ÇKHD:
GÜNDEM 11.01.2021 09:55:00 1382 0

ÇKHD: "MELEK İPEK TUTUKSUZ YARGILANSIN"

Akça,"Yoğun bir şekilde çocuklarının gözü önünde kocası tarafından işkenceye maruz kalan, elleri kelepçelenen, dövülen ve tecavüz edilen Melek İpek çocuklarını ve kendisini korumak amacıyla nefsi müdafaa yaptı"dedi.

Adana Çocuk ve Kadın Hakları Derneği başkanı Çiğdem Akça yaptığı yazılı açıklamayla, "Antalya'da, ellerini kelepçeleyip kendisini çıplak halde saatlerce döven eşi Ramazan İpek'i (36) av tüfeği ile öldürmekten dün tutuklanan Melek İpek'in (31) serbest bırakılarak tutuksuz yargılanması sağlanmalıdır" dedi.
Akça,yoğun bir şekilde çocuklarının gözü önünde kocası tarafından işkenceye maruz kalan, elleri kelepçelenen, dövülen ve tecavüz edilen Melek İpek çocuklarını ve kendisini korumak amacıyla nefsi müdafaa yaptığını kaydederek, şu ifadelerde bulundu:
"Bu olaya sebep olan Ramazan İpek olup, eve gelince hepinizi öldüreceğim şeklinde tehdit etmiştir. Uzun yıllardır çocukları için bu evliliğe dayanan bir anne olan Melek İpek pek çok insanın dayanamayacağı bir hayata dayanmış, kocasının eve getirdiği 17-18 yaşlarındaki sevgilisiyle uzun bir süre aynı evde yaşamak zorunda kalmıştır. 8 ve 6 yaşlarında 2 kız çocuğu annesi olan İpek, iddiaya göre 12 yıllık evliliğinin ilk yıllarından beri eşi Ramazan İpek'ten şiddet görmüştür. 
Geçen perşembe gecesi çocuklarının gözü önünde dayak yiyen Melek İpek, eşinin tüfek doğrulttuğu çocuklarına siper oldu. Çocuklarının başka odaya geçmesiyle Ramazan İpek, tüfeğin dipçiğiyle Melek İpek'in yüzüne ve vücudunun çeşitli yerlerine vurdu. Baygınlık geçiren Melek İpek'i kelepçeleyip banyoya götüren Ramazan İpek, şiddetin yanı sıra tecavüz etti. Melek İpek'in ifadesine göre sabah saatlerinde evden servise çıkmadan önce kendisine ve kızlarına ölüm tehditleri savuran Ramazan İpek'in tehditleri geri döndüğünde de devam etti. Bu sırada eline av tüfeğini alan Melek İpek, eşinin evden çıkmasını istedi. İkili arasında yaşanan arbede sırasında tüfeğin ateş almasıyla vurulan Ramazan İpek, yaşamını yitirdi. 
Eşinin cep telefonundan 112'yi arayan Melek İpek, eve gelen jandarma tarafından kelepçeleri çıkartıldıktan sonra gözaltına alındı. Ellerini kelepçeleyip kendisini çıplak halde saatlerce dövdüğünü söyleyen Melek İpek, eşi Ramazan İpek'i av tüfeği ile öldürdüğü gerekçesiyle dün sabah gözaltına alındıktan sonra çıkarıldığı Sulh Ceza Hakimliği'nce tutuklandı. Melek İpek suçlu değil mağdurdur. 
Ölmeyip öldürmeye zorlandığı içinde mağdurdur. Biz kadın örgütleri olarak sürekli kadın cinayetlerinin önlenmesi hususunda çağrı yapmaktan yorulduk. 
AĞIR TAHRİK ALTINDA İŞLENEN BU CİNAYETİN KATİLİ ÖLEN KOCANIN KENDİSİDİR. 
MELEK KIZLARI VE KENDİSİNİN ÖLÜMÜNE İZİN VERMEDİĞİ İÇİN Mİ SUÇLUDUR?" "

(vş)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Gaziantep'te Gezilmesi Gereken Tarihi Mekanlar

30 Ağustos coşkusu Çukurova’da yaşandı

TMMOB İKK,‘Ülkede, Bölgede, Dünyada Barış’ Her Zaman Şiarımız Olacaktır"

ÇGC,‘Bağımsızlık tutkumuz hiç bitmeyecek’

Prof. Dr. Süleyman İrvan:“Basılı gazeteciliğin bittiğini ilan etmek durumundayız”

“30 AĞUSTOS; DÜŞMAN DEVLETLERE ŞAPKA ÇIKARTTIRAN BÜYÜK ZAFER”

TGF "30 Ağustos, Türk Milleti için varlık nedenidir"

ÇGC,“Hür doğup hür yaşamak çok önemli”

30 AĞUSTOS ZAFERİNİ KAZANAN BAŞKOMUTAN DEMOKRATTIR; O'NUN CUMHURİYETİNİ YIKMAK İSTEYENLERİN DEMOKRATİK MEŞRUİYETİ YOKTUR

ÇYDD Türkiye Cumhuriyeti'nin 100., Büyük Taarruz'un 101. yılını Afyonkarahisar'da Kutladı

ULUSAL VE YEREL MEDYADA ZAFER BAYRAMI SERGİSİ DÜZENLENİYOR

26-30 AĞUSTOS 1922 BAŞKOMUTANLIK MEYDAN MUHAREBESİ:KUTSAL SAVAŞ

Ankara'dan Uçakla Günübirlik Ziyaret Edebileceğiniz Şehirler

KAYMAKAM ATAMALARI GERÇEKLEŞTİ

ÇYDD'DEN AFYON BULUŞMASI

Jeoloji Mühendisleri Odası'ndan deprem açıklaması

JMO’dan “17 Ağustos 1999 Depremi” Açıklaması

ÇGC’de kaynaşma yemeği

TGC: "Gazetecilik tutukluluk nedeni olmaktan çıkarılmalıdır"

ADANA BAROSU’NDAN ‘HAK İHLALİ’ İDDİASI

Enerjisa Enerji ve TEMSA’nın Oyungezer Otobüsü Deprem Bölgesinde

  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,58% 0,30
  • EURO

    35,07% 0,29
  • GRAM ALTIN

    2457,40% 0,88
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00
  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı