZKILINÇ ŞAHİN, Pervin SOYSAL’ın proje ekibinde yer alan öğrencilerimizle beraber Web 2.0 teknolojileri kullanarak tasarladığı çalışmalar hareketlilik süresince ortaklarla paylaşılmış, çevrim içi faaliyetlerimizin yürütülmesinde Savaş ACAR da ekibe katkılarını sunmuştur. Çevrim içi toplantı ortamı (ZOOM) aracılığıyla gerçekleştirilen faaliyetlerde hareketliliğin hedeflerine uygun atölye çalışmaları yapılmış, sunumlar paylaşılmış, çevrim içi oyun ve yarışmalar düzenlenmiştir.
Hareketliliğin ana konusu olan katı atık geri dönüşümü hakkında bilgiler verilmiş, bu konuda Web 2.0 temalı bir çalışma yürütülmüş, katı atık geri dönüşümü temalı “Geri Dönüşümden Çerçeve Yapımı” atölye çalışması düzenlenmiştir.
Katılımcılara Karbon ayak İzi ile ilgili bir sunum yapılmış, tüm katılımcıların karbon ayak izi hesaplanmış ve ayak izimizi düşürmek üzere alabileceğimiz önlemler üzerine konuşulmuştur. Katılımcılar 22 Nisan Dünya Günü için infografik çalışma örnekleri hazırlamış, afiş ve sosyal medya içerikleri tasarlamışlardır. Bu tasarımlar sosyal medya hesaplarımızda Dünya Günü Kutlama etkinlikleri çerçevesinde paylaşılacaktır.
Türk ve Adana kültürünü tanıtıcı video ve sunumların da paylaşıldığı hareketlilik süresince ortak ülkeler de kendi ülkelerinin mutfak kültürlerine ait öğeleri katılımcılarla paylaşmış,yapılan küçük yarışmalarla katılımcılara daha keyifli bir öğrenme ortamı yaratılmıştır.
Hareketlilik boyunca SAFNOT projesi sosyal medya hesapları üzerinden (Facebook, Instagram) çalışmalara ait video ve görseller paylaşılmış, projemizin etki alanının genişletilmesi için çeşitli yaygınlaştırma faaliyetleri düzenlenmiştir ve hareketlilik sonrasında da bu çalışmalar devam etmektedir.
Hareketliliğin son günü sertifika töreni düzenlenmiş, güzel paylaşımların yaşandığı, farklı ülkelerden insanları ve farklı kültürleri tanıma fırsatı sunan, geri dönüşüm konusundaki bilgi, beceri, farkındalıkları artırmayı amaçlayan faaliyetimiz projemizin amaçlarına ulaşarak katılımcıların iyi dilekleri ile sona erdirilmiştir."
(vş)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

YÜREĞİR BELEDİYESİ OKULLARI YENİ DÖNEME HAZIRLIYOR

ÇOCUĞUNUZU 8 ADIMDA OKULA HAZIRLAYIN!

Birinci Sınıfa Başlayan Çocukların Okula Uyum Sürecinde Neler Yapılmalı?

BİLGİ EVLERİNE DEVAM EDEN 266 ÖĞRENCİ ÜNİVERSİTEYE YERLEŞTİ

Sınavlara Hazırlıkta Kayıt Dışı Kurumlara Dikkat!

ÇGC'DEN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜNE ZİYARET

TEV'İN 2023-24 EĞİTİM YILI BURSLARI İÇİN BAŞVURU TARİHLERİ BELLİ OLDU!

SANKO Holding’den afete dirençli şehirler için tasarım kültürüne destek

LABEB, LAİK VE BİLİMSEL EĞİTİMİ SAVUNMAK İÇİN BİR ARAYA GELİYOR

CEGEM’den büyük başarı

SANKO ÜNİVERSİTESİNDE YÜZDE 100 DOLULUK ORANI SAĞLANDI

EĞİTİM-SEN'DEN BAKAN TEKİN'E ELEŞTİRİ

Yakın Doğu Üniversitesi Yapay Zeka geliştirdi

Uzm.Eğitim Danışmanı Gülbenk: “Depremzede Çocuklarla İletişim Özveri Gerektiriyor”

Adana Gençlik Merkezi’nde Permakültür Tarım etkinliği

Prof. Dr. Arıboğan:“Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler en parlak döneminde”

BİRİZ DAYANIŞMA DERNEĞİ,DEPREMZEDELERE YÖNELİK YAZ OKULLARI VE ATÖLYE ETKİNLİKLERİ BAŞLATTI

Tercihlerini ‘son dakikaya’ bırakan üniversite adaylarına öneriler

Antakyalı çocuklara bisiklet hediye edildi

"Yeni dünya, ‘çevreye duyarlı mühendis’ler istiyor!"

Prof. Dr. Süleyman İrvan:“İletişimin popüler meslekleri etkileyicilik ve deneyimleyicilik”

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,35% 0,15
  • EURO

    34,93% -0,09
  • GRAM ALTIN

    2322,96% 0,18
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.3 ° / 15.7 ° Güneşli