Adanalı snayicilere yeniden yapılandırma anlatıldı
AOSB´de, sanayicilere, ”6736 Sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun” anlatıldı
Tarih: 4.9.2016 13:31:18 / 177okunma / 0yorum

Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi (AOSB) Başkanlığının ev sahipliğinde, Adana Vergi Dairesi Başkanlığı ve Adana Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğü iş birliği ile sanayicilere yönelik ”6736 Sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun” hakkında bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

AOSB Seyhan Salonu´nda, sanayicilerin ve işletmelerin muhasebe birimlerinde görevli personelin katılımıyla gerçekleştirilen toplantının açılışında konuşan AOSB Denetim Kurulu Üyesi Mustafa Fidan, alacakların yapılandırılması konusunun, sanayicileri yakından ilgilendiren önemli ve hassas bir konu olduğunu belirterek, “Konuşmacılarımıza, sanayicilerimizi aydınlattıkları için şimdiden çok teşekkür ediyoruz” dedi.
Sosyal Güvenlik Kurumu Adana İl Müdürü Bilal Canbolat da, AOSB´nin ev sahipliğinde gerçekleşen toplantının amacının, 19 Ağustos 2016 tarihinde yürürlüğe giren ”6736 Sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun” hakkında hem iş dünyasını hem de kamuoyunu aydınlatmak olduğunu ifade etti.
Adana Vergi Dairesi Başkanı Ahmet Tunalı ise, kendilerine toplantı ile ilgili davet geldiğinde çok mutlu olduklarını ve katılma konusunda hiç tereddüt etmediklerini belirterek, “Uzun zamandır beklenen ve konuşulan bir kanundu. Ben bu kanunun yeterli ve düzenli bir kanun olduğu kanaatindeyim. Büyük oranda sıkıntısız bir kanun hazırlanmış” diye konuştu.
Açılış konuşmalarının ardından, SGK Sigorta Primleri Genel Müdürü Ahmet Açıkgöz ve Bağımsız Çalışanlar Daire Başkanı Ahmet Yetim tarafından kanunla ilgili sunum gerçekleştirildi.
Genel Müdür Ahmet Açıkgöz, kamu alacaklarıyla ilgili zaman zaman bazı düzenlemelerin yapıldığını belirterek, “Gerek ekonomik konjonktür gerekse firmalarımızın özel durumları nedeniyle zorda kaldıkları dönemlere ait bazı borçlarını ödeyemedikleri zamanlarda, bu ödeyemedikleri borçlar için bu kanunların çıkartıldığını görüyoruz. 2014 yılının Eylül ayında 6552 Sayılı Kanun ile kamu alacakları yapılandırılmıştı. Bu yasa kapsamında müracaat eden borçluların taksit ödemeleri bir yandan devam ediyor. Çıkarılan bu kanunun, SGK alacakları yönünden bazı avantajlı yanları var. Dolayısıyla bir önceki kanun kapsamında taksitleri olan vatandaşların da bu kanundan yararlanma imkânları olacak” dedi.
SGK´NIN YAPILANDIRMA KAPSAMINDAKİ ALACAĞI 67,7 MİLYAR LİRA
Yeni kanunla birçok kamu kurumunun alacaklarının yeniden yapılandırıldığına dikkati çeken Açıkgöz, şunları söyledi:
“Bunların önemli ayaklarından birisi de SGK alacakları. SGK alacakları kitlesel manada diğer kurumlara göre daha fazla kişiyi ilgilendiriyor. Bizim SGK olarak şu anda 9 milyon borçlumuz var. 67,7 milyar lira tutarında yapılandırma kapsamında alacağımız var. Bu nedenle SGK açısından geniş kitleleri ilgilendiren bir düzenleme. Bu alacaklarımıza baktığınız zaman; 30 Haziran 2016 ve önceki aylara ait olan borçlardan tahakkuk etmiş olması şartı var. Ve kanun yürürlüğe girdiği tarihe kadar da ödenmemiş borçlar bu kapsamda yapılandırılıyor. Esas itibarı ile sigorta primi ve buna bağlı olan diğer kurumlar adına tahsil ettiğimiz damga vergisi, eğitime katkı payları, işsizlik sigortası, Bağ-Kur primleri, isteğe bağlı sigortalar ve idari para cezaları bu kapsamda yapılandırılacak.”
CİDDİ İNDİRİMLER SÖZ KONUSU
Yapılandırma ile ciddi indirimlerin söz konusu olduğunu belirten Açıkgöz, “Borcun aslına kesinlikle bir indirim yok, bunun altını çizmek lazım. Yapılandırma kanunlarının temelinde şu vardır; hiçbir zaman borcun aslı ile oynanmaz. Asıl borç, her zaman ödenmesi gereken tutardır. Yapılandırılan rakamlar genel itibarı ile gecikme cezaları ve gecikme zamlarıdır. Bir de onlar tam prim olmadığı için idari para cezalarının asıllarıyla ilgili düzenlemeler var” diye konuştu.
Bu kanunun, peşin ödemede bir önceki 6552 Sayılı Kanun´a göre çok fazla avantaj sağladığına işaret eden Açıkgöz, “Borç aslına enflasyon rakamlarını uyguladığımız zaman bulduğumuz enflasyon rakamını peşin öderseniz, sadece enflasyon farkının yarısını tahsil ediyoruz. Çok önemli bir olay. Piyasa faiz oranlarına göre de çok uygun. Bankadan kredi çekilip ödense dahi bu anlamda bir karlılık söz konusu. Bu fırsat kaçırılmamalı” şeklinde konuştu.
SGK Sigorta Primleri Genel Müdürü Ahmet Açıkgöz, idari para cezalarında da indirimin söz konusu olduğunu belirterek, idari para cezaları ile ilgili indirimin, kanunun çıktığı tarihten önceki cezaları kapsadığını ifade etti.
GSS BORÇLULARINA DA BÜYÜK İMKÂN
Kanunun, Genel Sağlık Sigortası (GSS) borçlularına da ekstra avantajlar sağladığını ifade eden Açıkgöz, şöyle devam etti:
“Bilindiği üzere GSS uygulaması, Türkiye´de belirli bir kesim için zorunlu hale getirildi. Bu kanunda, GSS borçlusuna getirilen önemli imkânlar var. Daha önce gelir testine gitmeyen bir kişi, 2016 yılı sonuna kadar gelir testine gider, test sonucunda prim ödeme durumunda kalmaz ise geriye dönük biriken tüm borçlarını sileceğiz. Geliri çıktı diyelim, gelir düzeyine göre borcunu güncelleyeceğiz. GSS borçluları, Ocak ayı sonuna kadar yapılandırma kapsamında bize müracaat edebilirler. Bu kanunda en güzel imkân GSS borçluları için getirilmiş oldu. Bunlar, yapılandırma sonucunda borç aslını peşin veya 12 taksitte ödeyebilirler.”
36 AYA KADAR TAKSİT FIRSATI
Kanun kapsamında, peşin ödeme imkânı olmayanlar için de 36 aya kadar taksit fırsatı bulunduğunu kaydeden Açıkgöz, “İmkânlar elvermedi. Taksitle ödemek istenirse 36 aya kadar taksit fırsatı var. İki ayda bir, 18 eşit taksitte ödemek şartıyla. Elbette bunlara ödenecek bir vade farkı da söz konusu. Vade farklarımız yüksek değil, onun da altını çizelim” dedi.
Yapılandırma kanununun, borçluya getirdiği maddi imkânların yanı sıra ekstra avantajlar da sağladığını vurgulayan Açıkgöz, şunları kaydetti:
“Taksitlendirmede herhangi bir teminat istenmiyor. Tatbik edilen hacizler, ödemeler nispetinde kaldırılıyor. Yapılandırma sonrası ilk taksitin ödenmesi durumunda ‘borcu yoktur´ yazısı alınabiliyor. İcra ve haciz işlemleri durduruluyor, ta ki yapılandırmayı bozana kadar. Borcunu yapılandıranlar, teşvik uygulamalarından da yararlanabiliyor.”
BAŞVURULAR SON GÜNE KALMAMALI
Emekli olabilecek durumda olup, borçları dolayısıyla emekli olamayan Bağ-Kur sigortalıları için de Ziraat Bankası ile anlaşma yaptıklarını ifade eden Açıkgöz, “Sigortalı borcu ödediği takdirde emekli olabiliyorsa, bu borçların hepsi krediye konu olabilecek” ifadelerini kullandı.
SGK Sigorta Primleri Genel Müdürü Ahmet Açıkgöz, konuşmasının sonunda, borcunu yapılandırmak isteyenlere, başvuru için son günü beklememeleri çağrısında bulundu.
VERGİ BORÇLARININ YAPILANDIRILMASI
Toplantının ikinci bölümünde ise, Gelir İdaresi Grup Başkanı Kamil Kurt ve Adana Vergi Dairesi Tahsilat Müdürü Hasan Özkan, vergi borçlarının yapılandırılmasıyla ilgili sunum yaptı.
Gelir İdaresi Grup Başkanı Kamil Kurt, 19 Ağustos 2016 tarihi itibarı ile yürürlüğe giren 6736 Sayılı Kanun´un, borçlu olan tüm vergi mükelleflerinin faydalanabileceği biçimde hazırlandığını belirterek, “Ayrıca, kanun, vergi mükellefi olmamakla birlikte trafik para cezası gibi veya tapu harcından dolayı borcu bulunan tüm vatandaşlarımızı da kapsamaktadır. Bu nedenle tüm mükelleflerimiz veya mükellef olmamakla birlikte herhangi bir nedenle borcu olabileceğini düşünen vatandaşlarımız, vergi dairelerimize uğrayarak veya Gelir İdaresi Başkanlığımızın sitesinden vergi borcu olup olmadığını sorgulayabilirler. Vergi borcu bulunduğu takdirde internet sitemizden veya vergi dairelerimize başvuru yapmak suretiyle borçlarını yapılandırarak ödeyebilirler” dedi.
Yasanın, vatandaşın borç yükünü azaltıp, taksitler halinde ödenmesine imkân verdiğini kaydeden Kurt, şöyle devam etti:
“Yine vergi ihtilaflarının sulh yoluyla sonlandırılması yer alıyor. Vergi incelemelerinde tespit edilen vergilerin dava yoluna gidilmeksizin ödenmesi amaçlanıyor. Matrah ve vergi artırımına ilişkin vergi incelemesi amaçlanıyor. Yurt içi ve yurt dışı bazı varlıkların milli ekonomiye kazandırılması amaçlanıyor. Maliye Bakanlığı, Sosyal güvenlik kurumu, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, il özel idareleri ve belediyelerin borçları yasa kapsamında yapılandırılabilecek. Yine Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına, Orman Genel Müdürlüğüne ve odalara olan borçlar da yapılandırılıyor. Tüm vergiler, kanun kapsamında yapılandırılabiliyor. Bu vergilere ait gecikme zamları, idari para cezaları yasa kapsamında yapılandırılabilecek. Alacak türleri açısından; askerlik, trafik cezaları, seçim nüfus para cezaları, karayollarından kaçak geçişler ve RTÜK kapsamındaki cezalar da bu kapsama giriyor.”
AOSB´DEN KONUŞMACILARA PLAKET
Soru-cevap bölümü ile devam eden toplantının sonunda; AOSB Yönetim Kurulu Üyesi Hikmet Aslan, Sigorta Primleri Genel Müdürü Ahmet Açıkgöz ve Bağımsız Çalışanlar Daire Başkanı Ahmet Yetim´e; AOSB Denetim Kurulu Üyesi Mustafa Fidan da Gelir İdaresi Grup Başkanı Kamil Kurt ve Adana Vergi Dairesi Tahsilat Müdürü Hasan Özkan´a toplantıya katkılarından dolayı teşekkür plaketi verdi. (VŞ)










