“İŞ HUKUKUNDA YARGITAY İLKE KARARLARININ DEĞERLENDİRİLMESİ” PANELİ YAPILDI
GÜNDEM 16.10.2021 17:19:00 518 0

“İŞ HUKUKUNDA YARGITAY İLKE KARARLARININ DEĞERLENDİRİLMESİ” PANELİ YAPILDI

Adana Barosu tarafından düzenlenen “İş Hukukunda Yargıtay İlke Kararlarının Değerlendirilmesi” başlıklı panel geniş katılımla yapıldı

Programa Baro Başkanı Av. Semih Gökayaz, Başkan Yardımcısı Av. Miyesser Ersalan Önenli, Yönetim Kurulu üyeleri Av. Nevzat Elçi, Av. Özcan Delihasan, Av. Ayşe Duygu Özgüven, Türkiye Barolar Birliği Delegesi Av. Sinem Tanrısınatapan, TBB Disiplin Kurulu Üyesi Av. Mustafa Çinkılıç, Adana Adliyesi ve Mersin Adliyesi iş mahkemeleri hakimleri, komisyon başkanları, komisyon üyeleri, avukat ve stajyer avukatlar katıldı.

“BİLGİLENDİRME FAALİYETLERİ DEVAM EDECEK”

Baro Başkanı Av. Semih Gökayaz programın açılışında yaptığı konuşmada her ay farklı konularda gerçekleştirecekleri eğitim seminerleri ile bilgilendirme faaliyetlerinin devam edeceğini söyledi. Baro’nun çalışmalarının avukatlar tarafından olumlu bulunması hakkında duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkanımız Av. Gökayaz şöyle devam etti:

 “Eğer sizler bizi teveccüh gösterip seçtiyseniz, biz de bu görevi layıkıyla yerine getirmek zorundayız. Yönetim Kurulu üyesi arkadaşlarım, 28 komisyonumda görev alan meslektaşlarım ve Yürütme Kurulundaki meslektaşlarımla birlikte başarılı çalışmalar yapıyoruz. Biz, komisyonlardaki arkadaşlarımızın, süreçlere dahil olmalarını istiyoruz. Baro Başkanı olarak tüm arkadaşların önünü açmaya çalışıyorum. Göreve geldiğimden bu yana yaklaşık 15 komisyon başkanımızla ve üyelerimizle toplantı yaptım. Bu toplantıları periyodik olarak devam ettireceğiz. Bugünkü panelimiz İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku Komisyonumuzun bir çalışması olarak gerçekleşiyor. Komisyon koordinatörümüz, başkanımız ve üyelerimize çok teşekkür ediyorum.”

“HİÇBİR SORUMLULUKTAN KAÇINMAYACAĞIZ”

Av. Gökayaz sözlerini şöyle sürdürdü: “Baroların çok büyük çoğunluğu genel kurulunu yaptı. Önümüzdeki haftadan itibaren İstanbul, Gaziantep ve Karaman baroları genel kurulunu yapınca tamamlanmış olacak. Bundan sonra Türkiye Barolar Birliği’nin (TBB) genel kurul sürecinin başlatılması konusunda gerekli çalışmaları yapacağız. Ne yazık ki 2017 yılında genel kurulla göreve gelen şu anki TBB yönetim, barolar tarafından 2 defa olağan üstü genel kurul talep edilmiş olmasına rağmen toplanmamış, çoklu baro yasası sürecinde olumsuz bir anlayış içinde olunmuştur. Ben sizlere şunu söylemeliyim ki Adana Barosu olarak sizlere avukatlığın bağımsızlığına, avukatlığın onuruna yakışır bir TBB Başkanı ve Yönetimi seçmek için hiçbir sorumluluktan kaçmayacağız. Elimizden geleni yapacağız. Tüm barolarla birlikte bizlere yakışır bir Barolar Birliği yönetimi oluşturacağız.”

“KONUŞMACILAR SORULARI DA YANITLADI”

Av. Semih Gökayaz’ın açış konuşmasıyla başlayan paneli, Adana Barosu İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku Komisyonu Başkanı Av. Volkan Böke yönetti. Panelde; İstanbul BAM 31. Hukuk Dairesi Üyesi Uğur Ocak, belirsiz alacak davalarındaki sürpriz karar yasağı, Borçlar Kanunu öncesi ve sonrasında yıllık izin alacağındaki zamanaşımı, asıl-alt işveren uygulamaları hakkında bilgi verdi. Adana BAM 7. Hukuk Dairesi 2. Heyet Başkanı İsmail Düzenli ise arabuluculuk, ıslah uygulamaları, fazla çalışma, hafta tatili ve genel tatil ücreti alacaklarının hesaplamalarını Yargıtay ve İstinaf Mahkemeleri uygulamalarıyla değerlendirdi. Panelimiz, soru-cevap bölümüyle tamamlandı.

 

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Gaziantep'te Gezilmesi Gereken Tarihi Mekanlar

30 Ağustos coşkusu Çukurova’da yaşandı

TMMOB İKK,‘Ülkede, Bölgede, Dünyada Barış’ Her Zaman Şiarımız Olacaktır"

ÇGC,‘Bağımsızlık tutkumuz hiç bitmeyecek’

Prof. Dr. Süleyman İrvan:“Basılı gazeteciliğin bittiğini ilan etmek durumundayız”

“30 AĞUSTOS; DÜŞMAN DEVLETLERE ŞAPKA ÇIKARTTIRAN BÜYÜK ZAFER”

TGF "30 Ağustos, Türk Milleti için varlık nedenidir"

ÇGC,“Hür doğup hür yaşamak çok önemli”

30 AĞUSTOS ZAFERİNİ KAZANAN BAŞKOMUTAN DEMOKRATTIR; O'NUN CUMHURİYETİNİ YIKMAK İSTEYENLERİN DEMOKRATİK MEŞRUİYETİ YOKTUR

ÇYDD Türkiye Cumhuriyeti'nin 100., Büyük Taarruz'un 101. yılını Afyonkarahisar'da Kutladı

ULUSAL VE YEREL MEDYADA ZAFER BAYRAMI SERGİSİ DÜZENLENİYOR

26-30 AĞUSTOS 1922 BAŞKOMUTANLIK MEYDAN MUHAREBESİ:KUTSAL SAVAŞ

Ankara'dan Uçakla Günübirlik Ziyaret Edebileceğiniz Şehirler

KAYMAKAM ATAMALARI GERÇEKLEŞTİ

ÇYDD'DEN AFYON BULUŞMASI

Jeoloji Mühendisleri Odası'ndan deprem açıklaması

JMO’dan “17 Ağustos 1999 Depremi” Açıklaması

ÇGC’de kaynaşma yemeği

TGC: "Gazetecilik tutukluluk nedeni olmaktan çıkarılmalıdır"

ADANA BAROSU’NDAN ‘HAK İHLALİ’ İDDİASI

Enerjisa Enerji ve TEMSA’nın Oyungezer Otobüsü Deprem Bölgesinde

  • BIST 100

    9670,53%0,26
  • DOLAR

    32,52% -0,08
  • EURO

    34,78% -0,23
  • GRAM ALTIN

    2421,67% -0,33
  • Ç. ALTIN

    3982,08% -0,92
  • Perşembe 35.8 ° / 20.3 ° false
  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false