YAZARLAR

  • BIST 100

    108.786%-0,08
  • DOLAR

    5,8138% 0,47
  • EURO

    6,4347% 0,52
  • GRAM ALTIN

    272,82% 0,38
  • ÇEYREK ALTIN

    450,153% 0,38

Adana

09.12.2019

  • İMSAK 06:07
  • GÜNEŞ 07:33
  • ÖĞLE 12:36
  • İKİNDİ 15:08
  • AKŞAM 17:29
  • YATSI 18:49
  • Pazartesi 16 ° / 7 ° Bulutlu
  • Salı 17 ° / 8 ° Parçalı bulutlu
  • Çarşamba 16 ° / 9 ° Fırtına

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

AB'den Türkiye-Libya arasındak mutabakat zaptının açıklanması istendi

AB,"Bu mutabakat zaptının içeriğiyle ilgili olarak daha fazla netleştirilmesi gereken husus vardır. Metnin, gecikmeden Avrupa Birliği’ne bildirilmesini bekliyoruz."

Doğu Akdeniz’deki durumla ilgili olarak Birlik Sözcüsü tarafından yapılan açıklamadfa şu ifadelere yer verildi:
"Türkiye tarafından Ege Denizi de dahil Doğu Akdeniz’de atılan son adımlarla ilgili olarak Avrupa Birliği, Yunanistan ve Kıbrıs’la tam bir dayanışma içindedir. En son Haziran 2019’da olmak üzere, Avrupa Birliği Konseyi’nce ve Konsey kararlarında da defalarca vurgulandığı üzere, Türkiye’nin tüm AB üyesi devletlerin egemenliğine ve egemen haklarına saygı göstermesi gerekmektedir.
Türkiye ile Libya arasında, deniz yetki alanlarının sınırlandırılmasına dair [imzalanan] 27 Kasım 2019 tarihli ikili “Mutabakat Zaptı’ kamuya açıklanmamıştır. Bu mutabakat zaptının içeriğiyle ilgili olarak daha fazla netleştirilmesi gereken husus vardır. Metnin, gecikmeden Avrupa Birliği’ne bildirilmesini bekliyoruz.
Uluslararası deniz hukukuna, iyi komşuluk ilişkileri ilkesine ve tüm komşu kıyı devletlerinin adalarının yarattıkları da dâhil olmak üzere deniz yetki alanları üzerindeki egemenliğine ve egemen haklarına saygı gösterilmesi zorunludur. Uluslararası toplumun tüm üyeleri bu ilkelere riayet etmeli ve bölgesel istikrar ve güvenliği tehlikeye sokabilecek adımlardan kaçınmalıdır."(VŞ)

Haber Kaynak : HABER MERKEZİ