KİMFOR 2 Konferansı tamamlandı
EĞİTİM 2.12.2020 11:14:00 946 0

KİMFOR 2 Konferansı tamamlandı

“Süper Farklılıklar ve Demokrasi: Kültür, Dil, Kimlik, Toplumsal Cinsiyet Ve Vatandaşlık Bilinci” konularıyla KİMFOR-2’ye ulusal ve uluslararası arenadan birçok akademisyen konuşmacı olarak katıldı.

 

Çukurova Üniversitesi ÇÜ) Kültürlerarası İletişim Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (KİM) geleneksel hale getirdiği KİMFOR Konferanslarının bu yıl 2.’sini gerçekleştirdi. “Süper Farklılıklar ve Demokrasi: Kültür, Dil, Kimlik, Toplumsal Cinsiyet Ve Vatandaşlık Bilinci” konularıyla KİMFOR-2’ye ulusal ve uluslararası arenadan birçok akademisyen konuşmacı olarak katıldı. 

Covıd-19 pandemisi nedeniyle online olarak gerçekleştirilen konferansa Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel, KİM Müdürü Prof. Dr. Seyfi Özgüzel,  Eğitim Yöneticileri ve Uzmanları Derneği (EYUDER) Genel Başkanı Prof. Dr. Adem Çilek, Demet Sabancı, ulusal ve uluslararası tanınmış bir çok akademisyen katıldı. KİMFOR 2 Konferansı Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Meryem Tuncel’in açılış konuşmasıyla başladı. 

Vatandaşlık Bilinci Konuları Ele Alındı

26 Mart Uluslararası Göç ve Hareketlilik: Küreselleşen Dünyada Çok Kültürlü Toplumların Çözüm Arayışı Konferansı’nın açılış konuşmasını KİM Müdürü Prof. Dr. Seyfi Özgüzel yaptı. 16 oturumda 20 konuşmacının kendi alanlarında katılımcılara bilgiler aktaracağını ifade eden Prof. Dr. Özgüzel, küreselleşmenin büyük bir ivmeyle arttığı zaman diliminde farklı kültürlerin bir arada yaşaması bağlamında göç ve hareketliliğin dorukta olduğu süreçte kültürlerarası iletişim çalışmalarının önemini en üst seviyelere çıktığını söyledi. Prof. Dr. Özgüzel konuşmasına şöyle devam etti;

“Küreselleşme ve Göçün bütün dünyayı büyük bir hızla etkilemesiyle, son dönemde Super-Diversity (Süper farklılıklar) kavramı gündeme gelmiştir. Süper Farklılıklara sahip olan kentlerin/ülkelerin en önemli ödevlerinden biri farklı kültürleri temsil eden, bazen çok farklı bir şekilde kodlanmış olan ama aynı mahallede, hatta aynı apartmanda yaşayan vatandaşlara Vatandaşlık bilincini (Citizenship) öğretmektir. Çünkü kültürel farklılıklar, Hofstede’nin Kültürel Boyutlar kuramında ortaya koyduğu gibi, bireylerin kimlik oluşumunu, toplumsal cinsiyet konusundaki görüşünü, demokrasiyi nasıl algılayacağını ve toplumdaki vatandaşlık bilincini çok farklı bir şekilde etkileyebilmektedir.” 

Çok Kültürlü Bir Yaşam…

EYUDER 2. Başkanı Murat Koçali, EYUDER olarak KİM ile işbirliğinde kendilerine düşen görevin eğitim alanında yapılacak olan çalışmalar olduğuna vurgu yaparak şunları kaydetti; “Göç ve Hareketlilik büyük-küçük şehir fark etmeksizin çok kültürlü bir yaşamı ortaya çıkarmaktadır. Bu da eğitim, iletişim, demokrasi gibi alanlarda disiplinlerarası ve uluslararası işbirliğini gerektirmektedir. Bugün açılışını yaptığımız KIMFOR-2‘deki amacımız da bunu gerçekleştirmektir. EYUDER olarak KİM ile yaptığımız bu etkinlikle daha fazla akademisyen ve öğrencimizin bu alandaki hassasiyetinin artırılması ümidini taşıyoruz.” 

Çok Kültürlü Toplumda Kadın ve Demokrasi 

Demsa Yönetim Kurulu Başkanvekili Demet Sabancı’nın da açılış sunumunu yaptığı konferansta 'Çok Kültürlü Toplumda Kadın ve Demokrasi Konusuna Katkı' başlıklı sunum gerçekleştirdi. Daha sonra farklı alanlarda araştırmacılar sunumlarını yaptı.

Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel ise İngilizce gerçekleştirdiği sunumunda, Çukurova Üniversitesi Kültürlerarası İletişim Merkezi tarafından düzenlenen KİMFOR-2 disiplinlerarası konferansının göç sorununa çözüm arayışı ve farkındalık yaratmak adına önemli olduğuna vurgu yaptı.

(VŞ)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

YÜREĞİR BELEDİYESİ OKULLARI YENİ DÖNEME HAZIRLIYOR

ÇOCUĞUNUZU 8 ADIMDA OKULA HAZIRLAYIN!

Birinci Sınıfa Başlayan Çocukların Okula Uyum Sürecinde Neler Yapılmalı?

BİLGİ EVLERİNE DEVAM EDEN 266 ÖĞRENCİ ÜNİVERSİTEYE YERLEŞTİ

Sınavlara Hazırlıkta Kayıt Dışı Kurumlara Dikkat!

ÇGC'DEN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜNE ZİYARET

TEV'İN 2023-24 EĞİTİM YILI BURSLARI İÇİN BAŞVURU TARİHLERİ BELLİ OLDU!

SANKO Holding’den afete dirençli şehirler için tasarım kültürüne destek

LABEB, LAİK VE BİLİMSEL EĞİTİMİ SAVUNMAK İÇİN BİR ARAYA GELİYOR

CEGEM’den büyük başarı

SANKO ÜNİVERSİTESİNDE YÜZDE 100 DOLULUK ORANI SAĞLANDI

EĞİTİM-SEN'DEN BAKAN TEKİN'E ELEŞTİRİ

Yakın Doğu Üniversitesi Yapay Zeka geliştirdi

Uzm.Eğitim Danışmanı Gülbenk: “Depremzede Çocuklarla İletişim Özveri Gerektiriyor”

Adana Gençlik Merkezi’nde Permakültür Tarım etkinliği

Prof. Dr. Arıboğan:“Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler en parlak döneminde”

BİRİZ DAYANIŞMA DERNEĞİ,DEPREMZEDELERE YÖNELİK YAZ OKULLARI VE ATÖLYE ETKİNLİKLERİ BAŞLATTI

Tercihlerini ‘son dakikaya’ bırakan üniversite adaylarına öneriler

Antakyalı çocuklara bisiklet hediye edildi

"Yeni dünya, ‘çevreye duyarlı mühendis’ler istiyor!"

Prof. Dr. Süleyman İrvan:“İletişimin popüler meslekleri etkileyicilik ve deneyimleyicilik”

  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,58% 0,30
  • EURO

    35,07% 0,29
  • GRAM ALTIN

    2457,40% 0,88
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00
  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı