TÜRK EĞİTİM DERNEĞİ’NDEN EĞİTİMDE FIRSAT EŞİTLİĞİ ÇAĞRISI
EĞİTİM 30.11.2021 11:29:00 1070 0

TÜRK EĞİTİM DERNEĞİ’NDEN EĞİTİMDE FIRSAT EŞİTLİĞİ ÇAĞRISI

Tüm dünyada #GivingTuesday olarak bilinen #PaylaşmaGünü'nde TED “1000 Turna 1 Umut” Kampanyasıyla herkesi sürdürülebilir bir gelecek için harekete geçmeye çağırdı

30 Kasım'da bağış toplama rekorunu kırmak isteyen TED, eğitimde fırsat eşitliğinin sağlanabilmesi hedefine doğru tüm kurum ve şirketleri “Biz de Varız!” demeye çağırdı.

“24 saat içinde hayır kurumları için çevrimiçi olarak en yüksek tutar” dünya rekoruna sahip olan uluslararası kampanya #GivingTuesday'in Türkiye ayağı olarak bilinen ve bu yıl 30 Kasım 2021'e denk gelen #PaylaşmaGünü, hayırseverliği teşvik etmek, cömertliği kutlamak ve paylaşım kültürünü çoğaltmak amacıyla Türkiye'de bu yıl ikinci kez düzenleniyor.

Türkiye'nin eğitim alanında hizmet veren en köklü sivil toplum kuruluşlarından Türk Eğitim Derneği (TED), Türkiye'de eğitimde fırsat eşitliğine katkı sunarak sürdürülebilir bir geleceği hep birlikte inşa etme vizyonuyla “1000 Turna 1 Umut Kampanyası” kapsamında #PaylaşmaGünü'nde rekor tutarda bağış toplamayı hedefliyor.

30 Kasım 2021 #PaylaşmaGünü'nde, 1000 Turna 1 Umut Kampanyası kapsamında sanatçı ve heykeltıraşların eserlerinden satın alarak, TED Tam Destek Bursu hesabına bağış yaparak ya da Trendyol'dan satışa sunulan turna defterleri, origami setleri ve turna tişörtlerinden satın alarak TED'in çağrısına destek olabilirsiniz.

Binlerce turna kuşu eğitimde fırsat eşitliği için kanatlanıyor

Kurulduğu ilk günden beri başarılı ancak imkânları kısıtlı çocukların eğitimini destekleyen ve Türk eğitim sistemine bilimsel katkılar sunma vizyonuyla çalışmalarını yürüten TED 1000 Turna 1 Umut Kampanyası'nı Canon, Doğkar Tekstil, Arkadaş Kitabevi ve eserleriyle destek veren gönüllü ressam ve heykeltıraşların desteğiyle yürütüyor.

Kampanya kapsamında pek çok platformda antik çağlardan beri uğur, bereket, mutluluk, vefa, sadakat ve sevginin sembolü haline gelmiş Turna kuşu origamileri yapılıyor ve bu yolla bağış toplanıyor. Katlanan her 1000 turna için “Tam Destek Burslu” bir öğrencinin eğitim masrafı karşılanıyor. Tam Destek Bursu ile devlet okullarında okuyan başarılı lise öğrencileri, maddi desteğin yanı sıra akademik eğitimler ve sanatsal-sportif faaliyetlerle de destekleniyor. TED, üniversite sonuna kadar burs vermeye devam ettiği burslu öğrencilerinin gelişimini sürekli takip ediyor, onlara ihtiyaçlarına göre çeşitli destekler sağlamaya devam ediyor.
#PaylaşmaGünü'de 1000 Turna 1 Umut Kampanyası eserlerinden almak için https://binturnabirumut.ted.org.tr/eserler adresini ziyaret edebilirsiniz.

------------------------------------------------

Türk Eğitim Derneği Hakkında

Türk Eğitim Derneği, 1928 yılında, Atatürk'ün önderliğinde ve çoğu Cumhuriyetin kurucuları arasında yer alan isimlerin bir araya gelmesiyle kurulmuştur. Başarılı fakat olanakları sınırlı öğrencilere burslar vermeyi, yurt içinde ve dışında yabancı dilde eğitim veren okullar ve yurtlar açmayı, Türk eğitim standartlarını çağdaş seviyeye taşıyacak bilimsel platformlar oluşturmayı, eğitim sisteminin sorunları ve çözümleri konusunda toplumu bilinçlendirmeyi ve Türk eğitim politikasının oluşturulmasına katkıda bulunmayı misyon edinmiş köklü bir sivil toplum kuruluşudur. Türk Eğitim Derneği; üniversitesi, 40 okulu, temsilcilikleri, öğrenci yurtları, düşünce kuruluşu, senfoni orkestrası, okullarının mezun dernekleri ve spor kulüpleri ile faaliyet göstermektedir.

 

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

YÜREĞİR BELEDİYESİ OKULLARI YENİ DÖNEME HAZIRLIYOR

ÇOCUĞUNUZU 8 ADIMDA OKULA HAZIRLAYIN!

Birinci Sınıfa Başlayan Çocukların Okula Uyum Sürecinde Neler Yapılmalı?

BİLGİ EVLERİNE DEVAM EDEN 266 ÖĞRENCİ ÜNİVERSİTEYE YERLEŞTİ

Sınavlara Hazırlıkta Kayıt Dışı Kurumlara Dikkat!

ÇGC'DEN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜNE ZİYARET

TEV'İN 2023-24 EĞİTİM YILI BURSLARI İÇİN BAŞVURU TARİHLERİ BELLİ OLDU!

SANKO Holding’den afete dirençli şehirler için tasarım kültürüne destek

LABEB, LAİK VE BİLİMSEL EĞİTİMİ SAVUNMAK İÇİN BİR ARAYA GELİYOR

CEGEM’den büyük başarı

SANKO ÜNİVERSİTESİNDE YÜZDE 100 DOLULUK ORANI SAĞLANDI

EĞİTİM-SEN'DEN BAKAN TEKİN'E ELEŞTİRİ

Yakın Doğu Üniversitesi Yapay Zeka geliştirdi

Uzm.Eğitim Danışmanı Gülbenk: “Depremzede Çocuklarla İletişim Özveri Gerektiriyor”

Adana Gençlik Merkezi’nde Permakültür Tarım etkinliği

Prof. Dr. Arıboğan:“Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler en parlak döneminde”

BİRİZ DAYANIŞMA DERNEĞİ,DEPREMZEDELERE YÖNELİK YAZ OKULLARI VE ATÖLYE ETKİNLİKLERİ BAŞLATTI

Tercihlerini ‘son dakikaya’ bırakan üniversite adaylarına öneriler

Antakyalı çocuklara bisiklet hediye edildi

"Yeni dünya, ‘çevreye duyarlı mühendis’ler istiyor!"

Prof. Dr. Süleyman İrvan:“İletişimin popüler meslekleri etkileyicilik ve deneyimleyicilik”

  • BIST 100

    9548,57%0,19
  • DOLAR

    32,49% 0,16
  • EURO

    34,80% 0,25
  • GRAM ALTIN

    2487,88% 1,05
  • Ç. ALTIN

    4157,48% -1,05
  • Perşembe 31.6 ° / 17.1 ° Güneşli
  • Cuma 24.9 ° / 15.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false