ADANA’DA EKİM GEÇİDİ 2021 SERGİSİ
KÜLTÜR SANAT 18.10.2021 10:52:00 1450 0

ADANA’DA EKİM GEÇİDİ 2021 SERGİSİ

Adana Büyükşehir Belediyesi 75. Yıl Sanat Galerisi’nde Özlem Uslu’nun küratörlüğünde gerçekleşen “Ekim Geçidi” sergisi 25 Ekim 2021 tarihine kadar açık kalacak.

 

 

Vahit Şahin

 20 yıl önce Gülsün Erbil tarafından başlatılan “Ekim Geçidi” sergileri devam ediyor. 20. Yılında “Ekim Geçidi 2021- Adana” Sergisi’nde 41 sanatçının eserlerinin yer aldığı, 41 yeni eser sanat izleyicilerinin beğenisine sunuldu.

“Ekim Geçidi 2021 Adana Sergisi”nin küratörü Çukurova Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Temel Sanat Eğitimi Bölüm Bölümünden Öğr. Gör. Dr. Özlem Uslu, 15 Ekim 2021 tarihinde Adana Büyükşehir Belediyesi 75. Yıl Sanat Galerisi’nde açılan sergilerin 20 yıl önce GaleriX de başladığını, Atatürk’ü ve Cumhuriyet'i kendi varlık nedeni olarak gören özgün ve özgür sanatçıların katılımıyla her geçen yıl artarak devam ettiğini söyledi.

Özlem Uslu şunları kaydetti:

“Ekim Geçidi sergileri resim, heykel, enstelasyon, seramik, video, fotoğraf, performans sanatı gibi çeşitli disiplinleri kapsayan ve birbirinden farklı söylemleri olan profesyonel ve otodidakt dünyadaki çağdaş uygarlık düzeyini yakalama çabasıyla üreten sanatçıları bir araya getirmektedir.

Galeri X’deki ilk sergiden bugüne kadar geçen süreçte 30 farklı merkezde yaklaşık eş zamanlı gerçekleşen “Ekim Geçidi” sergileri, Adana’da ilk olarak 2020 yılında gerçekleşmiş ve büyük beğeni toplamıştı. 20. Yılında “Ekim Geçidi 2021- Adana” Sergisi’nde 41 sanatçının eserlerinin yer aldığı, 41 yeni eser sanat izleyicilerinin beğenisine sunulmaktadır. Gülsün Erbil, 19 yıl önce başlayan ilk sergilerde kübizmden, minimalizme, soyut expresyonizmden, figüratif kompozisyonlara geçişler yapan sanatçıların işleri ile sergiler açılırken; bugün daha özgün, batıya odaklı olmayan, daha kavramsal, daha çağcıl sergilere dönüşmesinin kendisini heyecanlandırdığını ve bu sergilerin kendisi için övünç meselesi olduğunu belirtmektedir.

Dünyada ve ülkemizde halen etkisini sürdüren COVİD-19 pandemisi nedeniyle sergi ziyaretçilerinin salonda maske takılı halde dolaşmaları ve sosyal mesafeye dikkat etmeleri gerekmektedir. Ziyaretçi sayısı gözetilerek, yığılmaya neden olmayacak sayıda giriş ve çıkış kontrollü olarak gerçekleşmektedir. Bununla birlikte Ekim Geçidi 2021- Adana Sergisi Eser Kataloğu Adana Büyük Şehir Belediyesi web sayfasından çevrimiçi olarak görülebilecektir.”

Adana Büyükşehir Belediyesi 75. Yıl Sanat Galerisi’nde gerçekleşen “Ekim Geçidi” sergisine katılan sanatçılar şunlar: AlexRaynham, Ali Düzgün, Ali Raşit Karakılıç, Ayşegül Arcan, Banu Yücel, Berk Kaya, Bülent Salderay, ClaudiaSchmidt, Elif Hatun Kılıçbeyli, Emre Bulut, Gülsün Erbil, Hande Bilvar, İsmail Küçükbozdol, Mehmet Erim, Mine Ceranoğlu, Mine Beşen Yalçın, Musa Hatan, Mustafa Can Kızgındemir, Mustafa Serdar Üzelgeçici, Muzaffer Tire, Müge Selçuk, Müge Suel, Mükremin Şahiner, Nini Sultan Önözden, Oben Yılmaz, Özcan Ağaoğlu, Özge Usluca Erim, Özgür Eryılmaz, Özlem Uslu, Raife Tokyürek, Serap Özergin, Serap Sevim, Sibel Nur Ener, Soner Tire, Suat Dündar, Suat Karaaslan, Şansal Erdinç, Tuğba Arabalı Koşar, Yelda Gezicioğlu, Yılmaz Çıracıoğlu, Zafer Gençaydın.

Sergi 25 Ekim 2021 tarihine kadar hafta içi her gün ve Cumartesi öğlene kadar ziyaretçilerine açık olacak.

(vş)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

“STOA FELSEFESİ VE TARSUS'TA STOACILIK”KİTABI ARATOS YAYINLARI’NDAN ÇIKTI

ADANA ALTIN KOZA FİLM FESTİVALİ KISA FİLM FİNALİSTLERİ BELLİ OLDU

ADANA’DA BAĞLAMA GÜNLERİ’NİN İKİNCİSİ GERÇEKLEŞTİRİLİYOR

Düş ve Gerçek Arasında Çareli Çaresiz Çizgiler Kitabı

Sanatçı Selva Özelli Solo Sergisi ile ABD’de

“Doktordan Az Kullanılmış” bu defa bir kitap adı

HÜSEYİN SÖZLÜ, "AĞUSTOS AYI TÜRK'ÜN ZAFER AYIDIR"

İZMİT ALTIN PİŞMANİYE ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNE VERİLDİ

ALTIN KOZA FİLM FESTİVALİ ‘’BELGESEL FİLM YARIŞMASI’’ FİNALİSTLERİ BELİRLENDİ

EMEKLİLERİN YENİ ADRESİ ‘EMEKLİ KÜTÜPHANESİ’

İZMİR KULLUK İLE TANIŞIYOR

ALTIN KOZA FİLM FESTİVALİ ULUSAL UZUN METRAJ FİLM YARIŞMASI FİNALİSTLERİ BELLİ OLDU

“Soul Müziğin Diva”sı Imany, 7 Eylül’de Türkiye’de

‘ÇOK YAŞA CUMHURİYET’ ÖDÜLLÜ BESTE YARIŞMASI BAŞVURULARI İÇİN SON HAFTA!

TÜRK RESSAMLARIN LONDRA ÇIKARMASI!

YILDIZ TOZU KARAKTER ANALİZLERİ

"ZAFERİN RENGİ" GÜÇLÜ OYUNCU KADROSU İLE ÇEKİMLER İÇİN GERİ SAYIMA BAŞLADI!

Büyükşehir ve YEDAM’dan bağımlılıkla mücadelede iş birliği

AVRUPA HAREKETLİLİK HAFTASI’NDA TÜM TÜRKİYE "ŞEHRİNİ KEŞFEDECEK- GELECEK ENERJİSİNİ KORUYACAK!”

12. ULUSLARARASI İZMİT PİŞMANİYE, MÜZİK ve DANS FESTİVALİ,25-27 AĞUSTOS’TA

‘’20. GELECEĞİN SİNEMASI’’ YARIŞMASININ JÜRİ ÜYELERİ AÇIKLANDI

  • BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,25% 0,26
  • EURO

    35,08% 0,67
  • GRAM ALTIN

    2270,84% 0,79
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,51
  • Perşembe 24.1 ° / 11.6 ° Güneşli
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli