YENİ ADANA GAZETESİNİN KURULUŞ YILDÖNÜMÜ KUTLAMA YAZILARI

YENİ ADANA GAZETESİNİN KURULUŞ YILDÖNÜMÜ KUTLAMA YAZILARI

Yeni Adana gazetesinin Yeni Türkiye´de sağlam bir harcı var. Fransız işgalindeki Adana´da yayımlanma olanağı kalmayınca Toroslara çekilmiş ve olağanüstü zor koşullarda bağımsız bir Türkiye´nin yaratılmasında canla başla çalışmıştır.

YENİ ADANA GAZETESİNİN KURULUŞ YILDÖNÜMÜ KUTLAMA YAZILARI

/resimler/2015-12/29/1350184453374.jpgYeni Adana gazetesinin Yeni Türkiye´de sağlam bir harcı var. Fransız işgalindeki Adana´da yayımlanma olanağı kalmayınca Toroslara çekilmiş ve olağanüstü zor koşullarda bağımsız bir Türkiye´nin yaratılmasında canla başla çalışmıştır. Yeni Adana, yalnız ulusalcı değil, aynı zamanda halkçı bir gazetedir. Bu gazetenin Kurtuluş Savaşı yıllarına ilişkin koleksiyonunu büyük bir hayranlıkla inceledim ve Kurtuluş Savaşı Günlüğü kitabımda ondan bir hayli alıntı yaptım. Umarım eksiksiz bir koleksiyonu yapılabilmiştir. 

Yeni Adana´yı çıkaranların serüveni, gazeteciliğin sıradan bir haber verme işi olmadığını, bağımsızlığın, demokrasinin gerçekleşmesinde gazetecilerin öncü bir rol oynayabileceğini kanıtlıyor. Günümüz basınını ile karşılaştırıldığında Yeni Adana, altından ödülleri hak ediyor. Gazetenin bu güne kadar yaşatılması da onu çıkaranların mesleklerinde ne kadar dirençli ve istekli olduğunu kanıtlıyor. 

Yeni Adana´ya bütün yüreğimle daha uzun ömürler dilerim. 
Zeki Sarıhan (Araştırmacı-yazar)

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

/resimler/2015-12/29/1351436173739.jpgYeni Adana Gazetesinin 98. kuruluş yıldönümünü içtenlikle kutluyorum. Yüzyıla yakın bir süreden beri yayınlanan Yeni Adana Türkiye´nin en köklü gazetelerinden biri olmuş ve daima ülke ve dünya sorunlarını Türkiye´nin çıkarları doğrultusunda, Atatürk ilkelerine ve Cumhuriyetin değerlerine bağlı olarak dile getirmiştir. 

Yeni Adana bugün de, Sayın Çetin Remzi Yüreğir´in yönetiminde aynı çizgiyi başarıyla sürdürmekte ve okuyucuları için değerli bir bilgi kaynağı olmaktadır.

Yeni Adana´nın ülkemizin başka kentlerinde de aynı doğrultuda yayın yapan gazetelerimiz için bir rehber ve esin kaynağı olmasını diliyorum.
                                                     
Onur Öymen
Emekli Büyükelçi

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sayın Erdoğdu,

/resimler/2015-12/29/1352474925010.jpgYeni Adana Gazetesi´nin 98. Kuruluş yıldönümünü içten kutluyor ve başarılarının artarak devamını gönülden diliyorum. Yerel bir gazeteyi yüzyılın eşiğine taşımada ilk günden başlayarak emeği geçmiş tüm çalışan, yazan ve yöneten kadroları da gönülden kutluyorum ve bu uzun yol boyunca yaşamdan ayrılmış olanları da saygı ile anıyorum. İllerinin gazetelerini yüzyıla yaklaşan süre ile destekleyen Adana halkına da teşekkür ve saygılarımı sunuyorum. 

Hikmet Uluğbay  

 

 


Haber Kaynak : ÖZEL HABER

CHP´li Barut´tan gazetemize 101. Yayın yılı ziyareti

?Yeni Adana Gazetesi Milli mücadelenin temel taşıdır?

YENİ ADANA´NIN 101.YILINI KUTLADILAR

Yeni Adana Gazetenizin 98.kuruluş yıl dönümünü kutluyoruz..

YENİ ADANA GAZETESİNİN KURULUŞ YILDÖNÜMÜ KUTLAMA YAZILARI

?Yeni Adana, kurtuluşun habercisidir?

Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı

AHMET REMZİ YÜREGİR´İ SAYGIYLA ANIYORUZ

SÖZLÜ: ?YENİ ADANA GAZETESİ HEPİMİZ İÇİN KIVANÇ KAYNAĞI?

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,35% 0,15
  • EURO

    34,93% -0,09
  • GRAM ALTIN

    2322,96% 0,18
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.3 ° / 15.7 ° Güneşli