YÖK BAŞKANI’NDAN ÜNİVERSİTELERDE YÜZ YÜZE EĞİTİM AÇIKLAMASI

YÖK BAŞKANI’NDAN ÜNİVERSİTELERDE YÜZ YÜZE EĞİTİM AÇIKLAMASI

YÖK Başkanı Özvar üniversitelerin yüz yüze eğitime başlayıp başlamayacağı ile ilgili olarak, salgının gelişme seyri ve ilgili kurum ve kuruluşların uyarıları da dikkate alınarak harmanlanmış eğitim modeli izleneceğini söyledi

Özellikle uygulamalı eğitimlerin gerekli tüm tedbirler alınarak yüz yüze yapılmasının sağlanmasının önemine işaret eden Yüksek Öğretim Kurumu Başkanı Erol Özvar, “Teorik derslerin ise salgının seyrine göre yüz yüze veya belirli bir oranda uzaktan öğretimle verilebileceğini hatırlatmakta yarar görmekteyim, “diye konuştu.

"Bu yıl, yani 2021-2022 eğitim ve öğretim yılında salgının gelişme seyri ve ilgili kurum ve kuruluşların uyarıları da dikkate alınarak üniversitelerde örgün eğitim yüz yüze başlayacaktır,” diyen  Özvar açıklamasında şunları söyledi:

“Bu yıl, yani 2021-2022 eğitim ve öğretim yılında salgının gelişme seyri ve ilgili kurum ve kuruluşların uyarıları da dikkate alınarak üniversitelerde örgün eğitim yüz yüze başlayacaktır. Bununla birlikte yükseköğretim kurumlarımızla koordinasyonun sağlanabilmesi için salgının seyrine göre harmanlanmış eğitim modeli de örgün programlarda halen olduğu gibi kullanılmaya devam edebilecektir. Özellikle uygulamalı eğitimlerin gerekli tüm tedbirler alınarak yüz yüze yapılmasının sağlanması program kazanımlarının elde edilmesi açısından oldukça önem arz etmektedir. Teorik derslerin ise salgının seyrine göre yüz yüze veya belirli bir oranda uzaktan öğretimle verilebileceğini hatırlatmakta yarar görmekteyim.” 

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