Sevim Tekin Anadolu Lisesi’nden Ersamus hareketliliği
EĞİTİM 18.10.2021 07:41:00 2320 0

Sevim Tekin Anadolu Lisesi’nden Ersamus hareketliliği

Avrupanın kültürel miraslarının araştırılması ve korunması konulu projenin ilk hareketliliği olan Türkiye Hareketliliği katılımcı 6 ülkenin öğretmenlerini bir araya getirdi.

Sarıçam’da eğitim veren Sevim Tekin Anadolu Lisesi, 2020 yılında hibe almaya hak kazanan Avrupa Birliği Erasmus+ KA229 Okullar Arası Stratejik Ortaklıklar projesi “Researching European and Cultural Heritage to Share”in ilk hareketliliğini 11-13 Ekim 2021 tarihleri arasında Adana’da gerçekleştirdi.

Avrupanın kültürel miraslarının araştırılması ve korunması konulu projenin ilk hareketliliği olan Türkiye Hareketliliği katılımcı 6 ülkenin öğretmenlerini bir araya getirdi. Proje ortakları Fransa, İspanya, Portekiz, Romanya, Türkiye ve Yunanistan’dan 15 Öğretmenin katılımıyla gerçekleştirilen faaliyette, öğretmenlerin kültürel miras ile ilgili konuları ders programlarına dahil ederken yararlanabilecekleri teknikler, müze eğitimi, Adana’nın mimari, gastronomik, doğal kültürel mirasları konularında eğitim faaliyetleri ve atölye çalışmaları gerçekleştiren öğretmenler, üç günlük verimli bir programın parçası oldular.

Etkinliğin ilk gününde Adana’nın kültürel mirasları konusunda bilgilendirilen katılımcılara proje ekibinde yer alan Esra Özkılınç Şahin tarafından Yağ Camii, Saat Kulesi, Ramazanoğlu Konağı, İmam Hatip Okulu, Ulu Cami, Taş Köprü, Merkez Park, Sabancı Merkez Camii hakkında bilgi verildi.

Hareketliliğin ikinci gününde katılımcılara Dr. İnanç Eti tarafından kültürel mirasın öğretiminde yaratıcı drama, kültürel mirasın öğretiminde proje tabanlı öğrenme, kültürel mirasın öğretiminde sorgulamaya dayalı öğrenme, kültürel miras hakkında bir ders planı planlama konularında eğitim verildi. Yaratıcı drama etkinliklerinin gerçekleştirildiği, kültürler arası bağların varlığına ve aktarımının önemine dikkat çekildiği faaliyetlerde öğretmenler özellikle sınıf içi eğitim etkinliklerine kültürel mirasın aktarımı ve korunması konularını nasıl dahil edebilecekleri konusunda bilgi sahibi oldular.

Hareketliliğin üçüncü ve son gününde ise katılımcılara Adana Arkeoloji Müzesinde proje yürütücüleri Şerife Yüksel ve Özlem Boğa tarafından Müze Eğitimi konulu bir faaliyet düzenlendi. Müze eğitiminin tanımı ve önemi ile ilgili bilgi paylaşılan etkinlikte üç adet atölye çalışmasına yer verildi. Okullara alternatif birer eğitim ortamı olan müzelerin eğitim öğretim faaliyetlerinin bir parçası olarak kullanımının öğrencilere yaparak yaşayarak öğrenme ortamları sunacağı, onların atristik zevkleri, estetik duyguları ve tarih bilinçlerinin oluşmasına katkıda bulunacağı bilgileri paylaşıldı. Proje ekibinde yer alan Pervin Soysal ise gastronomik mirasımızın bir parçası olan yoğurt yapımı ve kışlık zeytin hazırlama üzerine bir workshop gerçekleştirdi. İlçe Milli Eğitim Müdürü Uygar İnal ve okul müdürü İdris Tel’in de katılımlarıyla gerçekleştirilen kapanış töreninde katılımcılara sertifikaları takdim edildi. Aynı zamanda Erasmus Günleri kutlamalarına da denk gelen hareketlilik sırasında son gün etkinliği olarak kutlamalara da yer verildi.

İki yıl sürecek projenin ikinci hareketliliğinin tüm ortak ülkelerden öğretmen ve öğrencilerin katılımıyla 29 Kasım – 3 Aralık Tarihleri arasında Fransa’da gerçekleştirilmesi planlanıyor.

(vş)

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

YÜREĞİR BELEDİYESİ OKULLARI YENİ DÖNEME HAZIRLIYOR

ÇOCUĞUNUZU 8 ADIMDA OKULA HAZIRLAYIN!

Birinci Sınıfa Başlayan Çocukların Okula Uyum Sürecinde Neler Yapılmalı?

BİLGİ EVLERİNE DEVAM EDEN 266 ÖĞRENCİ ÜNİVERSİTEYE YERLEŞTİ

Sınavlara Hazırlıkta Kayıt Dışı Kurumlara Dikkat!

ÇGC'DEN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜNE ZİYARET

TEV'İN 2023-24 EĞİTİM YILI BURSLARI İÇİN BAŞVURU TARİHLERİ BELLİ OLDU!

SANKO Holding’den afete dirençli şehirler için tasarım kültürüne destek

LABEB, LAİK VE BİLİMSEL EĞİTİMİ SAVUNMAK İÇİN BİR ARAYA GELİYOR

CEGEM’den büyük başarı

SANKO ÜNİVERSİTESİNDE YÜZDE 100 DOLULUK ORANI SAĞLANDI

EĞİTİM-SEN'DEN BAKAN TEKİN'E ELEŞTİRİ

Yakın Doğu Üniversitesi Yapay Zeka geliştirdi

Uzm.Eğitim Danışmanı Gülbenk: “Depremzede Çocuklarla İletişim Özveri Gerektiriyor”

Adana Gençlik Merkezi’nde Permakültür Tarım etkinliği

Prof. Dr. Arıboğan:“Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler en parlak döneminde”

BİRİZ DAYANIŞMA DERNEĞİ,DEPREMZEDELERE YÖNELİK YAZ OKULLARI VE ATÖLYE ETKİNLİKLERİ BAŞLATTI

Tercihlerini ‘son dakikaya’ bırakan üniversite adaylarına öneriler

Antakyalı çocuklara bisiklet hediye edildi

"Yeni dünya, ‘çevreye duyarlı mühendis’ler istiyor!"

Prof. Dr. Süleyman İrvan:“İletişimin popüler meslekleri etkileyicilik ve deneyimleyicilik”

  • BIST 100

    8828,70%-0,62
  • DOLAR

    32,29% 0,55
  • EURO

    35,19% 0,29
  • GRAM ALTIN

    2238,56% 0,53
  • Ç. ALTIN

    3895,90% 0,00
  • Salı 15.1 ° / 9.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 19.1 ° / 9.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Perşembe 16.4 ° / 10 ° Orta kuvvetli yağmurlu