MHP
YEREL 4.11.2020 13:24:00 2467 0

MHP'li Şehmus Uçar, “Seyhan Belediyesi’nde ‘Kes, kopyala, yapıştır’ dönemi başladı”

MHP’li Seyhan Meclis Üyesi Şehmus Uçar,“Seyhan Belediyesi’nin bütçesi, 550 milyon artı 50 milyon lira borçlanma olarak geçti. Müdür arkadaşlardan edindiğimiz bilgiler doğrultusunda hazırlanan performans kitapçığı bir önceki yılla

Seyhan Belediye Meclisi Kasım ayına ait olağan toplantısı muhalefet meclis üyelerinin eleştirileri ile devam etti. MHP’li Meclis üyesi Şehmus Uçar, belediyenin 2021 yılı bütçesi ile hazırlanan performans kitabı üzerinden eleştiriler yönelterek, belediyede ‘kes, kopyala, yapıştır’ usulünün başladığını söyledi.
Seyhan Belediye Meclis Başkan Akif Kemal Akay, katipler Duygu Ayçe Atikaslan ve Gülcan Bingöl tarafından açıldı.
Gündem dışı söz alan MHP’li Meclis Üyesi Şehmus Uçar, “Geçen ay Seyhan Belediyesi’nin bütçesi 550 milyon artı 50 milyon lira borçlanma olarak geçti. Müdür arkadaşlardan edindiğimiz bilgiler doğrultusunda hazırlanan performans kitapçığı bir önceki yılla birebir aynı, aradaki tek fark 2021 yılı rakamlarının eksik olması. Kopyala yapıştır usulüyle yapılmış olan bir performans kitapçığı hazırlanmış. Belediye meclisinden yetki isteyen idare, ne yazık ki belediye meclis üyelerine eksik bilgileri duyurmak istemediler. Meclis üyesi arkadaşlarımızın notları istemesiyle daha sonra bilgiler verildi. Şimdi siz belediye başkanı olarak meclisten yetki istiyorsunuz, ama belediye meclis üyelerinden de o bilgileri saklıyorsunuz. Bu nasıl bir performans kitapçığı, bu nasıl bir idare anlayışı?”
CHP’li Mustafa Fidan Vursavuş, İzmir depreminden dolayı çok üzgün olduklarını söyleyerek, “Suçsuz insanlar ölüyor memlekette, ne yazık ki sebebi 5 yılla, 10 yılla, 20 yılla sınırlı değil” dedi.
Vursavuş, son yıllarda yapılan binaların demir ve beton konusunda son derece iyi durumda olduğunu kaydederek,  “Bu işin içerisinde olan birisi olarak gönül rahatlığı ile bunu söyleyebilirim” dedi.
Tüm Türkiye’de dönüşüm yapılmasının şart olduğunu belirten Vursavuş, “Bugün Uğur Mumcu’da, Süleyman Demirel Bulvarında, Reşatbey’de, Kenan Evren’de bir dönüşüm yapıyorsanız ve bununla ilgili devletimiz vatandaşlara para yardımı yapıp bir yol açıyorsa bunun adı bence bir dönüşüm değil. 200-300 bin liralık bina 1 kaç milyon mertebesine geliyorsa bu vatandaşın faydasına bir dönüşümü değildir. Başını sokacak evi olmayan ve o evde mecburiyetten oturan vatandaşların evini döndürmek konusunda devlet, hükümet olarak elimizden geleni yapmalıyız. Bu Adana’da realitedir. Bir de İstanbul’u düşünün” diye konuştu.
Vursavuş, kolonların kesilmesi başta olmak üzere bir ihbar hattının oluşturulması teklifinde de bulundu.
AK Parti Meclis Üyesi Ali Coşkun da, dün mecliste meclis üyelerinin deprem vergisini devletin ne yaptığıyla ilgili değişik yorumlarda bulunduklarını hatırlatarak, buna cevap verdi. Coşkun, “Devlet, deprem vergisinin üzerine mi yatmış, yoksa aldığı bu vergiyi aldığı günden bu yana ülkemizin ne yazık ki değişik tarihlerde yaşadığı depremlerde ve onun sonrası oluşan kayıpları telafi etmek için mi kullanmıştır?” diyerek toplanan vergileri ve devletin yaptığı harcamaları rakamlarla açıkladı. Coşkun, “Alt alta topladığımızda 1,21 trilyonluk harcama yaptığı görülmektedir. Toplanan deprem vergileri 147,2 milyar lira olduğunu düşündüğümüzde harcanan para bunun 6 katından fazla olan 1,21 trilyon liraya ulaşmıştır” dedi. 
CHP’li Meclis Üyesi ve Seyhan Belediye Başkan Yardımcısı Ulaş Toros ise, “Dün bahsettiğim 25 milyar lira vergiden alınan değil,  3,5 milyon konutu, yani kaçak yapıyı affettiğiniz içindi. Son 20 yılda 9 defa imar affı geldi. Hükümet ya da devlet olarak bunu affedeceğinize bu parayı alıp tekrar dönüştürseydiniz. Depremden önce harcayacağınız 1 lira depremden sonra en az 100 liradır. Bu 1 trilyondan daha aza, yıkımı yapılan yerlerden daha az harcamayla bunları engelleyebilirdiniz” dedi.
AK Partili Mustafa Kemal Tunç da, denetim üzerine konuşma yaparak 3 kez “denetim şart” dedi.
Tunç ayrıca kes kopyala yapıştır yöntemiyle hazırlanan performans kitapçığını ise ciddiyetsiz olmakla nitelendirirken, hazırlanan bütçe ile “Hiçbir şey güzel olmayacak” eleştirisini yöneltti.
Bu konuşmalara cevap vermeyen Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, gündem maddelerine geçti. Gündemin 2.maddesi ilgili komisyona havale edilirken, gündemin 3. Maddesinde Tunceli’nin Pertek Belediyesi arasında kardeş belediye ilişkisi kurulması ile ilgili komisyon raporu oy çokluğuyla kabul edildi.
Gündemin 4. Maddesinde ise,  Karaisalı, Kozan ve Pozantı orman yangınlarında görülen zararla ilgili komisyon kurulması oy birliğiyle kabul edildi.
Seyhan Belediye Meclisi çalışmalarına devam edecek.

