CHP
SİYASET 28.02.2021 12:56:00 981 0

CHP'DEN YUMURTALIK’A ZİYARET 

İl Başkanı Çelebi, İl yöneticileri, gençlik ve kadın kollarından oluşan bir heyetle İlçe Başkanı Erdinç Altıok ve Yumurtalık örgütünü ziyaret eden Çelebi, ilçe binası toplantı salonunda partililerle sohbet etti.

CHP Adana İl Başkanı Mehmet Çelebi ziyaretlerine Yumurtalık ilçesi ile devam etti. İl yöneticileri, gençlik ve kadın kollarından oluşan bir heyetle İlçe Başkanı Erdinç Altıok ve Yumurtalık örgütünü ziyaret eden Çelebi, ilçe binası toplantı salonunda partililerle sohbet etti. İl başkanı ve beraberindeki heyet, ilçe başkanlığını ziyaretinin ardından, parti üyelerin de yoğun katılım sağladığı ve pandemi koşulları gözetilerek yapılan açık hava toplantısına katıldı. CHP Yumurtalık İlçe Başkanı Erdinç Altıok yaptığı açılış konuşmasının ardından, parti çalışmaları hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Toplantı bitiminde ilçe esnafı ve vatandaşlarla bir araya gelen Çelebi, sorunları ve talepleri dinledi. Cumhuriyet Halk Parti’sinin tüm sorunlara ilişkin çözüm önerilerini paylaştı.
MİLLET GEÇİM DERDİNDE AKP KONGRE PEŞİNDE
Yaklaşık iki saat süren, yerel basının, STK’ların ve parti üyelerinin büyük ilgi gösterdiği toplantıda katılımcılara teşekkür ederek sözlerine başlayan Çelebi şu değerlendirmelerde bulundu; ‘’Yumurtalık’ta bu ilgiyi ve hareketi görmek bizleri sevindirdi. Ülkemizin gidişatından duyulan rahatsızlık gün yüzüne çıkmış durumda. Siyasal iktidarın uyguladığı yanlış politikalar sonucu hem ülkemiz hem de yurttaşlarımız ağır bedeller ödüyor. Esnafımız adeta kan ağlıyor, çiftçimiz emeğinin karşılığını alamıyor, salgın nedeniyle kapalı olan dükkanların bir kısmının kepengi malesef hiç açılmayacak, açık olanların da gelirleri giderlerini karşılamıyor. Son 1 yılda 100.000 dükkan kepenk kapattı; yaklaşık 5 bin şirket iflas etti. 2002 yılında 5 milyon olan icra dosya sayısı, bugün 25 milyona ulaşmış durumda. Vatandaşlarımızın büyük bölümü geçim sıkıntısı çekiyor, çok önemli bir bölümü de açlık sınırının altında yaşam mücadelesi veriyor. Kısıtlamalar nedeniyle kapatılan dükkanlarda çalışan garson, vale, müzisyen, mutfak ve servis elemanlarından oluşan yaklaşık 2 milyon vatandaşımız evine ekmek götüremiyor. Eşleri, çocukları, aileleri eklersek yaklaşık 10 milyon vatandaşımız sefalete mahkum edilmiş durumda. Bu çaresizlikten dolayı canına kıyan vatandaşlarımızın haberleri yüreğimizi parçalıyor. Tüm bu işletmeler kapalı ve çalışanları işsiz iken, ülkeyi yöneten siyasal iktidarın parti kongreleri on binlerce kişinin katılımıyla, maske ve mesafe kuralları hiçe sayılarak yapılıyor. Gençlik kolları kongresinde, bir AKP il başkanı omuzlara alınıyor, halaylar çekiliyor. Müzisyenler açlıktan intihar ederken, sarayda çalgılı, yemekli organizasyonlarda eğlenceden, şatafattan ödün verilmiyor. Milletimiz bu adaletsizliğe isyan ediyor, yapılan her şeyi görüyor, notunu alıyor. Sandığın önüne geleceği ve bu iktidara tarihi bir ders vereceği o günü iple çekiyor. Bunu gittiğimiz her yerde görüyoruz.’’
VATANDAŞIN GÜNDEMİNDEN UZAK OLAN İKTİDARDA KALAMAZ !
AKP’nin ülkedeki sorunları görmezden gelerek sürekli sanal gündemler yaratmaya çalıştığına ve vatandaşın gündeminden giderek uzaklaştığına dikkat çeken CHP Adana İl Başkanı Mehmet Çelebi sözlerine şöyle devam etti;
‘’Bugün Türkiye’de 10 milyon insan işsizse, hayat pahalılığı almış başını gitmişse, faturalar ödenemiyorsa, çiftçi ektiği üründen zarar; insanlar çaresizlikten intihar ediyorsa, Anayasa Mahkemesi kararları tanınmıyorsa, her alanda adaletsizlik varsa bunların sorumlusu ülkeyi 19 yıldır yöneten AKP iktidarı ve Erdoğan’dır. AKP Genel Başkanı bu başarısızlıkları gizlemek için, çıktığı her kürsüde dikkatleri başka yöne çekmeye, olur olmaz her konuda partimize ve Genel Başkanımıza hakaret etmeye devam ediyor. Dikkat ederseniz, işsizlikten bahsetmiyor, pazar artıklarından beslenen yurttaşlara mesaj vermiyor, çiftçinin alacaklarını ödeyeceğiz demiyor, kredilerini ödeyemeyen esnafa destek olmuyor, görünen şu ki vatandaşımızın canını yakan hiçbir konu AKP’nin gündeminde yok. Vatandaşın gündeminden bu kadar uzaklaşırsanız iktidarda kalmanız da mümkün olmaz. Bu nedenle biz sadece vatandaşın gündemine ve ülkedeki sorunların çözümüne odaklanıyoruz. Gittiğimiz her yerde partimizin çözüm önerilerini anlatıyoruz. Bugün güzel ilçemiz Yumurtalık’a tüm günümüzü ayırarak Yumurtalık esnafını ve sokaktaki vatandaşımızı dinledik. Çok verimli bir program oldu, gayet sıcak karşılandık. Yüzlerce insanla konuştuk, bunların önemli bir bölümü farklı partilere oy veren seçmenlerimiz. Ama bunun bir önemi yok, çünkü sorunlarımız bir, amacımız bir, hepimiz daha iyi koşullarda mutlu bir şekilde yaşamak istiyoruz. Herkesin düşüncelerini özgürce ifade edebileceği, anayasal haklarını kullanabileceği, ülkenin kaynaklarının bir avuç yandaşa değil vatandaşa aktarılacağı, insan onuruna yakışır yaşam koşullarının sağlanacağı, tüm farklılıklarımızla birlikte barış içinde kardeşçe yaşayacağımız bir ülke için çalışıyoruz ve bunu hep birlikte başaracağız.’’ diyerek sözlerini tamamladı.

(vş)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9548,57%0,19
  • DOLAR

    32,49% 0,16
  • EURO

    34,80% 0,25
  • GRAM ALTIN

    2487,88% 1,05
  • Ç. ALTIN

    4157,48% -1,05
  • Perşembe 31.6 ° / 17.1 ° Güneşli
  • Cuma 24.9 ° / 15.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false