SABANCI VAKFI ADANA’NIN FARK YARATANLARINI ARIYOR
KÜLTÜR SANAT 15.11.2021 10:21:00 575 0

SABANCI VAKFI ADANA’NIN FARK YARATANLARINI ARIYOR

TOPLUMSAL SORUNLARIN BİREYSEL ÇABA VE AKTİF VATANDAŞLIK ÖRNEĞİYLE NASIL ÇÖZÜLEBİLECEĞİNE DAİR TOPLUMA İLHAM VERMEYİ AMAÇLAYAN PROGRAM, BU YIL DA TÜRKİYE’NİN FARK YARATANLARINI BELİRLEYECEK.

Sabancı Vakfı’nın 2009 yılından bu yana, toplumsal sorunlara çözümler üreten sosyal girişimcileri, aktivistleri ve değişim aktörlerini destekleyen, görünür kılan ve topluma ilham veren “Fark Yaratanlar” Programı 12 seneyi geride bıraktı. 13. sezonuna başlamaya hazırlanan programın yeni dönemdeki Fark Yaratanlarından biri olmak için 30 Kasım 2021 tarihine kadar başvuru yapılabiliyor. 

Yıllardır yüzlerce başarı hikayesinin bilinmesine destek olarak binlerce kişiye umut ve ilham veren Sabancı Vakfı Fark Yaratanlar Programı’nın çok kıymetli bir sosyal etki projesi olduğunu ifade eden Sabancı Vakfı Genel Müdürü Nevgül Bilsel Safkan, “Sosyal değişime böylesi katkı sağlayan bir projenin büyük bir etkiyle devam etmesi bizler için gurur ve mutluluk verici. ‘Fark Yarat, Hayatlar Değişsin!’ diyerek çıktığımız bu yolda bugüne kadar Türkiye’nin dört bir yanından, cesaret veren, ilham kaynağı olan, içimizdeki başarma gücünü keşfetmemize olanak veren yüzlerce hikayeyi görünür kıldık. Ve onların bir su damlasının büyüyerek koca bir okyanusu etkilemesi gibi, topluma aşıladığı umuda şahit olduk. Sabancı Vakfı olarak 12 yılda 200 Fark Yaratan hikayeyi paylaşırken değişime inanan bireylerin neler başarabildiğini hep birlikte bir kez daha gördük.” dedi. 

NEVGÜL BİLSEL SAFKAN: “HİKAYELERİYLE CESARET VERECEK YENİ ADAYLARIMIZI BEKLİYORUZ”

12 yıldır yaşadıkları çevrede karşılaştıkları sorunları çözmek için uğraşan ve topluma cesaret veren Fark Yaratanlar’ın hikâyelerini Türkiye ile paylaşıyoruz. Bu doğrultuda hayata geçen Sabancı Vakfı Fark Yaratanlar Programı’nın 13. yılında yine hikayeleriyle cesaret verecek yeni adaylarımızı bekliyoruz” diyen Nevgül Bilsel Safkan, programın içeriği ile ilgili de şu bilgileri verdi: “Sosyal fayda için, hiçbir karşılık beklemeden başkalarının iyiliği için çalışan ve çevresinde değişim yaratan herkese açık olan programımızda bu yıl da seçilen Fark Yaratanlarımızın çalışmalarını yakından takip edecek ve onların çalışmalarını daha da geliştirmeleri adına ihtiyaç duydukları strateji, sürdürülebilirlik, etki ölçümü gibi konularda eğitim ve atölyeler gerçekleştireceğiz. Bununla birlikte sivil toplum ve sosyal girişimcilik alanının etkili isimlerinden mentorluk almalarına olanak sağlayacağız. Tüm bu destekler çerçevesinde sivil alanın ihtiyaçlarına cevap veren bir kapasite geliştirme programı olarak tanımlayabileceğimiz Fark Yaratanlar Programı’nda geçtiğimiz yıl başlattığımız ve öğrenci oylarıyla belirlenen Sabancı Üniversitesi Fark Yaratanlar Özel Ödülü’nü bu sene de vereceğiz. Sabancı Üniversitesi Toplumsal Duyarlılık Projeleri dersini alan öğrenciler, bu kapsamda seçtikleri Fark Yaratan’ın çalışmalarını gönüllü olarak üniversite içinde yaygınlaştırabilecek ya da çeşitli etkinlik ve atölyelerle bir araya gelebilecekler.”

 Toplumsal sorunların bireysel çaba ve aktif vatandaşlık örneğiyle nasıl çözülebileceğine dair topluma ilham vermeyi hedefleyen programın yeni döneminde de adayların belirledikleri sorunlara getirdikleri çözümlerin somut değişim yaratması, yaratıcı, sürdürülebilir, yaygınlaştırılabilir, şeffaf ve güvenilir olması bekleniyor. 13. sezon Fark Yaratanları, 200 kişilik ağa dahil olarak hem diğer Fark Yaratanlar ile iş birliği yapma fırsatına sahip olacak hem de 1 yıl boyunca Sabancı Vakfı ile yakından çalışarak atölyelere,eğitimlere ve mentorluk sürecine katılma şansı yakalayacaklar. 

Ayrıntılı bilgi edinmek, başvuru yapmak veya aday göstermek için www.farkyaratanlar.org adresini ziyaret edebilirsiniz.

(vş)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

“STOA FELSEFESİ VE TARSUS'TA STOACILIK”KİTABI ARATOS YAYINLARI’NDAN ÇIKTI

ADANA ALTIN KOZA FİLM FESTİVALİ KISA FİLM FİNALİSTLERİ BELLİ OLDU

ADANA’DA BAĞLAMA GÜNLERİ’NİN İKİNCİSİ GERÇEKLEŞTİRİLİYOR

Düş ve Gerçek Arasında Çareli Çaresiz Çizgiler Kitabı

Sanatçı Selva Özelli Solo Sergisi ile ABD’de

“Doktordan Az Kullanılmış” bu defa bir kitap adı

HÜSEYİN SÖZLÜ, "AĞUSTOS AYI TÜRK'ÜN ZAFER AYIDIR"

İZMİT ALTIN PİŞMANİYE ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNE VERİLDİ

ALTIN KOZA FİLM FESTİVALİ ‘’BELGESEL FİLM YARIŞMASI’’ FİNALİSTLERİ BELİRLENDİ

EMEKLİLERİN YENİ ADRESİ ‘EMEKLİ KÜTÜPHANESİ’

İZMİR KULLUK İLE TANIŞIYOR

ALTIN KOZA FİLM FESTİVALİ ULUSAL UZUN METRAJ FİLM YARIŞMASI FİNALİSTLERİ BELLİ OLDU

“Soul Müziğin Diva”sı Imany, 7 Eylül’de Türkiye’de

‘ÇOK YAŞA CUMHURİYET’ ÖDÜLLÜ BESTE YARIŞMASI BAŞVURULARI İÇİN SON HAFTA!

TÜRK RESSAMLARIN LONDRA ÇIKARMASI!

YILDIZ TOZU KARAKTER ANALİZLERİ

"ZAFERİN RENGİ" GÜÇLÜ OYUNCU KADROSU İLE ÇEKİMLER İÇİN GERİ SAYIMA BAŞLADI!

Büyükşehir ve YEDAM’dan bağımlılıkla mücadelede iş birliği

AVRUPA HAREKETLİLİK HAFTASI’NDA TÜM TÜRKİYE "ŞEHRİNİ KEŞFEDECEK- GELECEK ENERJİSİNİ KORUYACAK!”

12. ULUSLARARASI İZMİT PİŞMANİYE, MÜZİK ve DANS FESTİVALİ,25-27 AĞUSTOS’TA

‘’20. GELECEĞİN SİNEMASI’’ YARIŞMASININ JÜRİ ÜYELERİ AÇIKLANDI

  • BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,25% 0,26
  • EURO

    35,08% 0,67
  • GRAM ALTIN

    2270,84% 0,79
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,51
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.3 ° / 15.7 ° Güneşli