Öztrak,
SİYASET 26.01.2021 11:20:00 498 0

Öztrak,"CHP,bu ülkenin sigortasıdır"

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak,,"Biz bu ülkeye hakkı, hukuku ve adaleti getirmenin, gerçek demokrasiyi getirmenin mücadelesini veriyoruz" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, Genel Merkez’de MYK gündemine dair düzenlediği basın toplantısında soruları yanıtladı.
Sorular ve Öztark'ın verdiği yanıtlar şöyle:

Soru- Cumhurbaşkanı Erdoğan bugünkü konuşmasında yine “CHP’nin bir siyaseti olmadığını, HDP ve İYİ Parti’yi dengede tutarak ittifakı korumaya çalıştığını" söyledi. Siz bu eleştirilere karşılık ne diyorsunuz, yorumunuz nasıl olacak?
Faik ÖZTRAK- CHP çok açık söyleyeyim bu ülkenin sigortasıdır. Biz bu ülkeye hakkı, hukuku ve adaleti getirmenin, gerçek demokrasiyi getirmenin mücadelesini veriyoruz. Esnafın, çiftçinin, emekçinin, işsizin, emeklinin, apartman görevlilerinin, evlere temizliğe gidenlerin sorunlarına sahip çıkıyoruz. Biz ülkemize halkımızın gözüyle bakıyoruz sarayın gözüyle değil. Öyle görünüyor ki Erdoğan’ın geçtiğimiz haftaki darbe paranoyası sona ermiş. CHP paranoyası da yeniden başlamış. On parmağında on kara sürüp duruyor. Bu ülkenin gerçek gündemi bellidir. Tek bir terazi vardır hukuk terazisi. Ülkenin gündemi, hukuksuzluktur, can ve mal güvenliğidir, işsizliktir, yoksulluktur, boş tenceredir, açlıktır.
Soru- İçişleri Bakanı HDP İlçe Başkanlığına yapılan operasyonun görüntülerini paylaştı. PKK terör örgütüne ait simgelerin yer aldığı görüldü. Bu görüntüleri, operasyonu nasıl değerlendiriyorsunuz?
Faik ÖZTRAK- Terör örgütü mensuplarının resimlerinin, terör örgütünün simgelerinin propaganda malzemesi olarak kullanılmasını makul görmemiz tabi ki mümkün değildir. Türkiye’de herkesin terörle arasına mesafe koymasını bekleriz. Bundan da hiç kimse muaf değildir. O terör örgütü elebaşının mektuplarından seçimlerde medet ummak da, kırmızı bültenle aranan terör elebaşının kardeşini devlet televizyonlarına çıkartmak da, o mektubu okumak için bir öğretim görevlisini devlet televizyonuna çıkartmak da, Cumhurbaşkanının danışmanlarının bu kişilerle görüşmesi de bundan muaf değildir. Bugün HDP binasında olanlarla ilgili mangalda kül bırakmayan İçişleri Bakanlığı ve Sarayın İletişim Başkanlığı koltuğunda oturan memurlar o gün neredeydiler? Hukuku siyasetin oyuncağı haline getiremezsiniz. Kural varsa herkes için vardır.
Soru- Her ne kadar AK Parti, “Erken seçim yok, Cumhur İttifakı devam” dese de siyaset ittifakları tartışılmaya devam ediyor. Hem Erdoğan’ın hem de muhalefetin kendi içindeki ziyaretler sürüyor. Siz Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ziyaretlerini nasıl yorumlarsınız?
Faik ÖZTRAK- Bir kere her şeyden önce şunu söyleyeyim, biz her zaman istişareden yanayız. Ama yeter ki, bu istişareler milletin gerçek sorunlarını çözmek için yapılsın. Ama bu son ziyaretlere baktığımız zaman aslında Erdoğan’ın yönetme kabiliyetini yitiren bir hükümetin koltukları işgal etmeye devam edemeyeceğini gördüğünü gösteriyor. Kendisine olan kamuoyu desteği, ittifakına olan kamuoyu desteği hızla yüzde 50’nin altına düşüyor. Bu nedenle de ittifakını güçlendirmenin yollarını arıyor. Tekrar söylüyorum, keşke bu işlerle uğraştığı kadar işsizin, yoksulun, açın, fakir fukaranın, aşıya ulaşamayanların dertleriyle de uğraşsa. Korkunun ecele faydası yok. Milletimiz olan biteni görüyor, ilk sandıkta da bunları gönderecek.
Soru- Efendim üç milletvekilinin Muharrem İnce’nin kuracağı partiye geçeceği iddiaları var. Birde mektup gönderilmişti içlerinde İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi’nin de olduğu. O heyetle, o milletvekilleriyle görüşüleceği belirtiliyor bugünde haberlere yansıdı Özgür Özel’in Grup Başkanvekilinin yarın mecliste. Bu görüşmeler gerçekleşecek mi? Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’yla da bir görüşme yapılacak mı?
