Emek Partisi, “Yaygın 1 Mayıs kutlamaları umut verdi”
SİYASET 8.05.2021 15:19:00 500 0

Emek Partisi, “Yaygın 1 Mayıs kutlamaları umut verdi”

Emek Partisi (EMEP), Türkiye ve dünyada işçi sınıfının pandemi koşullarında kutladığı 1 Mayıs Birlik, Mücadele ve Dayanışma gününe ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Salgın ve krizin  faturasını halka kesen Erdoğan ve tek adam yönetiminin sermaye güçlerinin çıkarlarını önceleyen fırsatçılığını 1 Mayıs yasaklamaları ile de gösterdiğine dikkat çeken Emek Partisi, ekonomik, sosyal, politik saldırıları püskürtmek için birlik, mücadele ve dayanışmadan başka yol olmadığını bilen işçi ve emekçilerin fabrika ve işyerlerinde yapılan 1 Mayıs etkinliklerinin geleceğe umut verdiğini ifade etti.

“PANDEMİ KOŞULLARINDA GÜVENCELİ İŞ TALEBİ”

Koronavirüs salgını ve ekonomik kriz koşullarında, sermaye hükümetlerinin yasak ve baskıları altında gerçekleşen kutlamalara dair yazılı basın açıklaması yapan Emek Partisi Genle Yürütme Kurulu, bu yıl ki 1 Mayıs çalışmalarını “Güvenceli iş, insanca yaşam, hak ve özgürlükler için 1 Mayıs’a!” sloganını temel alarak gerçekleştirdiğini belirterek “Partimiz yerellerde emek ve demokrasi güçleriyle birlikte hareket ederek, tek adam yönetiminin sömürü ve baskı politikalarına karşı birleşik mücadelenin güç kazanması için gayret gösterdi” dedi.

“İŞÇİLER BİRLİK VE DAYANIŞMA TUTUMUNU 1 MAYIS’TA GÖSTERDİ”

Bir yanda Erdoğan hükümeti, Cumhur İttifakı ve kapitalist sömürücülerin salgını fırsata çevirme adı altında faturayı halka kesen politikaları sürerken bir yandan da buna karşı işçi ve emekçilerin mücadelesi sürdüğinün vurgulandığı açıklamada “Erdoğan ve tek adam yönetimi sermaye güçlerinin çıkarlarını önceleyen fırsatçılığını 1 Mayıs kutlamalarını yasaklayarak devam ettirdi. Kendileri kongre salonlarını ve tarikat şeyhlerinin cenazelerini lebalep doldururken, işçilerin, emekçilerin miting taleplerine izin vermediler. Ancak, ekonomik, sosyal, politik saldırıları püskürtmek için birlik, mücadele ve dayanışmadan başka yol olmadığını bilen işçi ve emekçiler, tüm baskı ve yasaklamalara rağmen bu tutumlarını 1 Mayıs’ta da gösterdiler. İşçiler ve emekçiler, işsizlik, düşük ücret, güvencesiz çalışma ve ölümle yüz yüze sömürülmeye karşı taleplerini dile getirerek, Türk, Kürt, Arap ya da yerli mülteci ayrımı yapmadan, özgün kutlama örnekleri de sergileyerek fabrika ve işyerlerini 1 Mayıs alanlarına çevirdiler” ifadelerine yer verildi.

“BÜROKRASİDEN  KURTULUP İŞÇİLERİN ÖNLERİNDE TEMEL BİR SORUMLULUK OLARAK DURMAKTADIR”

Sendikal bürokrasinin “Dostlar alışverişte görsün” diye sadece fotoğraf çektirmekten ibaret 1 Mayıs kutlamalarının da eleştirildiği açıklamada “İşte bütün bunlar tabandan gelen mücadele eğilimini bastırmak ve perdelemek için tasarlandı.  Yasaklara karşı üretimi durdurmak ve 1 Mayıs’ı adına yakışır şekilde kutlamak şöyle dursun, sendika bürokratları işçilere utanmadan “Bu ağır koşullarda en azından işiniz var” diyebilmiştir. 1 Mayıs kutlamalarının gösterdikleri üzerinden mücadeleci, sınıf sendikacılığını yeniden tartışmak ve sendikaları bürokratik yönetimlerden kurtararak işçi sınıfının mücadele araçları haline çevirmek; ileri öncü işçilerin önlerinde temel bir sorumluluk olarak durmaktadır” dedi.

(vş)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,35% 0,15
  • EURO

    34,93% -0,09
  • GRAM ALTIN

    2322,96% 0,18
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.3 ° / 15.7 ° Güneşli