Egeli firmalar sürdürülebilir inovasyon için yarışıyor
YAŞAM 27.02.2021 11:43:00 475 0

Egeli firmalar sürdürülebilir inovasyon için yarışıyor

2020 yılı Küresel İnovasyon Endeksi Raporu’na göre; Türkiye, 131 ülke arasında 51’inci sırada

 Bu sıralamada Türkiye’yi daha da yukarıya taşıyacak, girişimciliğin en güzel örneklerinin sergilendiği İnovaLİG’de firmaların inovasyon karneleri çıkarılarak, yılın şampiyonları seçilecek.  

Firmalar www.inovalig.com adresinden İnovaLİG 2020'ye ücretsiz olarak katılabiliyor. Son başvuru tarihi 31 Mart 2021.

Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkan Yardımcısı ve Ege Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Birol Celep, “Dönemin Japonya Başbakanı Shinzo Abe’nin Toplum 5.0’ı anlatan reform manifestosunda (duyurusunda) söylediği gibi; “Bugün daha önce çözemediğimiz sorunlara çözüm bulabildiğimiz, insanlık tarihinin beşinci bölümünün açılışına tanık oluyoruz. Her şeyin birbirine bağlı olduğu ve tüm teknolojilerin bütünleştiği bu çağ Toplum 5.0 çağıdır.” İşte Toplum 5.0 yeni dünyanın ta kendisi. Toplum 5.0’ın merkezindeki sürdürülebilir kalkınmanın temel felsefesinde, kurumsal yönetim algısıyla hareketle; müşterilerimizi, paydaşlarımızı, tedarikçilerimizi, üreticilerimizi, iş ortaklarımızı, çalışanlarımızı memnun ederken, toplum ve çevrenin de refahını gözetmek var. Ancak bu şekilde dünyanın sürdürülebilirliğini sağlayabiliriz.” dedi. 

Döngüsel ekonominin üzerine inşa edilen bir büyüme stratejisi 

AB’nin Avrupa Yeşil Mutabakatı kapsamında yeni karbon vergisi düzenlemesine de değinen Birol Celep şöyle sözlerine şöyle devam etti: 

“AB, Yeşil Mutabakat ile sürdürülebilir kalkınmayı; hammaddeden, üretime, tedarikçiden lojistiğe kadar her aşamada AB ile ticaret yapan herkesi ve dolayısıyla ülkemizi de doğrudan etkileyecek bir stratejiye çevirdi. 2020 dünya için bir dönüm noktası ve bütün dengelerin değiştiği bir kırılma anıydı. Çoğu insan pandemi döneminde salt karlılığı düşünerek hayatta kalmaya ya da bu durumdan kurtulmaya odaklandı. Bizim bakış açımız her zamanki gibi farklıydı. 2020, inovasyonu/yeniliği/değişimi kurum kültürü haline getirmiş, dönüştürücü liderlikte öncü olan bizler için her alanda yeni fikirlere kapılarını açtı ve kreatif bir kırılma oldu. Gerçek inovasyon budur, bakış açısıdır, farklı düşünmek ve denemektir, geleceği okumaktır, gelecekten bugüne konuşmaktır, manifestodur (duyurudur).” 

Katma değer “sosyal fayda” ile yaratılır

Katma değerli ürün üretmenin, üretilenin üstüne inovasyon eklenerek mümkün olacağını ve inovasyonun ekonomik değer yaratmaktan öte bir kavram olduğunu anlatan Celep, “sosyal fayda” vurgusu yapıyor.

“İnovasyon çevreden insan haklarına kadar dünyanın farklı yerlerinde yaşanan sorunlara kafa yorarak, yenilikçi fikirleri hayata geçirmekten, hızlı ve kolektif adımlar atmaktan geçiyor. Egeli ihracatçılar olarak dijitalleşme ve sürdürülebilirlik hamlelerimizle, yenilikler yaratma potansiyeli olan fikirler etrafında dönen, gurur duyabileceğimiz bir ekosistem inşa ediyoruz. İnovaLİG’e 2017’de Ege Bölgesi’nden 100 firma, 2018’de 124 firmamız başvururken, 2019 yılında bu sayı 162’ye yükseldi. Hedefimiz bu sayının 200’ü aşması. Her adımımızın ileriye dönük bir açılım olması lazım. Firmalarımızı güncel bir vizyon ve stratejiyle aksiyona geçmeye, sosyal fayda çerçevesinde hizmetler üretmeye davet ediyorum.” 

Yarışma detayları

2019 yılında İnovaLİG’e 61 ilden toplam 1.236 firma www.inovalig.com web sitesi üzerinden başvurdu. 

Ödüller her yıl inovasyonun 5 ana kategorisinde (İnovasyon Stratejisi, İnovasyon Organizasyonu ve Kültürü, İnovasyon Döngüsü, İnovasyon Kaynakları, İnovasyon Sonuçları) dağıtılıyor.   

İnovasyon değerlendirmesini tamamlayan her firmaya kapsamlı inovasyon değerlendirme ve kıyas analizi raporu ücretsiz olarak sunuluyor.

Şampiyon olan firmalar, her yıl Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımı ile düzenlenen Türkiye İnovasyon Haftasında ödüllerini alırken, tüm ulusal mecralarda programın ve başarılı firmaların tanıtımı yapılıyor. (CO)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Rahatlığın Adresi: Adidas

Sevdiklerimize Orkide Hediye Etmenin Anlam ve Önemi

Çocuklar da Stres Neden Olur?

“HÜKÜMLÜ VE YÜKÜMLÜLERİ TOPLUMA KAZANDIRACAĞIZ”

Prof. Dr. Sultan Tarlacı: “Yaratıcı kişiler kuralları sevmez, sınırlarda dolaşır”

Türkiye ve dünyanın ilk tescilli kadın kebapçısı

Farklı ülke numaralarından gelen WhatsApp aramalarına dikkat!

Kendinizi sürekli ‘şişman’ hissediyorsanız dikkat!

SAVAŞ MAĞDURU UKRAYNALI ÇOCUKLAR İBB’NİN MİSAFİRİ OLDU

ARI SOKMASINDA ADRENALİN OTOENJEKTÖRÜ HAYAT KURTARIYOR!

AİLENİZİ KORUMAK SİZİN ELİNİZDE!

ÖFKE KONTROLÜNDE ETKİLİ ÖNERİLER

Prof.Dr. Barış Öztürk ,”Metabolik Otofaji Diyeti İle Kilolara Elveda”

Eyvah Kayınvalidem Geliyor!

Üzüm Tüketmenin 8 Faydası!

Kedi Kumu

Yüksek sıcaklık ve güneş, sürüş güvenliğini tehlikeye atıyor

Olumsuz duygular hissedildiğinde çözüm buzdolabında değil!

VİŞNENİN FAYDALARI SAYMAKLA BİTMİYOR !

"Baharatlı yiyecekler geniz akıntısı sebebi"

10 BİNİ AŞKIN GÖRME ENGELLİYE REHBER OLAN PLATFORM: KÖRÜZ.BİZ

  • BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,25% 0,26
  • EURO

    35,08% 0,67
  • GRAM ALTIN

    2270,84% 0,79
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,51
  • Perşembe 24.1 ° / 11.6 ° Güneşli
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli