AKP ile CHP arasında Çav Bella krizi
SİYASET 22.05.2020 19:26:00 539 0

AKP ile CHP arasında Çav Bella krizi

Erdoğan CHP'yi suçladı, Kılıçdaroğlu jet yanıt verdi.Kılıçdaroğlu ‘Faillerin bulunmamasından birinci derecede sorumlu olan kişinin, haksız yere bir siyasal partiyi suçlaması, en hafif deyimiyle alçaklıktır’ dedi.

ERDOĞAN MUHALEFETİ HEDEF ALDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin il başkanlarına video konferans yöntemiyle yaptığı konuşmada CHP’yi ve isim vermeden Ali Babacan ile Ahmet Davutoğlu’nu hedef aldı.

İzmir’de camilerden Bella Çav çalınmasına ilişkin CHP’ye suçlama yönelten Erdoğan, “CHP'nin her aktörü başka bir cephede bozgunculuk ve fitne peşinde koşuyor. İzmir'de camilerin hoparlörüne sızan alçaklar saygısızca yayınlar yaparken o ildeki CHP yöneticileri zevkten dört köşe bu rezilliği aktarıyor. 15 Temmuz gecesi de imamları darp eden zihniyet aklınca rövanş alıyor. Bunların hayalinde ezan sesi yerine başka bir ses duymak vardır bunu biliyoruz” diye konuştu.

'CHP'nin 'buhrandan çıkış' çağrısı salgına şifa değil'
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Buhrandan Çıkış Çağrısı”na ilişkin de konuşan Erdoğan “Türkiye için buhran yabancı bir kavram değildir” dedi ve önerileri “acı bir gülümsemeyle karşıladıklarını” söyledi.

Salgın başladığında “özellikle CHP kanadının garip bir heyecana kapıldığını” ileri süren Erdoğan “Hesaplarına göre fabrikalar kapanacak, toprak işlemeyecek, istihdam çökecek, millet isyan edecek, hükümet yıkılacak, meydan da kendilerine kalacak... Yine hüsrana uğradılar” dedi.

Erdoğan Kılıçdaroğlu’nun çağrısı hakkında “Faydalı olan ne teklif varsa hepsine açığız ama CHP Genel Başkanı'nın teklifleri, salgına şifa olacak bir şey içermiyor. Ülkeyi geri götürme dışında hiçbir teklife rastlamadık” dedi.

Babacan ve Davutoğlu'nu hedef aldı
İsim vermeden Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ile Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nu da hedef alan Erdoğan "Başbakanlığım döneminde bakan, bürokrat olarak görev verdiğimiz kimi isimlerin de şimdi bunlarla aynı teraneleri mırıldanıyor olmasını, üzüntüyle takip ediyorum” dedi.

“Farklı görevler verdiğim kişiler, şimdi farklı bir şekilde saldırı içindeler" diyen Erdoğan, Babacan’ın açıklamalarıyla ilgili olarak “Yahu sen bakansın. Atılan bir adımda başbakanın onayı olmadan sen o adımı atabilir misin? Şimdi nasıl oluyor da o işleri 'Ben ben ben...' Ne ben'i yahu? Bir başbakan onay vermeyecek, sen kalkacaksın adım atacaksın. Bunu kime yutturuyorsun? Böyle kalkıp Youtube'larda topladığınız adamlarla netice almanız mümkün değil” sözlerini sarf etti.

"CHP'nin IMF sevdasının gerisinde Türkiye'yi geçmişteki siyasi ve ekonomik teslimiyet devrine döndürme özlemi vardır" diyen Erdoğan, şöyle devam etti:

'IMF'ye böyle bir duruş sergileyemezler'
"İktidara geldiğimizde IMF'ye 23.5 milyar dolar borç vardı. Bunu 2013 Mayıs'a kadar ödedik ve o defteri kapattık. IMF Başkanı'na 'Siz bize siyasi noktada rol biçemezsiniz' dedim. Bunu şu an bir parti kurmuş zat da bilir. Bu görüşmeyi Davos'ta yaptık. 'Siz sadece gelirsiniz borç-alacak ilişkilerimizi incelersiniz, bize siyasi rol biçemezsiniz' dedim. Eğer dürüstse, ahlâklıysa bunu kendisinin de itiraf etmesi gerekir. Ama onlar IMF'ye böyle bir ifade kullanamazlar. Böyle bir duruş sergileyemezler. Şu anda bile biz IMF ile irtibatlarımızı sürdürmemiz gerekiyor, borç almamız gerek diyorlar."

Yassıada'da 27 Mayıs'ta açılış
Erdoğan 27 Mayıs’ta Yassıada’yı “Demokrasi ve Özgürlükler Adası” adıyla açacaklarını söyledi. AKP’li Cumhurbaşkanı “Bu açılış, CHP zihniyetinin farklı bir görünümünü ortaya koyması bakımından çok ama çok önemli olacak. CHP zihniyetinin arkasında durduğu o zamanın yargısı nasıl oluyor da devrin başbakanını ve arkadaşlarını idam etmesi bakımından çok önemli” diye konuştu.
   
KILIÇDAROĞLU'NDAN JET YANIT
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Erdoğan’ın İzmir’de camilerden Bella Çav şarkısının çalınmasına ilişkin CHP’yi suçlayan sözlerine yanıt verdi.

Kılıçdaroğlu Twitter’dan yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

“İzmir İl Başkanımız cami minaresinden marş çalınmasını kınadı, ayrıca Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulundu. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız basın toplantısı düzenledi, provokasyona dikkat çekerek, faillerin bulunmasını istedi...

Parti yönetimimiz yaşananların kabul edilemeyeceğini söyledi. ‘İbadet yerleri kutsalımızdır’ dememin üzerinden 2 saat geçmedi. Tüm bunlara rağmen, Cumhurbaşkanlığı makamını işgal eden zat ‘Bunların hayallerinde cami minarelerinde ezan dışında başka bir ses duymak vardır’ dedi…

Faillerin bulunmamasından birinci derecede sorumlu olan kişinin, haksız yere bir siyasal partiyi suçlaması, en hafif deyimiyle alçaklıktır! Cami minaresinden ‘dombra’ çalınmasını da biz kınamıştık. O gün sesi çıkmayanların, bugün bize söyleyecek tek bir kelimesi dahi olamaz!”

(vş)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,25% 0,26
  • EURO

    35,08% 0,67
  • GRAM ALTIN

    2270,84% 0,79
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,51
  • Perşembe 24.1 ° / 11.6 ° Güneşli
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli