CHP
SİYASET 31.07.2021 11:01:00 485 0

CHP'NDEN BARO BAŞKANI Av.SEMİH GÖKAYAZ’A “HAYIRLI OLSUN” ZİYARETİ

Baro Başkanı Av.Semih Gökayaz,  "Bu zor günlerden hukuku, demokrasiyi ve adaleti savunarak ve bu yolda mücadele ederek çıkacağız."dedi.

CHP Adana İl Başkanı Mehmet Çelebi, CHP Seyhan İlçe Başkanı Ahmet Dardağan,  CHP Çukurova İlçe Başkanı Av.Remzi Ümit Atay, CHP Yüreğir İlçe Başkanı Bülent Öğrü, CHP İl Disiplin Kurulu Başkanı Ramazan Atikaslan, CHP İl Kadın Kolları Başkanı Av.Oya Tekin, CHP Seyhan Kadın Kolları Başkan Vekili Zeynep Kesen, CHP Gençlik Kolları İl Başkan Vekili Av.Ahmet Orkun Parsak, CHP Seyhan İlçe Gençlik Kolları Başkanı Hasan Hüseyin Solmaz, CHP Yüreğir İlçe Gençlik Kolları Başkanı Eren Yıldırım, CHP İl Yönetim kurulu üyeleri, İl Yönetimi Hukuk İşlerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı ve Adana Barosu TBB Delegesi Av. Sinem Tanrısınatapan, CHP İl Disiplin Kurulu Üyeleri Av.Badegül Bozkurt, Av.Sabri Sarı ve Av.Hasan Alkan  beraberlerindeki heyetle Baro Başkanı Av.Semih Gökayaz’a ‘hayırlı olsun’ ziyaretinde bulundular.
Baro Başkanı Av.Semih Gökayaz, CHP Adana İl Başkanı Mehmet Çelebi ve beraberindeki heyete teşekkürlerini sunarak,  konuklarının nazik ziyaretlerinden duyduğu memnuniyeti ve mutluğunu ifade etti.
Mahmut Esat Bozkurt Salonunda gerçekleşen ziyaret esnasında misafirlerine hitaben Baro Başkanı Av.Semih Gökayaz,  “Gösterdiğiniz bu ilgi beni hem heyecanlardı hem de mutlu etti. Ne yazık ki ülkemiz cumhuriyet öncesi ve sonrasında hep kritik süreçlerden geçmiştir. Ülkemiz yine zor ve kritik süreçten geçmektedir. İzlenen yanlış ve ayrıştırıcı siyaset nedeniyle ülke ikiye ayrılmış durumdadır.  Bu zor günlerden hukuku, demokrasiyi ve adaleti savunarak ve bu yolda mücadele ederek çıkacağız.
Adana Barosu 98 yıllık tarihi birikimi ile hep başı dik,  hukuk ve demokrasi bayrağını en önde taşımış bir kurumdur. Önümüzdeki süreçte de bu mirasa sahip çıkacağız.
Son yıllarda sivil toplum kuruluşlarının sindirilmesi, sesini çıkartacak hiçbir kurumun kalmaması karşısında, barolar da çoklu baro yasası ile bölünmeye, sindirilmeye ve etkisiz hale getirilmeye çalışılmaktadır. Avukatlık mesleği bir gelenek mesleği  olduğundan toplumun da bu duruma karşı  duyarlılığı yüksek olmuş ve bu konuda baroların haklı mücadelesinde yanında olmuştur.
Hali hazırda İstanbul’da 25 baro kurulabilecek iken bir baro bile zar zor kurulmuştur. Ankara’da 10 baro kurulabilecek iken  tüm kamu avukatlarının taahhütleri ve baro kayıtlarının  Ankara’ya alınmasına  ve hatta bu baskı yüzünden kamudan istifa eden avukatlara tanıklık etmemize rağmen Ankara’da ikinci baro kurulamamıştır. Bu avukatların mesleklerine ne kadar bağlı olduğunu gösteriyor ki bu bağlılığı hepimiz göstereceğiz. Biz Adana Barosu olarak üzerimize ne düşerse yapacağız. Sizler sahadasınız, sokaktasınız, siyasetin içerisindesiniz. Baromuzda çok ciddi çalışmaları olan Çevre ve Çocuk komisyonlarımız  da hazırlanacak projelerinizde  destek vermeye hazırdır. Adli Yardım konusunda  yoksul, hakkını arayan kesimlerin bu sistemi tanımaları ve yararlanabilmeleri için işbirliği yapabileceğimizi düşünüyorum.
Gösterdiğiniz ilgiden ötürü çok teşekkür ediyorum. Sizleri burada ağırlamaktan, onur, gurur ve heyecan duyuyorum.”
CHP Adana İl Başkanı Mehmet Çelebi de, duygu ve düşüncelerini şöyle aktardı:
“Hukuk ve yargı sistemimizin çok önemli birimi olan barolar daha öncesindeki engellemelerin ve yasakların ardından yakın zamanda seçimlerine  başladı. Mevcut siyasi iktidarın, tüm kurumları bölmek, parçalamak, etkisiz hale getirmek  hele de muhalif görünen kurumları yok etmeye yönelik çalışmaları hep süregelmiş ancak son zamanlarda  en üst seviyeye getirmiş durumdadırlar. Bu önemli kurumun yeni seçilen başkan ve yönetim kurulunu kutluyor, başarılar diliyorum. Onlarla Türkiye’nin yeniden hukuk devleti haline gelmesini ve adaletin tesis edilmesinde omuz omuza ve büyük bir dayanışma içerisinde olacağımızı burada belirtmek isterim. Hukuk, adalet Genel Başkanımızın yoğun vurguladığı bir konudur. Bu olgular olmadan hiçbir şeyin düzelemeyeceği ve düzgün gitmeyeceği ortadadır.  Biz, barolar ve diğer STK’larla birlikte mücadele ederek ülkenin  bu felaketlerden kurtulacağına inanıyoruz.”

CHP Çukurova İlçe Başkanı Av. Remzi Ümit Atay, CHP Yüreğir İlçe Başkanı Bülent Öğrü, CHP Kadın Kolları İl Başkanı Av.Oya Tekin ve CHP Gençlik Kolları İl Başkan Vekili Av.Ahmet Orkun Parsak da söz alarak Baro Başkanı Av. Semih Gökayaz’ı ve yönetim kurulu üyelerimizi kutladı ve görevlerinde başarılar diledi.

(vş)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,35% 0,15
  • EURO

    34,93% -0,09
  • GRAM ALTIN

    2322,96% 0,18
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.3 ° / 15.7 ° Güneşli