Kaynak: İHA

Okuyucu Yorumları (0 yorum)
Adınız Soyadınız *
Güvenlik *
Yenile
 
Yorumunuz *
Özden: "Ağbey Adana herkese kazandırır"
Özden: "Ağbey Adana herkese kazandırır"
Girişimcilik Ekosistemi Derneği (GED) Başkanı Esra Özden, Adana´nın 23 kente liderlik yapabilme fırsatı bulunduğunu bunun iyi değerlendirilmesi gerektiğini söyledi
Vergi borcu olanlar dikkat! Müraacatlar başladı
Vergi borcu olanlar dikkat! Müraacatlar başladı
TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Bilgiç, tüm kesimleri ilgilendiren, vergi borcu yapılandırmasına yönelik müracaatların başladığını ve en az 40 milyar liralık gelir beklendiğini söyledi
 FISTIK ÜRETİCİLERİNİN EN BÜYÜK SORUNU DEPOLAMA
FISTIK ÜRETİCİLERİNİN EN BÜYÜK SORUNU DEPOLAMA
Ceyhan Ziraat Odası Başkanı Muhammet Bulut: "Depolama yapan üretici fıstığı hak ettiği fiyattan satar"
"İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği"nin tüm boyutları 3 gün Adana´da tartışılacak
"İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği"nin tüm boyutları 3 gün Adana´da tartışılacak
TMMOB Makina Mühendisleri Odası tarafından 2 yılda bir düzenlenen İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Kongresinin 9.´ncusu 6-8 Nisan 2017 tarihleri arasında Adana´da Çukurova Üniversitesi Mithat Özsan Amfisi´nde yapılacak
Dünya´da ve Türkiye´de küçük otellere ilgi artıyor
Dünya´da ve Türkiye´de küçük otellere ilgi artıyor
Türkiye Küçük Oteller Derneği Genel Başkanı Mehmet Çelik, "Devletten beklentimiz teşviklerin artırılması" dedi
İhracatçı DFİF desteği bekliyor
İhracatçı DFİF desteği bekliyor
Seyhan Ziraat Odası İkinci Başkanı Cahit İncefikir, ihracatçıya verilen prim desteğinin dolaylı olarak üreticiye de yansıdığını belirterek, Destekleme ve Fiyat İstikrar Fonu (DFİF) kaynaklı ihracat primlerinin bir an önce ödenmesi gerektiğini belirtti.
Adana´da atık lastikler ekonomiye geri kazandırılıyor
Adana´da atık lastikler ekonomiye geri kazandırılıyor
Adana Büyükşehir Belediyesi, ekonomik ömrünü tamamlamış taşıt lastiklerini toplayıp, granül şekle getirilerek, asfalt, halı saha ve yumuşak park zemini hammaddesi olarak kullanımını sağladı
Rekolte düşük, beklenti büyük
Rekolte düşük, beklenti büyük
Fındıkta bu yıl rekolte kaybı olduğunu söyleyen fındık üreticisinin fiyat beklentisi devam ediyor. Dünyanın fındık ihtiyacının yaklaşık yüzde 70´lik oranını karşılayan Karadeniz´de üretici emeğinin karşılığını almak istiyor.
 Adana´da yer fıstığı hasat şenliği
Adana´da yer fıstığı hasat şenliği
Adana İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından, Karataş İlçesi Tabaklar mevkiinde Yer Fıstığı Hasat Şenliği düzenlendi.
ATİLLA MENEVŞE, “YENİ ADANA GAZETESİ ADANA´NIN MARKASIDIR”
ATİLLA MENEVŞE, “YENİ ADANA GAZETESİ ADANA´NIN MARKASIDIR”
Adana Ticaret Odası (ATO) Başkanı Atilla Menevşe, Yeni Adana Gazetesi´nin Adana´nın marka değeri olan bir gazete olduğunu söyledi
YENİ ADANA GAZETESİ´NDEN İŞKUR´A ZİYARET
YENİ ADANA GAZETESİ´NDEN İŞKUR´A ZİYARET
İŞKUR Adana İl Müdürü Haşim Meydan, İşbaşı eğitim programı ile en az 2 sigortalı çalıştıran işverenlerin İŞKUR´a başvurması halinde, hiçbir gider ödemeden istediği nitelikte elamanı kendilerinin yetiştireceğini söyledi
Sütçü,  “Üreterek büyük devlet olunur”
Sütçü, “Üreterek büyük devlet olunur”
AOSB başkanı Bekir Sütçü, “Ülkemizin geleceği, çocuklarımızın yarınları için üretmeye devam edeceğiz. Yarınların, bugünden çok daha güzel olacağına yürekten inanıyoruz” dedi.
Yeniden yapılandırma yürürlüğe girdi
Yeniden yapılandırma yürürlüğe girdi
Bazı alacakların yeniden yapılandırılmasına ilişkin kanun Resmi Gazete´de yayımlandı
YENİ ADANA GAZETESİ´NDEN KOSGEB´E ZİYARET
YENİ ADANA GAZETESİ´NDEN KOSGEB´E ZİYARET
Geçen yıl KOSGEB İl Müdürlüğü´ne atanan Hüseyin Şen´e hayırlı olsun ziyaretinde bulunan Fehmi İnceoğlu ve Şahin, KOSGEB tarafından uygulanan Girişimcilik Destek Programı hakkında görüş alış-verişinde bulundular. Ziyarette Yeni Adana Gazetesi ile yan mecraı olan Çukurova Deltası ve Ekonomiye Bakış ve Yeni adana gazetesi web sitesi hakkında ile bilgiler verildi
Adana istihdamda 8. sırada
Adana istihdamda 8. sırada
BİNİN ÜZERİNDEKİ İŞÇİ ÇALIŞTIRAN FİRMA SAYISI 6:Adana´da çalışan sayısının yüzde 82,4´ü Kobi niteliğindeki firmalarda yüzde 17,6 sı ise büyük ölçekli firmalarda istihdam ediliyor. SGK verilerine göre Adana´da 1000 ve üzerinde personel istihdamı sağlayan altı adet büyük ölçekli firma bulunuyor
DİSK´TEN BES´E TEPKİ
DİSK´TEN BES´E TEPKİ
DİSK Çukurova Bölge Temsilcisi H. Yaşar Gündoğdu, “Zorunlu BES uygulamasına hayır” diyen DİSK, bu talebi işçilerin 3 Acil Talebinden biri olarak ilan etmiştir" dedi
 Adana´da traktör sayısı 49 bin 488´i buldu
Adana´da traktör sayısı 49 bin 488´i buldu
Tüm Türkiye´de 2015 Haziran ayında 1 milyon 659 bin 162 adet olan traktör sayısının 2015 yılı sonunda 1 milyon 695 bin 152 adede yükseldiği, Mayıs ayında 1 milyon 724 bin 341, Haziran ayında ise 1 milyon 729 bin 938 adede ulaştığı bildirildi.
 “ISS Türkiye, Adana´da 750 Yeni İstihdam Hedefliyor”
“ISS Türkiye, Adana´da 750 Yeni İstihdam Hedefliyor”
ISS Türkiye Tesis Yönetim Hizmetleri Genel Müdürü Hüseyin Çoban, “Danimarkalı ISS, tesis yönetim sektöründe 25 yıllık geçmişi ile çalışmalarına Adana´da devam ediyor"dedi.
SABANCI HOLDİNG´DEN KAR AÇIKLAMASI
SABANCI HOLDİNG´DEN KAR AÇIKLAMASI
Sabancı Holding CEO´su Zafer Kurtul, 2016 yılının ilk yarısında 1 milyar 800 milyon liralık yatırım yapıldığını ve aynı dönemde net karlarının 1 milyar 353 milyon lira olarak gerçekleştiğini bildirdi
 Adana´da 9 bin 700 ton bal rekoltesi bekleniyor
Adana´da 9 bin 700 ton bal rekoltesi bekleniyor
Adana Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Muhammet Ali Tekin, 8 bal işleme ve paketleme tesisi bulunan Adana´da bu yıl 470 bin kovandan 9 bin 700 ton bal elde edilmesinin beklendiğini söyledi
İşte İllere Göre Karpuz Üretimi
İşte İllere Göre Karpuz Üretimi
Türkiye´de geçen yıl ekilen 935 bin 458 dekar alanda 3 milyon 918 bin 558 ton karpuz üretildi. Adana, Antalya, İzmir ve Diyarbakır en fazla karpuz üretilen iller oldu.
Hayvan yemine milli çözüm: Kabak
Hayvan yemine milli çözüm: Kabak
Bir öğretmen ve bir veterinerlik fakültesi öğrencisi bal kabağındaki şeker oranını düşürerek hayvan yemi yaptı
Adana bal üretiminde 3.oldu
Adana bal üretiminde 3.oldu
Türkiye´de bal üretimi 2015 yılında bir önceki yıla oranla yüzde 4 oranında artarak 107 bin 665 tona yükseldi. En ballı iller ise Ordu, Muğla ve Adana oldu
Üreticilerle Hibe Sözleşmeleri İmzalandı
Üreticilerle Hibe Sözleşmeleri İmzalandı
KKDP Kapsamında Bireysel Sulama Sistemlerinin Desteklenmesi Programında Hibe Almaya Hak Kazandılar
BAŞYAZI VE GÜNÜN YORUMU Çetin Remzi YÜREGİR
ÜÇ NOKTA SATIRBAŞI
EKONOMİYE BAKIŞ
Nurettin ÇELMEOĞLU - BİRAZ GÜL BİRAZ DİKEN
Nurettin ÇELMEOĞLU - BİRAZ GÜL BİRAZ DİKEN
KIŞ KAPILARA YAKLAŞTI KANSERLE SELAMLAŞTI
Birgül Ayman GÜLER
Birgül Ayman GÜLER
“DİLİ TÜRKÇEDİR”: BU İFADEDE 3 SIFAT VAR
Cumali KARATAŞ
Cumali KARATAŞ
Bereketli Topraklardan -1- MÜZİK PEDAGOGU HACI
Zeynep Kural-İNCE DOKUNUŞLAR
Zeynep Kural-İNCE DOKUNUŞLAR
BÜYÜLÜ PERDE
Ali MARALCAN- EMEKLİ KURMAY ALBAY
Ali MARALCAN- EMEKLİ KURMAY ALBAY
19 EYLÜL GAZİLER GÜNÜ BÜYÜK TÜRK MİLLETİNE VE KAHRAMAN TÜRK ORDUSU İLE EMNİYET MENSUPLARINA KUTLU VE MUTLU OLSUN
Ahmet ERDOĞDU
Ahmet ERDOĞDU
KURTULUŞ SAVAŞI GÜNLERİ (8)
TURUNCU ADAM - Mahmut REYHANİOĞLU
TURUNCU ADAM - Mahmut REYHANİOĞLU
SÜPERLİĞİN ADI DEĞİŞMELİ
Ahmet  DUMAN
Ahmet DUMAN
İmajınızı nasıl alırdınız? Ya da, Türkiye Bu Görüntüyü Hak ediyor mu?
Süreyya KÖLE - YANSIMALAR
Süreyya KÖLE - YANSIMALAR
ÜZÜNTÜYE CEZA
Mustafa Gazalcı -"Öğretmenin Not Defterinden"
Mustafa Gazalcı -"Öğretmenin Not Defterinden"
GÜNEŞLİ GÜZEL GÜNLER DİLEĞİYLE…
M. Ziya YERGÖK
M. Ziya YERGÖK
17 NİSAN ‘´KİTAP HEDİYE GÜNÜ´´
Cihat OVALI ADANA´DA FUTBOL
Cihat OVALI ADANA´DA FUTBOL
GÜNDÜZ İLE GECE GİBİ
İlhan ALPER
İlhan ALPER
BİR ADANA KLASİĞİ YILMAZ GÜNEY
Prof. Dr. İbrahim ORTAŞ,
Prof. Dr. İbrahim ORTAŞ,
PAZAR GÜNLERİ BEYNİMİ BESLEME GÜNÜMDÜR
OKUR KÖŞESİ
OKUR KÖŞESİ
BAYRAM MI GELMİŞ?
Cezmi DOĞANER
Cezmi DOĞANER
CHP SOLDA (MI?)
TANSEL ÇÖLAŞAN
TANSEL ÇÖLAŞAN
OHAL
Av.Cemil DENLİ
Av.Cemil DENLİ
“ARTIK MECLİS VAR !”
Düşler Düşünceler-Tekgül Arı
Düşler Düşünceler-Tekgül Arı
Okur Hareketi
Hasan GÜNEŞ- İLK ADIM
Hasan GÜNEŞ- İLK ADIM
ÖZGÜVEN VE EĞİTİM
Hüseyin ÖZBEK
Hüseyin ÖZBEK
ÜÇÜNCÜ BALKAN BOZGUNU DAYATMASINA HAYIR
Saniye Akay Demirel
Saniye Akay Demirel
Bir Gün Tek Başına
Zekai BULUÇ
Zekai BULUÇ
ÇİFTÇİ-SEN GENEL BAŞKANI : TARIM BAĞIMSIZ DEĞİLSE MİLLİ OLAMAZ !
Can UĞURATEŞ-Sırası Geldikçe
Can UĞURATEŞ-Sırası Geldikçe
DERİNLİKTE HAREKÂT
Mahmut TEBERİK- AYRAÇ
Mahmut TEBERİK- AYRAÇ
İşverenlere Önemle Duyurulur!
Yılmaz AYDOĞAN / BÖYLE GİTMEZ!
Yılmaz AYDOĞAN / BÖYLE GİTMEZ!
CANLI HAYVAN KAÇAKÇILIĞI NASIL ÖNLENİR? (2)
Vahit ŞAHİN
Vahit ŞAHİN
BİR ´KANDIRILDIK VAKASI´ DAHA
Ahmet YAHŞİ
Ahmet YAHŞİ
TUFANBEYLİ´DE NELER OLUYOR ?
AZ ve  ÖZ A.AKDAMAR
AZ ve ÖZ A.AKDAMAR
BİRİ ANLATSA!...
Başlangıç Tarihi
Bitiş Tarihi
Bugün
16 °C
Pazartesi
14 °C
Salı
15 °C
Çok Okunanlar
Çok Yorumlananlar
ÜÇ NOKTA SATIRBAŞI

/resimler/2016-2/23/1416139429844.jpg

PTT. 1. LİG

ADANA`DA NÖBETÇİ ECZANELER

/resimler/2015-5/28/1255038362873.jpg

ADANA İLİ ÖNEMLİ TELEFONLAR

/resimler/2016-3/22/1515302901917.jpg