Adana ESOB Başkanı
EKONOMİ 23.02.2021 10:54:00 987 0

Adana ESOB Başkanı'ndan esnafa uyarı

Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (Adana ESOB) Başkanı Niyazi Göger,  toplam 4 bin 905 esnafın gelir kaybı desteğine başvurmadığını açıkladı

Başvuruların Mart ayı sonuna kadar devam ettiğini belirten Başkan Niyazi Göger, şartları uyan esnaf ve sanatkarları başvurularını yapmaları konusunda uyardı.

Cumhurbaşkanı kararı kapsamında Covid-19 pandemisinden olumsuz etkilenen ticari işletmelere 3 ay süreyle ödenmek üzere aylık bin Türk Lirası gelir kaybı desteği verilmesi ve büyükşehir olan illerde aylık 750 Türk Lirası, diğer illerde ise aylık 500 Türk Lirası tutarında kira desteğinde bulunulması kararlaştırılmıştı. Ticaret Bakanlığı kanalıyla verilen destekler için başvurular devam ederken Adana ESOB Başkanı Niyazi Göger ve İl Ticaret Müdürü Adnan Ekiz’in koordinesinde yürütülen çalışmalar neticesinde Adana’da 4 bin 905 esnafın gelir kaybı desteği için başvuru yapmadığı tespit edildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Birlik Başkanı Niyazi Göger, başvuru süresinin 31 Mart’a kadar uzatıldığını hatırlatarak, destekten faydalanmak isteyen esnafa en kısa sürede başvuru yapmaları çağrısında bulundu.

 

FIRSATI KAÇIRMAYIN

Başkan Niyazi Göger, “Pandemi nedeniyle ekonomik olarak zor bir dönemden geçtiğimiz şu dönemde devletimizin sağladığı gelir kaybı ve kira yardımı desteği esnaf ve sanatkarımıza bu sıkıntılı günlerinde rahat bir nefes aldırdı. Adana’da esnaflarımızın büyük çoğunluğu, hibe şeklindeki her iki destekten de büyük ölçüde faydalandı. Ancak İl Ticaret Müdürlüğüyle yaptığımız çalışmalar neticesinde tüm şartları uyduğu halde 3 bin 114 esnafımızın başvuru yapmadığını, uygun şartları taşıyan ancak herhangi bir meslek odasına kaydı bulunmayan bin 791 esnafımızın da başvuruda bulunamadığını tespit ettik” dedi.

Şartları taşıyan işletme sahiplerinin başvuru fırsatını kaçırmamalarını tavsiye eden Başkan Niyazi Göger, “Şartları uyan işletme sahipleri ile meslek odalarına kayıtları bulunmayan işletme sahiplerinin ilgili meslek odalarına kayıtlarını yaptırarak başvurularını yapmaları halinde ilimizde faaliyette bulunan esnaf ve sanatkarlarımıza toplamda 14 milyon 715 bin TL ödeme yapılacaktır” diye konuştu.

 

BAŞVURULAR DEVAM EDİYOR

Ticaret İl Müdürü Adnan Ekiz ise, 31 Aralık 2020 tarihi itibarı ile e-devlet üzerinden elektronik ortamda alınmaya başlayan destek başvurularının devam ettiğini hatırlatarak, “Bahse konu desteklerden; 14 Aralık 2020 tarihinden önce vergi mükellefiyetini tesis ettirenler. Esnaf ve sanatkar siciline kayıtlı olan vergiden muaf esnaf ve sanatkârlar. Faal olan ve ticari kazançları basit usulde tespit edilenler. Faal olan ve işletme hesabı esasına veya bilanço esasına göre defter tutanlardan “esas faaliyet konusu” Bakanlık tarafından desteklenen NACE kodları arasında yer alan esnaf ve sanatkârlar ile gerçek kişi tacirler. Kira desteği için işyeri kira olanlar faydalanabilmektedir” diye konuştu.

(CO)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Harb-İş,“Ücretler yeniden düzenlenmeli “

"YENİLENEBİLİR ENERJİ NASIL TÜRKİYE’NİN ELEKTRİK ÜRETİM KAYNAĞI OLABİLİR"

"Bağımsız olmayan bir Kurulun vereceği karar tartışılır!"

MB Başkanı’ndan enflasyonla ilgili “yol haritası” mesajı

Türkiye, dünya lideri

“İş dünyasının finansmana erişimi kolaylaştırılmalıdır”

TOYP BAŞVURULARINDA SON TARİH 31 AĞUSTOS

Türk Telekom’un “Dijital Türkiye: Yeni Bir Gelecek” temalı Faaliyet Raporu’na 3 ödül

Türkiye’de dijital bankacılığa ilgi artıyor

R+T TURKEY FUARI’NDA HEDEF UZAK PAZARLAR

“TOPLU SÖZLEŞME TİYATROSU SONA ERDİ”

“DEPREM DEĞİL BİNA ÖLDÜRÜR”

Ekonominin kalbi TOBB'da attı

"Emlak zenginleri İstanbul depremi sonrası fakir kalabilir"

Şahin Bilgiç, TOBB Ekonomi Şurası’na katıldı, üyelerinin taleplerini iletti

Dünyaca ünlü çekirdeksiz Sultani üzümde hasat başladı

DÜNYA TAHIL PİYASASINA ‘TAHIL KORİDORU’ ETKİSİ

MYK VE ADASO ARASINDA YETKİLENDİRME PROTOKOLÜ İMZALANDI

"Her 100 kişiden 90’ı Su Yalıtımı Yönetmeliği’nden önce yapılan binalarda oturuyor"

R+T TURKEY FUARI’NDAN İHRACAT SEFERBERLİĞİ

"KRUVAZİYER YOLCU SAYISI % 66,7 ARTTI, FIRSATI İYİ DEĞERLENDİRMELİYİZ"

  • BIST 100

    9548,57%0,19
  • DOLAR

    32,49% 0,16
  • EURO

    34,80% 0,25
  • GRAM ALTIN

    2487,88% 1,05
  • Ç. ALTIN

    4157,48% -1,05
  • Perşembe 31.6 ° / 17.1 ° Güneşli
  • Cuma 24.9 ° / 15.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false