(VŞ)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

BARBAROS MAHALLESİNE MODERN SEMT PAZARI

ADASO’DAN VALİ YAVUZ SELİM KÖŞGER’E ZİYARET

KUM ZAMBAĞI FARKINDALIK ETKİNLİĞİ

SİLİVRİ KADIKÖY’DE KARPUZ FESTİVALİ COŞKUSU YAŞANDI

YÜREĞİR’E 25 YENİ MUHTARLIK BİNASI

Ceyhan’da binlerce insan ‘Zafer’i kutladı

Bodrum Belediye Meydanında Hatay Arsuz Dostluk Anıtı açıldı

AKAY’DAN BİR GÜNDE 5 MAHALLE ZİYARETİ

SEYHAN’DA KREŞ KAYITLARI BAŞLADI

İSTANBUL'DA BÜYÜK ZAFERE BÜYÜK KUTLAMA

Çukurova’da çifte bayram

KARAİSALI KAYMAKAMI MERT KUMCU'YA FAHRİ HEMŞERİLİK BERATI

SİLİVRİ DEĞİRMENKÖY’DE DOMATESLER YARIŞTI

Adana Büyükşehir Belediyesi, iş makinesi filosunu büyütmeye devam ediyor

KOZAN GÖLLER YAYLA ŞENLİĞİ YAPILDI

Ceyhan’da 30 Ağustos coşkusu Koray Avcı ile başlıyor

Türk-İş heyetinden Vali Köşger’e ziyaret

BAŞKAN KOCAİSPİR YENİDOĞAN MAHALLESİ SAKİNLERİ İLE BULUŞTU

VALİ KÖŞGER “HAYIRLI OLSUN” ZİYARETLERİNİ KABUL ETTİ

ÇGC Yönetimi Vali Köşger’i ziyaret etti

Ceyhan’da yazlık sinema keyfi

  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,58% 0,30
  • EURO

    35,07% 0,29
  • GRAM ALTIN

    2457,40% 0,88
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.8 ° / 18.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı