ADANA BAROSU’NUN 2021-2022 STAJ EĞİTİM DÖNEMİ BAŞLADI
SİYASET 25.09.2021 10:51:00 682 0

 ADANA BAROSU’NUN 2021-2022 STAJ EĞİTİM DÖNEMİ BAŞLADI

Adana Barosu 2021-2022 Dönemi Staj Eğitim Açılış Programı ve “Avukatlık Mesleğinin Geleceği” konulu konferans, geniş katılımla yapıldı.

Divan Oteli’ndeki açılış programına Adana Barosu Başkanı Av. Semih Gökayaz, Başkan Yardımcısı Av. Miyesser Ersalan Önenli, Genel Sekreter Av. İlker Mengü, Sayman Av. V. Mert Kuşdemir, Yönetim Kurulu üyeleri Av. Nevzat Elçi, Av. Özcan Delihasan, Av. Ayşe Duygu Özgüven, Av. Gül Yalçın Aslan, Av. Erkan Çetin, Av. İlker Güzel, Av. Neval Yurtdaş, Türkiye Barolar Birliği Delegeleri Av. Veli Küçük, Av. Sinem Tanrısınatapan, önceki dönem başkan yardımcısı Av. Sabahattin Gümüş, komisyon başkanları, komisyon üyeleri, avukatlar ve stajyer avukatlar katıldı.

Av. Hüseyin Ersöz’ün “Bir Mücadele Mesleği; Avukatlık” ve Daha İyi Yargı Derneği Kurucu Başkanı Av. Mehmet Gün’ün “Avukatlık Mesleğinin Geleceği ve Türk Yargı Reformu” konusunda tebliğde bulunduğu açılış programı  ilgi ile izlendi.

 “AVUKAT HİÇ KİMSEDEN KORKMAZ”

Adana Barosu Başkanı Av. Semih Gökayaz programın açılış konuşmasında, Türkiye’de avukatlık yapmanın ilk şartının ‘cesur olmak’ olduğunu söyledi. “Avukat hiç kimseden korkmaz” diyen Av. Gökayaz, şöyle devam etti: “Cesur olmak için bilgili olmak gereklidir. Bilgili olmadığınız takdirde her ortamda korkarsınız, kendinizden bile korkarsınız. Hayat güzel bir kariyer yapmak için yeteri kadar uzun. Siz yeter ki bunun için gerekli çalışma, azim ve sabrı gösterin.

Avukatlık,  serbest bir meslektir. Gücünü de bu özelliğinden alır. Üstünün olmaması, kimseden emir ve talimat almamasından alır gücünü.  Avukatlık mesleği bağımsız bir meslektir. Avukat, herkese karşı bağımsızdır. Avukattan yandaş olmaz. Çoklu Baro Yasası ile yandaşlaştırmaya çalıştılar ama avukatlar, barolarına ve geleneklerine sahip çıktılar. Staj eğitimi döneminde Avukatlık Kanununun barolara ve stajyer avukatlara karşılıklı yüklediği ödevler var. Biz kendi üzerimize düşeni yapmak için hazırız. Sizlerden de ricamız iyi birer avukat olmak için bizim çabalarımıza karşılık vermenizdir.”

“STAJ DÖNEMİMİZ YOĞUN GEÇECEK”

Baro Başkanı Av. Semih Gökayaz’ın, Uyum Bürosu hakkında bilgi vermesi ve tanıtım videosunun gösteriminin ardından, Staj Eğitim Açılış Programı, Adana Barosu Saymanı ve Staj Komisyonu Koordinatörü Av. V. Mert Kuşdemir komisyon üyelerini stajyer avukatlara tanıtmasıyla devam etti. Av. V. Mert Kuşdemir, yaptığı konuşmada “Staj dönemimiz yoğun geçecek. Dolu dolu bir eğitim süreci planladık. İlk etapta 12 saat, ikinci etapta 80 saat, 50’şer kişilik gruplar halinde eğitim vereceğiz. Bunun haricinde sertifikalı eğitim programlarımız olacak” dedi.

“BAŞARI İÇİN KENDİNİZİ GELİŞTİRİN”

Tanışma bölümünün ardından “Avukatlık Mesleğinin Geleceği” başlıklı konferans başladı. Konferansta “Bir Mücadele Mesleği; Avukatlık” başlığıyla tebliğde bulunan Av. Hüseyin Ersöz, salondaki stajyer avukatlara önerilerde bulunurken “Ne kadar çok içtihat araştırırsanız, ne kadar çok kendinizi geliştirirseniz, ne kadar çok mevzuatla ilgili birikim oluşturursanız ve bununla beraber hitabet sanatınızı geliştirirseniz o kadar başarılı olursunuz. Danışmaktan ve sormaktan hiçbir zaman çekinmeyin. Meslek büyükleriyle diyalog kurun.” dedi. Av. Ersöz konuşmasının devamında şunları söyledi: “En büyük ceza dosyasıyla CMK’dan gelen en basit dosya arasında en küçük bir fark gözetmeksizin işlem yapmalısınız. Müvekkilinizin menfaatlerini bu çerçevede savunmalısınız. Hukuku ve mevzuatı bilmek çok önemli. Hukuku ve mevzuatı bilmiyorsanız, kanunu bilmiyorsanız, uygulamayı bilmiyorsanız, örneğin o tutanağın altına şerh düşebileceğinizi bilmiyorsanız, şerh düşemezsiniz.”

“TÜRKİYE’Yİ ALMANYA’YLA KARŞILAŞTIRIN”

Daha İyi Yargı Derneği Kurucu Başkanı Av. Mehmet Gün ise “Avukatlık Mesleğinin Geleceği ve Türk Yargı Reformu” başlıklı tebliğinde Türkiye’nin gelişmesinde özellikle genç avukatlara önemli görevler düştüğünü vurguladı. Av. Mehmet Gün, “Güzel bir gelecek hazırlamamız gerekiyor. Geleceğin biz neresindeyiz? Ne kadar fırsatlarımız var? Potansiyelimiz ne? Türkiye’yi birçok ülkeyle karşılaştırırlar. Ama ben size Türkiye’yi Almanya’yla karşılaştırmanızı öneriyorum. Asla ‘Biz Almanya gibi olamayız’ demeyin. BioNTech aşısını geliştiren Uğur Şahin ve Özlem Türeci, Almanya ekonomisini yüzde 0,5 büyüttükleri için madalya aldılar. Onun için ‘Biz Almanya olamayız’ demeyin.” dedi. Av. Gün konuşmasının devamında şöyle konuştu: “Türkiye’de halkın genel sorunu işsizlik, gelir, refahtır. Bunlar birinci sıradadır. Refahı artırması gereken iş dünyasının bir numarası hukukun üstünlüğü ve yargı bağımsızlığı. Gelin görün ki bunu kapalı kapılar ardında konuşan insanlar, ortalığa çıkıp konuşamıyorlar.”

Soru-cevap bölümüyle devam eden konferansın ardından Av. Hüseyin Ersöz ve Av. Mehmet Gün’e teşekkür plaketi verildi.

 

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,35% 0,15
  • EURO

    34,93% -0,09
  • GRAM ALTIN

    2322,96% 0,18
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.3 ° / 15.7 ° Güneşli