Afganistan
DÜNYA 12.04.2021 08:50:00 544 0

Afganistan'da düzenlenen saldırılarda 9 sınır muhafızı yaşamını yitirdi

Medyada yer alan haberlere göre saldırılar Herat ilinin Kohsan ve Goryan bölgelerindeki iki sınır noktasına düzenlendi. Söz konusu bölgelerin İran sınırında olduğu kaydedildi.

Afganistan'ın batısındaki Herat’ta düzenlenen eşzamanlı iki saldırıda 9 sınır muhafızı yaşamını yitirdi. Medyada yer alan haberlere göre saldırılar Herat ilinin Kohsan ve Goryan bölgelerindeki iki sınır noktasına düzenlendi. Söz konusu bölgelerin İran sınırında olduğu kaydedildi.

Khaama Press'in haberine göre konuyla ilgili raporlar, hükümet güçleriyle yaşanan şiddetli çatışmaların ardından iki bölge de Taliban'ın eline geçti, sınır muhafızlarından 15’i de Taliban tarafından rehin alındı. Hükümet yetkilileri ise henüz söz konusu saldırıya ilişkin yorumda bulunmadı.

Herat, Feryab, Ferah, Bedahşan, Kunduz ve Kandahar illerinde operasyonlar gerçekleştirildi. Savunma Bakanlığı Sözcü Vekili Fuad Eman, Twitter hesabından yaptığı açıklamada son 24 saat içerisinde ülkenin farklı bölgelerinde Taliban tarafından yerleştirilen 211 patlayıcının etkisiz hale getirildiği kaydedildi.

Bakanlık tarafından dün yapılan bir diğer açıklamada da Afgan Ulusal Savunma ve Güvenlik Kuvvetleri’nin Kandahar’ın Argandab ve Zeray bölgelerinde hava takviye kuvvetlerinin de desteğiyle çeşitli operasyonlar başlattığı belirtildi. 19 Taliban militanının öldürüldüğü, 12’sinin de yaralandığı operasyonlar kapsamında silah ve mühimmatın Afgan güvenlik güçleri tarafından imha edildiği vurgulandı. Afgan Ulusal Ordusu, Taliban'ın iki bölgeye yerleştirdiği 59 bombayı da etkisiz hale getirdi.

Savunma Bakanlığı tarafından perşembe günü yapılan açıklamada da Afgan Hava Kuvvetleri’nin Kunduz ilinin İmam Sahib bölgesinde bir Taliban toplantısını hedef alması sonucunda 17 militanın öldürüldüğü, 15’inin yaralandığı belirtilmişti. Taliban ise bakanlık tarafından yayınlanan bu açıklamaya dair henüz herhangi bir yorumda bulunmadı.

Diğer yandan ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından dün yapılan açıklamada, Afgan müzakerecilerin barış görüşmelerinde ilerleme kaydetmelerine yardımcı olunması için Türkiye'de düzenlenecek konferans hazırlıklarının sürdüğü bildirildi. Şubat 2020'de, ABD eski Başkanı Donald Trump döneminde Taliban ile varılan anlaşma gereğince ülkedeki son 3 bin 500 ABD askerinin 1 Mayıs’a kadar Afganistan'dan çekilmesi gerekiyor. ABD Başkanı Joe Biden ise söz konusu tarihe uyup uymayacağına henüz karar vermiş değil. Biden yönetimi, bu süre sona ermeden önce bir barış ve ateşkes anlaşmasına varmaları için Taliban ve ABD destekli Afganistan Devlet Başkanı Eşref Gani üzerindeki uluslararası baskıyı artırmaya çalışıyor.(Kaynak:Şarkul avsat)

(vş)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Ukrayna'da iki savaş uçağı havada çarpıştı

Türkiye'den Güney Kıbrıs'taki cami saldırısına kınama

Putin’den Wagner kararnamesi

Kremlin: “Wagner'in lideri Prigojin'i öldürdüğümüz iddiası mutlak bir yalan”

Dışişleri Bakanı Fidan Kiev’de Zelenski ile görüştü

ULUSLARARASI AF ÖRGÜTÜ'NDEN İRAN AÇIKLAMASI

Zelenski: “F-16 tedariki sayesinde Rusya'nın savaşı kaybedeceğine eminim”

Güney California'yı hem fırtına hem deprem vurdu

Kadınlar Dünya Kupası’nda şampiyon İspanya

Rusya’nın insansız uzay aracı Luna-25 Ay’a çarptı

Guterres: "Kıbrıs’ta BM güçlerine yapılan saldırı uluslararası hukuka göre ciddi bir suç olabilir"

COVID-19'un yeni yayılmaya başlayan varyantı Eris hakkında neler biliyoruz?

Türkiye Kıbrıs Konusunda Birleşmiş Milletler’e de bir kınama yayımladı

BM: “Kıbrıs Türk kuvvetleri BM Kıbrıs Barış Gücü görevlilerine saldırdı”

Japon Denizi’nde sular ısındı savaş uçakları havalandı

ABD, Ukrayna'ya F-16 savaş uçakları gönderilmesini onayladı

Türkiye bağlantılı Uygurlar’ı hedef alan tutuklamalar arttı

Kuzey Kore'den şort giyen kadınlara ceza

DSÖ'den yeni Covid alt varyantı 'Eris'e karşı önlemleri kaldırmama uyarısı

2 yıllık Taleban iktidarının bedelini Afgan kadınlar ödüyor

Alman Gazeteciler Birliği: "Gazeteciler Türkiye’ye gitmesin"

  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,56% 0,14
  • EURO

    34,81% 0,49
  • GRAM ALTIN

    2417,74% -0,61
  • Ç. ALTIN

    4073,33% 0,00
  • Çarşamba 35.2 ° / 19.1 ° Güneşli
  • Perşembe 35.8 ° / 20.3 ° false
  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false