Faik ÖZTRAK- Bu işin başından itibaren söylüyorum, Genel Başkanımız milletvekillerimizle her istedikleri zaman görüşür. Dolayısıyla bunda olağanüstü bir durum yoktur. Ama bu soruyu sorup bana bunları açıklama imkanı verdiğiniz için de size çok teşekkür ediyorum.
Soru- Efendim benim sorum dış politikayla ilgili olacak. Bugün uzun bir aradan sonra İstanbul’da Yunanistan heyeti kabul edildi ve görüşmeler başladı. Onun öncesinde Sayın Mevlüt Çavuşoğlu’nun Brüksel ziyareti var. Hükümetin AB’ye olumlu mesajlar verdiği bir dönemde CHP bütün bu gelişmeleri nasıl değerlendiriyor?
Faik ÖZTRAK- Şunu açıkça ifade edeyim, uluslararası ilişkilerde biz her zaman öncelikle müzakereden yana olduk, öyle olmaya da devam edeceğiz.
Soru- Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ana muhalefet aktörlerinin ve kadrolarının hiçbiri bizimle eser ve hizmet siyaseti yarışına girmemiştir” dedi. Sizin bu açıklamaya ilişkin yorumunuz nasıl olacak?
Faik ÖZTRAK- Anlaşılan Erdoğan şairin terkibi bendinde söylediği gibi “Herkesi kör, alemi sersem” sanıyor. Devri iktidarında 62 milyar dolara sattığı SEKA, TEKEL, limanlar, Etibank, Sümer Holding gibi kuruluşlar kimlerin eseriydi? Kendi eseri miydi? İnsanda vefa denen bir şey olur. Bunların içerisinde sarayın tek bir eseri var mı? Bugün milletin atasından, dedesinden kalan son gümüşleri içine koyduğu, sonra da yönetim kurulu başkanı olarak başına geçip oturduğu Türkiye Varlık Fonu’nun bünyesindeki mülkler kime ait, kim yaptı, kimlerin eseri? Ziraat Bankası sizin eseriniz mi? Halk Bankası sizin eseriniz mi? Vakıfbank sizin eseriniz mi? Borsa İstanbul sizin eseriniz mi? Türkiye Petrollerini siz mi kurdunuz? Türk Hava Yolları sizin eseriniz mi? PTT sizin eseriniz mi? Eti Maden sizin eseriniz mi? Çay-Kur sizin eseriniz mi? Hangisi sizin eseriniz? Hiçbirisi.
Sizin eserlerinizi saymamızı istiyorsanız hadi sayalım. Ülkenin en stratejik askeri tesislerinden Sakarya Tank Palet Fabrikasının Katar’a peşkeş çekilmesi hiç şüphe yok sizin eseriniz. “Milletin cebinden tek kuruş çıkmayacak” deyip Saray beslemesi 5 müteahhidi dünyada devletten en fazla iş alan ilk 10 şirket arasına sokmak tabi ki sizin eseriniz. Ekonomimizi dünyada en yüksek faiz veren 10 ekonomi arasına sokmak tabi ki sizin eseriniz. Merkez Bankasındaki 128 milyar doları bir kapris uğruna har vurup harman savurmak, sonrada ülkeyi yüksek faize mahkum etmek sizin eseriniz. Yokluk, açlık, işsizlik, kuyruklar sizin eseriniz Sayın Erdoğan. Milletimiz bunu gayet iyi görüyor, kimlerin ne yaptığını gayet iyi biliyor. Önüne gelecek ilk sandıkta da sizleri evlerinize göndermek için gün sayıyor.
Soru- Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün yaptığı konuşmada “CHP’de tek adamcağız siyaseti işliyor” dedi. Sizin bu değerlendirmeye ilişkin görüşünüz nedir?
Faik ÖZTRAK- Anlaşılan Erdoğan tek adam unvanından çok rahatsız olmuş kendine ortak arıyor. Bizden tek adam çıkmaz. Bizim Genel Başkanımız anayasanın etrafını dolanıp Anayasa Mahkemesine kendi istediği üyeyi ışınlamaz. Bizim Genel Başkanımız TBMM’yi, milletvekillerini vesayet altına almaya kalkmaz. Bizim Genel Başkanımız seçim kaybettiğinde mızıkçılık hiç yapmaz. Bizim Genel Başkanımız tarafsızlık yemini edip ondan sonrada partisinin kongrelerine katılmaz. Bizim Genel Başkanımız önüne gelene terörist iftirası atmaz. Bizde tek adam yok. Bizde adamcağız yok. Bizde insan gibi insan var. Milletimiz kimin ne yaptığını görüyor, kimin ne olduğunu biliyor, hasretle beklediği sandık önüne gelince de herkese yerini gösterecek. Erdoğan’ı evine gönderecek, CHP’yi iş başına getirecek.
(vş)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,25% 0,26
  • EURO

    35,08% 0,67
  • GRAM ALTIN

    2270,84% 0,79
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,51
  • Perşembe 24.1 ° / 11.6 ° Güneşli
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli