GÖĞEBAKAN, “ADANALIYI TİYATROYA DOYURDUK”
KÜLTÜR SANAT 21.11.2021 10:33:00 943 0

GÖĞEBAKAN, “ADANALIYI TİYATROYA DOYURDUK”

Göğebakan,“Başkanımız Zeydan Karalar’ın da talimatıyla sanattan ve kültürden kısmadan devam edeceğiz. Başkanımız Karalar’ın “Adana’nın ihtiyacı olan kültür ve sanattır. Sanat konusunda ne gerekiyorsa yapacaksınız” diyor"

* Adana Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Mahmut Göğebakan,“Şehir Tiyatroları Festivali’nden sonra 8-14 Kasım 2021 tarihleri arasında Komedi Oyunları Festivali’ni gerçekleştirdik. Bu festivalde ülkemizde ses getirmiş ünlü oyunları Adana’mızda seyircilerimize buluşturduk. Her iki etkinlik 21 gün sürdü. Adana seyircisini tiyatroya doyurduğumuz düşünüyorum”

* Göğebakan,“Başkanımız Zeydan Karalar’ın da talimatıyla sanattan ve kültürden kısmadan devam edeceğiz. Başkanımız Karalar’ın “Adana’nın ihtiyacı olan kültür ve sanattır. Sanat konusunda ne gerekiyorsa yapacaksınız” diye bize talimatları vardır” dedi.

VAHİT ŞAHİN

Adana Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Mahmut Göğebakan, Şehir Tiyatroları Festivali’nden sonra 8-14 Kasım 2021 tarihleri arasında Komedi Oyunları Festivali’ni gerçekleştirdiklerini belirterek, “Her iki etkinlik 21 gün sürdü. Adana seyircisini tiyatroya doyurduğumuz düşünüyorum” dedi.

Adana Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Mahmut Göğebakan, Şehir Tiyatroları Festivali’nden sonra 8-14 Kasım 2021 tarihleri arasında Komedi Oyunları Festivali’ni gerçekleştirdiklerini hatırlatarak, “Bu festivalde ülkemizde ses getirmiş ünlü oyunları Adana’mızda seyircilerimize buluşturduk. Bu festival “Mahşeri Cümbüş” ile 8 Kasım’da başladı, Ali Poyrazoğlu’nun “Asi Kuş” oyunu ile devam etti. “Nilgün Belgün’le Aşk ve Komedi”, “Ali Cengiz Oyunu”, “Şaşkın Aşıklar” ve son olarak da “İkinci Bahar”la tamamlandı. Her iki etkinlik 21 gün sürdü. Adana seyircisini tiyatroya doyurduğumuz düşünüyorum” dedi.

Göğebakan,  “Fakat bununla kalmadık, kendi Şehir Tiyatromuzun çıkardığı “Köprüden Önce Son Çıkış”, “Kadınlar Konuşursa”,  "Grönholm Metodu” ve “İstibdad Kumpanyası” oyunlarını 31 Aralık 2021 tarihine kadar haftada 2 gün Salı ve Cumartesi olmak üzere, dönüşümlü olarak sahnelemeye devam edeceğiz” dedi.

Bu tiyatro gösterilerinden sonra 25 Kasım 2021-Aralık ayının ilk haftasında kadına şiddette farkındalık oluşturmak için Adana Büyükşehir Belediyesi Kadın Daire Başkanlığı’yla beraber Şakirpaşa Mahallesinde film gösterimleri yapacaklarını “Sorayayı Taşlamak” filmini göstereceklerini kaydeden Göğebakan, 8 Aralık’ta Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu’nda “Kadınlar Konuşursa” tiyatro oyununu sergileyeceklerini ifade ederek, ”Biz burada gözü morarmış kadınlardan ya da çeşitli şiddet görmüş kadınları değil de güçlü kadın profilini öne çıkarmaya çalışacağız. Bunun için 2 film, 2 tiyatro oyununu göstereceğiz” dedi.

Adana Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Mahmut Göğebakan,  “Başkanımız Zeydan Karalar’ın da talimatıyla sanattan ve kültürden kısmadan devam edeceğiz. Başkanımız Karalar’ın “Adana’nın ihtiyacı olan kültür ve sanattır. Sanat konusunda ne gerekiyorsa yapacaksınız” diye bize talimatları vardır” şeklinde konuştu.

(vş)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

“STOA FELSEFESİ VE TARSUS'TA STOACILIK”KİTABI ARATOS YAYINLARI’NDAN ÇIKTI

ADANA ALTIN KOZA FİLM FESTİVALİ KISA FİLM FİNALİSTLERİ BELLİ OLDU

ADANA’DA BAĞLAMA GÜNLERİ’NİN İKİNCİSİ GERÇEKLEŞTİRİLİYOR

Düş ve Gerçek Arasında Çareli Çaresiz Çizgiler Kitabı

Sanatçı Selva Özelli Solo Sergisi ile ABD’de

“Doktordan Az Kullanılmış” bu defa bir kitap adı

HÜSEYİN SÖZLÜ, "AĞUSTOS AYI TÜRK'ÜN ZAFER AYIDIR"

İZMİT ALTIN PİŞMANİYE ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNE VERİLDİ

ALTIN KOZA FİLM FESTİVALİ ‘’BELGESEL FİLM YARIŞMASI’’ FİNALİSTLERİ BELİRLENDİ

EMEKLİLERİN YENİ ADRESİ ‘EMEKLİ KÜTÜPHANESİ’

İZMİR KULLUK İLE TANIŞIYOR

ALTIN KOZA FİLM FESTİVALİ ULUSAL UZUN METRAJ FİLM YARIŞMASI FİNALİSTLERİ BELLİ OLDU

“Soul Müziğin Diva”sı Imany, 7 Eylül’de Türkiye’de

‘ÇOK YAŞA CUMHURİYET’ ÖDÜLLÜ BESTE YARIŞMASI BAŞVURULARI İÇİN SON HAFTA!

TÜRK RESSAMLARIN LONDRA ÇIKARMASI!

YILDIZ TOZU KARAKTER ANALİZLERİ

"ZAFERİN RENGİ" GÜÇLÜ OYUNCU KADROSU İLE ÇEKİMLER İÇİN GERİ SAYIMA BAŞLADI!

Büyükşehir ve YEDAM’dan bağımlılıkla mücadelede iş birliği

AVRUPA HAREKETLİLİK HAFTASI’NDA TÜM TÜRKİYE "ŞEHRİNİ KEŞFEDECEK- GELECEK ENERJİSİNİ KORUYACAK!”

12. ULUSLARARASI İZMİT PİŞMANİYE, MÜZİK ve DANS FESTİVALİ,25-27 AĞUSTOS’TA

‘’20. GELECEĞİN SİNEMASI’’ YARIŞMASININ JÜRİ ÜYELERİ AÇIKLANDI

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,35
  • EURO

    34,75% 0,10
  • GRAM ALTIN

    2507,64% 0,95
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22
  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false
  • Pazar 25.4 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 25.6 ° / 13 ° Güneşli